Nyderlandų ministrė ir kariuomenės vadas lankys Lietuvoje tarnaujančiais savo karius

  • Teksto dydis:

Nyderlandų gynybos ministrė ir kariuomenės vadas trečiadienį lankys Lietuvoje tarnaujančius savo šalies karius.

Ministrė Ank Bijleveld-Schouten ir kariuomenės vadas admirolas Robas Baueris vyks į Generolo Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje Švenčionių rajone susitikti su Nyderlandų kariais, dalyvaujančius lauko taktinėse pratybose „Žiemos vilkas“, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Svečiai taip pat susitiks su krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu, Lietuvos kariuomenės vadovybe, aptars saugumo situaciją Baltijos jūros regione, naujas iniciatyvas Europos Sąjungos Saugumo ir gynybos politikos formate, dvišalį Lietuvos ir Nyderlandų bendradarbiavimą gynybos srityje.     

Nuo šių metų pradžios Lietuvoje NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje tarnauja apie 250 Nyderlandų karių. Jie kartu atsigabeno ir įvairios karinės ginkluotės ir įrangos – apie 40 įvairios karinės technikos: pėstininkų kovos mašinų CV 90, žvalgybos transporto priemonių „Fennek“, transporto priemonių „Boxer“, šarvuotų remonto evakavimo mašinų, kt.

Be to, šių metų pradžioje Nyderlandų karinių oro pajėgų kontingentas su keturiais naikintuvais F-16 vykdė NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių