Naują judėjimą įsteigęs A. Juozaitis: Lietuva yra ant katastrofos slenksčio

Filosofo Arvydo Juozaičio vedamas judėjimas, praėjusį šeštadienį susijungęs su Kartų solidarumo sąjunga ir pasivadinęs „Kartų solidarumo sąjunga-Santalka Lietuvai“, pasak politinio darinio iniciatorių, drauge su bendraminčiais sieks socialinio teisingumo visoms amžiaus grupėms.

Kartu jie įvardijo, kad, patekę į Seimą, siektų stabdyti emigraciją, gerinti neefektyvų Seimo darbą, taip pat spręsti lietuvių išeivijoje pilietybės problemas.

Politikai antradienį vykusioje spaudos konferencijoje sukritikavo Seimo rinkimų kartelės mažinimo idėją. Seimui nepavykus atmesti prezidento Gitano Nausėdos veto dėl rinkimų į parlamentą kartelės mažinimo iki 3 ir 5 proc., parlamentaras Juozas Imbrasas pabrėžė, kad mažoms partijoms geriausia jungtis prieš rinkimus.

„Jeigu susidarys ne viena, o kelios mažos partijos, (...) tai nėra garantijų, kad kelioms toms mažoms partijoms, kurios bus labai susireikšminusios, (...) pavyks susitarti. Jei nepavyks susitarti, jos liks pakraštyje“, – antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė J. Imbrasas.

Renginyje dalyvavęs „Kartų solidarumo sąjungos-Santalkos Lietuvai“ pirmininko pavaduotojas Saulius Lapėnas tuo metu sakė, kad kartelės sumažinimas iki 3 proc. neatneštų teigiamų rezultatų.

„Sumažinti kartelę iki 3 proc. iš esmės yra savotiška optinė apgaulė Lietuvos gyventojams. Tikėtis, kad partija, turėdama (Seime. – ELTA) 2-3 narius, galėtų lemti kažkokius pokyčius Lietuvos valdyme, įstatymų leidyboje… Iš esmės sunku tikėtis, kad tai būtų pozityvūs rezultatai“, – teigė S. Lapėnas.

Tuo metu buvęs Kartų solidarumo sąjungos pirmininkas Vytautas Jurgis Kadžys kreipėsi į žmones, kurie „sėdi prie lango, nevaikšto, žiūri televizorių ir trisdešimt metų svajoja apie Lietuvą, kurioje gera gyventi“.

„Šiandien gerovės Lietuva tik žodžiuose“, – sakė V. J. Kadžys. Jo teigimu, politinė jėga, kuriai jis anksčiau vadovavo – Pensininkų partija, o dabar – „Kartų solidarumo sąjunga-Santalka Lietuvai“, siekia socialinio teisingumo bei spręsti pensininkų skurdo problemas.

Pirma nuodytojų grupė, kuri tai daro, tai yra didieji oligarchai, o nuodijimo taikinys – pagyvenę žmonės, kad jie kuo greičiau išnyktų.

„Reikalaujame socialinio teisingumo ir pensijų indeksavimo nuo pensijos paskyrimo pradžios. (...) Čia negali būti jokio suskirstymo į grupes“, – sakė V. J. Kadžys.

Judėjimo lyderis A. Juozaitis pabrėžė, kad Lietuva, pasak jo, yra ant katastrofos slenksčio.

„Pirma nuodytojų grupė, kuri tai daro, tai yra didieji oligarchai, o nuodijimo taikinys – pagyvenę žmonės, kad jie kuo greičiau išnyktų“, – piktinosi A. Juozaitis.

Dėl to, sako A. Juozaitis, burtis ir vienyti jėgas, įtraukiant ir senjorus, yra būtinybė. Kartu politikas informavo, kad sulaukė nemažai norinčių prie jo vadovaujamo politinio darinio jungtis iš Tvarkos ir teisingumo partijos.

„Du trečdaliai Seimo darbo yra bergždžio ir kenkėjiško“, – konferencijos metu konstatavo filosofas, pabrėžęs, kad partija siektų įsteigti Seime senatą, siekiant kokybiškesnių įstatymų projektų.

„Mes neiname prie šio lovio. Neduok, Dieve, šitam lovyje būti, man šiurpas eina pagalvojus, kad čia reikės būti“, – Seime sakė A. Juozaitis. Vis dėlto judėjimo pirmininkas pabrėžė, kad dalyvauti rinkimuose į šalies parlamentą būtina, norint iš esmės pakeisti Seimo darbo efektyvumą. Reikia, pasak filosofo, spręsti emigracijos problemas, stabdyti ydingą Seimo darbą, spręsti pilietybės problemą užsienyje gyvenantiems tautiečiams.

ELTA primena, kad A. Juozaitis šeštadienį Kaune išrinktas naujo susivienijimo „Kartų solidarumo sąjunga-Santalka Lietuvai“ pirmininku. Kartų solidarumo sąjunga seniau vadinosi Pensininkų partija.

A. Juozaitis buvo vienintelis kandidatas į susivienijimo pirmininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Atskrido mėšlinė musė, šalia pensininkų nutūpė ir PRADĖJO viską pagal save mozot.

Rūpintojėlis

Rūpintojėlis portretas
Kuo arčiau rinkimai, tuo linksmiau darosi. Kaip grybai po lietaus dygsta tautos gelbėtojai. Šį kartą tautą gelbės pasitelkę nustekentus pensininkus, kodėl gi ne, tik nereikia pamiršti, kad mūsų senjorai per savo gyvenimėlį matė ir patyrė daug gelbėtojų, todėl tuščiais pažadais sunku bus juos užliūliuoti.

Ryt atvarykit

Ryt atvarykit portretas
į centrinę Simonaitytės biblioteką - dar vienas atvažiuoja su bendražygiais. Radžvilas. Susitikimui net vietoj pavadinimo šūkį sugalvojo,,Lietuvi pakelk galvą!"..taip ir norisi pridurti ,,nes greit ištiesi kojas":D)
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių