Oponentai S. Skverneliui atsako dėl „paskirtų įpėdinių“: čia ne Rusija

  • Teksto dydis:

„Paskirtais prezidentės įpėdiniais“ premjero Sauliaus Skvernelio pavadinti oponentai rinkimuose atkirto, kad Lietuvoje yra demokratija, todėl naujas prezidentas bus renkamas, o ne skiriamas.

Premjero atstovas spaudai sako, kad ministras pirmininkas kalbėjo apie viešumoje formuojamą nuomonę.

„Tiksli premjero citata skamba taip: paskirti prezidentės įpėdiniai. Premjeras nemano ir nesako, kad juos “paskyrė” prezidentė, tai bûtų absurdiška. Premjeras sako, kad viešumoje formuojama nuomonė, jog vieninteliai du kandidatai yra galimi prezidentės įpėdiniai“, – BNS sakė atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

„Ponui S. Skverneliui tik vieną komentarą turėčiau: nepaisant nuolatinių jojo frakcijų koalicijos pastangų apkarpyti demokratijai šakas, šita šalis vis dar yra nei Rusija, nei Baltarusija ir tikiu, kad niekada nebus“, – feisbuke paskelbtame komentare sako konservatorių partijos į prezidentus keliama parlamentarė Ingrida Šimonytė.

„Tad nei prezidentė D. Grybauskaitė, nei netgi Kultūros komiteto pirmininkas ar baltarusiškomis trąšomis targavojančios įmonės neturi ir neturės galimybių paskirti nei įpėdinio, nei statytinio, nei samdinio. Lietuvos žmonės išsirinks geriausią savo atstovą“, – sako I. Šimonytė.

„Premjero sprendimas siekti prezidento posto man buvo visiškai tikėtas. Nenustebino ir retorika apie partinius kandidatus ir įpėdinius. Etikečių klijavimas apie tariamus įpėdinius ar mano partines sąsajas nėra geriausias būdas pradėti rinkimų kampaniją, bet toks buvo premjero pasirinkimas“, – savo pasisakyme feisbuke sureagavo Gitanas Nausėda.

Ministras pirmininkas S. Skvernelis ketvirtadienį paskelbė, kad dalyvaus gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

„Aš dalyvausiu rinkimuose“, – susitikime su Rusnės gyventojais sakė premjeras.

Ministras pirmininkas sakė norintis, kad „valstybėje būtų darna tarp valdžių“, nes tai padėtų sklandžiai įgyvendinti Vyriausybės programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p. Šimonytė neteisi

p. Šimonytė neteisi portretas
Tik Rusijoje ir Lietuvoje kandidatus į prezidentus parinkinėja kagebistai, jau nekalbant apie jų paveldimas partijas

Ona

Ona portretas
Dar blogiau negu Rusijoje.Gabriuką partijos vadu įbruko diedukas,Gentvilas vis bruka Gentviliuką,Saudargas Saudargiuką,,Mazuronis Mazuroniuką.Vaikų neturinti magnolija bruka kompanionę mergytę Šimonytę ir t.t.

TASAI KANDIDATAS

TASAI KANDIDATAS portretas
Kalbėdamas apie paskirtuosius prezidentės įpėdinius,galimai prasitarė,kad dali būti išrinktas\paskirtas vienai kadencijai ar tik jos daliai,o po to vėl naujas,dešimties metų,arba dviejų kadencijų,Prezidentės periodas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių