Opozicijos elgesį balsuojant dėl 100 eurų išmokos Seimo pirmininkė vadina demaršu

Opozicijos siekis sužlugdyti įstatymo, leidžiančio pasiskiepijusiems senjorams nuo 75 metų sumokėti vienkartinę 100 eurų išmoką, priėmimą Seimo pirmininkė vadina demaršu.

„Išėmus korteles, kas yra opozicijos vienas iš veikimo būdų, gali pritrūkti balsų iki 71. Tikrai nieko ypatingo čia nevyksta, tai įprastas Seimo darbo dalykas, tam tikras ir opozicijos demaršas, bet tai vienas iš naudojamų dalykų“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Tai yra politika, kartais noras kišti pagalius tampa tiek patrauklus ir stipresnis už racionalius argumentus“, – teigė ji.

Parlamento vadovė vylėsi, kad Vyriausybės teikiamą įstatymą pavyks priimti dar antradienį arba ketvirtadienį.

Tai yra politika, kartais noras kišti pagalius tampa tiek patrauklus ir stipresnis už racionalius argumentus.

Seimas antradienį iš pirmo karto nepriėmė Vyriausybės inicijuoto Vienkartinės išmokos pasiskiepijus vakcina nuo COVID-19 ligos įstatymo projekto: balsuoti registravosi 67 Seimo nariai, iš jų 65 balsavo už, prieš ir susilaikiusiųjų nebuvo.

Tiek balsų neužteko įstatymui priimti – reikėjo, kad balsavime dalyvautų mažiausiai 71 parlamentaras.

Balsavime nedalyvavo 22 „valstiečiai“, po 13 socialdemokratų ir Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narių, devyni „darbiečiai“, aštuoni Lietuvos regionų frakcijos nariai, šeši konservatoriai, vienas Laisvės frakcijos ir du Liberalų sąjūdžio atstovai.

100 eurų skiepytis skatinančią išmoką Vyriausybė siūlė mokėti senjorams nuo 75 metų, tuo metu „darbiečiai“ ir „valstiečiai“ siekė, kad finansinę paskatą už skiepus gautų gyventojai nuo 65 metų. Seimo dauguma nepritarė tokiam siūlymui.

Pagal Vyriausybės projektą, 100 eurų vienkartinė išmoka būtų skirta nuo rugsėjo iki gruodžio pasiskiepijusiems vyresniems nei 75 metų žmonėms bei iki kitų metų balandžio pasiskiepijusiems sustiprinančia doze. Vienkartinę išmoka ketinama išmokėti gruodžio ir balandžio mėnesiais kartu su pensija. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tukas

tukas portretas
Nereikalingas pinigų švaistymas tegul tie antivakseriai keliauju kur jiems taip patinka ko daugiau iškeliaus tuo bus valstybei geriau

Kiek tokių demaršų buvo

Kiek tokių demaršų buvo portretas
kai dabartiniai valdantieji sėdėjo ant atsarginių suolelio ?! Visą kadenciją buvę opozicionieriai kėlė sumaištį ir destrukciją Seime ,o po to kaltino valdančiuosius ,kad šie pažadų nevykdo .

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
loterija , ką nužudys už šimtą eurų . O kur kompensacijos giminei , už nužudyta vakcina ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių