Opozicijos lyderė prognozuoja pralaimėjimą „socialdarbiečiams“ ir R. Karbauskiui

  • Teksto dydis:

„Socialdarbiečiai“ ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pralaimės kovą dėl Seimo pirmininko posto, prognozuoja Seimo opozicijos lyderė liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Prognozuoju, kad bus du pralaimėję šioje situacijoje – tai „socialdarbiečiai“, į kurių ultimatumus nebus atsižvelgta, ir pats R. Karbauskis. Jis stojo į tokią akistatą su Seimo pirmininku, kuris jo atstatydinimą yra be galo sureikšminęs, ir jei tai nepavyktų, tai būtų didžiulis smūgis jo prestižui“, – Žinių radijui penktadienį sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė.

Pasak jos, Viktoras Pranckietis turi galimybę laimėti nepasitikėjimo procedūrą Seime, nes jo atstatydinimo nepalaiko ir dalis valdančiųjų.

„Seimo pirmininkas turi visai neblogą šansą laimėti, nes mes girdime ir iš valdančiųjų stovyklos, iš „valstiečių“ pusės, kad tikrai ne visi frakcijos nariai palaikytų Seimo pirmininko atstatydinimą, tai nėra pirmos būtinybės klausimas“, – kalbėjo opozicijos atstovė.

Anot jos, kitą savaitę valdančiųjų žadama inicijuoti nepasitikėjimo Seimo pirmininku V. Pranckiečiu procedūra bus pirmasis tvarumo testas formuojamai koalicijai, ar ji iš tiesų yra.

„Seimo pirmininko atstatydinimui riekia 71 balso, koalicijoje, jei pavyks ją pasirašyti, bus 76 balsai. Tai bus  geras pirmasis testas tai koalicijai, ar ji iš tiesų yra, ar jiems pakanka balsų ir svarbiausias dalykas – Seimo pirmininko atstatydinimo klausimas tikrai nėra valstybinės reikšmės klausimas. Jį sureikšmino keli žmonės galbūt dėl asmeninių ambicijų, dėl postų dalybų, opozicija šiame procese nemato jokio reikalo dalyvauti“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, iki šiol nėra suformuluota priežastis, dėl kurios V. Pranckietis turėtų būti atstatydinamas.

Po trečiadienį vykusio Lietuvos socialdemokratų darbo partijos prezidiumo posėdžio jos vadovas Gediminas Kirkilas ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pranešė, kad antradienį planuojama balsuoti dėl V. Pranckiečio atstatydinimo iš Seimo pirmininko pareigų, jeigu jis pats iki to laiko nepasitrauks.

V. Pranckietis ketvirtadienį pakartojo neketinąs trauktis.

Be to, G. Kirkilas ir R. Karbauskis pareiškė, kad jeigu Seimo pirmininkas nebus atleistas, penktadienį planuojama pasirašyti koalicijos sutartis negalios.

Pagal derybininkų susitarimą, Seimo pirmininko postas turėtų priklausyti „socialdarbiečiams“. V. Pranckietis yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Aišku kuo daugiau žeminimo, pažiūrėk kiek valstiečiai padarė gero saukietes mazinkit atskirti, kodėl nepaaiškini kas tai padarė ?

Maryte

Maryte portretas
P. Čmilytė negraži nei savo išvaizda, nei siela. Labai daug negatyvo jos pasisakymuose. Tiesiog varo į depresiją.

Maryte

Maryte portretas
Vienas dievas žino kaip ten bus. O Čmilytei geriau prie plytos blynus kepti, negu vadovauti ir dar pagalius į ratus kaišioti gerai dirbančiai valdančiąjai daugumai. Geriau susikurtų žmonišką šukuosęną. Į ką panašu vaikščioti pasišiaušusiais plaukais.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių