NATO susirūpinusi dėl raketų „Iskander“ dislokavimo Kaliningrado srityje

  • Teksto dydis:

Rusijos mažo nuotolio raketų „Iskander“ dislokavimas Kaliningrado srityje nėra naujiena NATO, bet tokie žingsniai nepadeda mažinti įtampos regione, pirmadienį pareiškė vienas aukšto rango Aljanso pareigūnas.

„Matėme žiniasklaidos pranešimus, kad Rusija Karaliaučiaus krašte dislokuoja raketas „Iskander“. Tai nėra naujiena. Žinome, kad šis dislokavimas yra dalis ilgamečio Rusijos (ginkluotųjų pajėgų) modernizacijos plano, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė NATO šaltinis.

„Tačiau bet koks branduolines kovines galvutes galinčių nešti raketų dislokavimas arti mūsų sienų nepadeda mažinti įtampos, – pridūrė jis. – Laikydamiesi skaidrumo dvasios, labai tikimės apie tai daugiau sužinoti iš Rusijos. Svarbu nustatyti tikrąją padėtį. NATO sunerimusi; šie ginklai mums žinomi, bet taip pat žinome, kad rusai seniai perkėlinėja savo ginkluotę į Kaliningradą ir iš jo.“

Apie raketų „Iskander“ dislokavimą Karaliaučiaus krašte anksčiau pirmadienį pranešė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Pasak R. Karoblio, anksčiau Rusija šių raketų kompleksų atveždavo pratyboms, tačiau „šį kartą situacija yra kita – tai yra nuolatinis dislokavimas, turint visą tam reikalingą infrastruktūrą“.

Rusijos Valstybės Dūmos gynybos komiteto vadovas Vladimiras Šamanovas vėliau patvirtino, kad šio tipo raketų tikrai dislokuota vakariniame eksklave. Pasak jo, tai yra atsakas į NATO karinių pajėgumų stiprinimą su Rusija besiribojančiose valstybėse.

Sausio 31 dieną Rusijos gynybos ministerija buvo pranešusi, kad Kaliningrado srityje sukurta infrastruktūra „Iskander“ dislokavimui. Buvo skelbta, kad šiais kompleksais ketinama apginkluoti 152-ąją gvardijos raketų brigadą, kuri bazuojasi Įsrutyje (Černiachovske).

Pasak Vakarų ekspertų, branduolinį užtaisą galinčios nešti „Iskander“ raketos yra skirtos tiksliai naikinti taikinius, esančius už 50–500 kilometrų. Taigi, Kaliningrado srityje laikomi kompleksai potencialiai galėtų smogti taikiniams kaimyninėse valstybėse, NATO narėse – Baltijos šalyse ir Lenkijoje, taip pat pietų Švedijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o man patinka iskanderai,kuo daugiau bus iskanderų,tuo ramiau bus prie baltijos ir nelys nato pedofilai ir vaikai sveikesni bus

ALIUS

ALIUS portretas
nieko nuostabaus! sakojasi susikta lietuva,tai ir jie tuo paciu atsako. patys perka nubrokuotus tankus gozeliai o sneka kad saibu nera biudziate. patys tegul raminasi tai ir rusai bus normalus. jei dar taip lietuvele susikta sakosis tai putinas visa MURMANSKO LAIVYNA SUVARYS NET AMERIKA NEPADES!!!!!!!!!!!!

tai ko norit

tai ko norit portretas
amerikonai atejo i Lietuva su ginklais ir norit kad Rusai nieko nedarytu? Tikrai gozeliu mastymas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių