NSGK vadovas: branduolinių ginklų dislokavimas Baltarusijoje turi sulaukti NATO, ES atsako

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sako, kad Rusijos sprendimas Baltarusijoje dislokuoti taktinį branduolinį ginklą privalo sulaukti NATO bei Europos Sąjungos (ES) atsako.

„Tai yra desperatiškas Kremliaus žingsnis, bet jis yra branduolinio šantažo dalis, todėl pasakymai, kad jis nieko nekeičia regiono saugume, būtų lengvabūdiškas bei neatsakingas“, – įraše „Facebook“ paskyroje sakė valdančiųjų konservatorių atstovas parlamente.

Reaguodamas į Rusijos sprendimus dėl branduolinio ginklo, parlamentaras pabrėžė, kad NATO turėtų ženkliai sustiprinti karinius pajėgumus Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse.

„Taip pat ir sankcijos, tačiau tik sankcijų šiuo atveju nepakanka. Priešiškas Rusijos žingsnis daromas NATO viršūnių susitikimo Vilniuje išvakarėse, tuo pačiu aišku ir kas turi duoti vieningą atsaką. Rusija supranta tik jėgą, nuolaidas supranta kaip kvietimą agresijai“, – rašė L. Kasčiūnas.

Lietuva šantažui nepasiduos ir tik stiprins savo gynybinius pajėgumus.

Seimo narys akcentavo, kad Minsko režimas „turi suprasti, kad jis galutinai laidoja savo bet kokią autonomiją bei dar kartą spjauna savo piliečiams į akis“.

„Ar baltarusiai ir toliau tylės? Rusija nusispjovė ir į tik ką kartu su Kinijos Liaudies Respublika bendrai paskelbtą dviejų lyderių pareiškimą apie nedislokavimą branduolinių ginklų užsienio valstybėse. Kremlius žemina ir savo artimiausią sąjungininkę“, – teigė NSGK pirmininkas.

„Lietuva šantažui nepasiduos ir tik stiprins savo gynybinius pajėgumus“, – pridūrė jis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį pareiškė, kad kaimyninėje Baltarusijoje dislokuos taktinius branduolinius ginklus. Anot jo, šiuo atveju Rusija elgiasi taip pat kaip JAV, savo taktinius branduolinius ginklus laikanti sąjungininkų teritorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
TIPIŠKAS BALVONAS O SĖDI SEIME MEGSTA JUOKUS TA LIETUVĖLĖ

to Profesorius

 to Profesorius portretas
Tu rudnosiuku profesoriau ir ko taip ukraina susirūpinai asile Valdžiukė musu pigiai žemiu ukrijoje preisipirko BET KA TU TEN PAMETEI DRISKIAU kad taip kovoji už chachliandija ar jau susiradai rūsi kur slepsis greit prireiks driskiau

onute

onute portretas
Kasčiunas papuole i seima nes labai tiko i ta nevispročiu komanda surinkta nausėdos Jis per covid seime budeleje sedejo labai darbingas buvo tik tas jo darbas tai lietuvai nelaimė Net sunku klausyti ir suprasti ka tokie vėplos šneka PAJACAS
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių