P. Auštrevičius: Ukraina pasirengusi demokratiškiems rinkimams

  • Teksto dydis:

Ukraina pasirengusi demokratiškiems pirmalaikiems parlamento rinkimams, BNS sakė būsimų Ukrainos Aukščiausiosios Rados rinkimų stebėtojas, europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Jis penktadienį Kijeve su Europos Parlamento delegacija susitiko su Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininku Oleksandru Turčynovu, Rinkimų komisijos atstovais.

„Atrodo, kad visi supranta, kokios politinės svarbos yra šie rinkimai. Mums buvo patikinta, kad pasirengta buvo pakankamai. Visos rinkimų apygardos, visos komisijos, vadovai ir sekretoriai buvo apmokyti, jie reikiamai aprūpinti, jiems suteiktos finansinės galimybės organizuoti rinkimus“, - BNS sakė P.Auštrevičius.

Pasak europarlamentaro, tai, kad rinkimai neįvyks 27-iose rinkimų apygardose Rytų Ukrainoje ir Kryme, bus politinė, bet ne konstitucinė problema.

„Nepaisant to, kad rinkimai neįvyks 27-iose apygardose, tai nebus konstitucinis iššūkis ir problema po rinkimų. Tai bus politinė problema, kad ne visiems regionams bus atstovaujama, bet konstituciškai naujasis Ukrainos parlamentas turės visas galias atstovauti Ukrainos tautai“, - kalbėjo P.Auštrevičius.

Jo teigimu, neatmetama galimybė, kad rinkimų dieną gali įvykti karinių provokacijų.

„O.Turčynovas sakė, kad gali būti įvairių karinių operacijų, kuriomis gali būti norima sutrukdyti rinkimams, įbauginti piliečius. Kita vertus, yra labai arši politinė konkurencija rinkimuose ir nors šiuo metu nėra labai daug pretenzijų reiškiama, bet neatmetamos galimybės, kad bus bandoma kvestionuoti kai kuriose apygardose rezultatus. Net juntamas tam tikras aktyvesnių piliečių nusiteikimas prieš buvusią valdžią, dabartinę opoziciją. Žinoma, rinkimams reikia, kad būtų ramybė šalyje, ir tokie aspektai, tiesą sakant, nepadeda rinkimams“, - sakė P.Auštrevičius.

Pasak politiko, sekmadienį vyksiančiuose rinkimuose balsuoti galimybę turės ir pabėgėliai iš Rytų Ukrainos bei Krymo.

„Yra padaryti rinkėjų sąrašai, netgi tie laikini pabėgėliai iš Rytų Ukrainos, Krymo, jiems yra atitinkamai leista registruotis, jiems leista rinkimuose pasirinkti patogiausią apylinkę balsuoti“, - kalbėjo P.Auštrevičius.

Sekmadienį Ukrainoje vyksiančius pirmalaikius parlamento rinkimus stebės ir keturioka Lietuvos Seimo narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
As savo akimis maciau sita demokratija Jeigu banditizma galima pavadinti demokratija-reiskia ukrainoj demokratija

P:ietrai

P:ietrai portretas
iki demokratisku rinkimu ten tukstanciai myliu.Iki domkratisku gal but maziau,bet tai palei tave pietruk.Kur sostineje zuja ginkluotu banditu gaujos,fasistuojanti minia mazarasciu,musami zmones,visi su visais riejasi,kalbet apie demokratinius rinkimus gali "tik koks pietras" is MENULIO PILNATIES.Ten be novoStalino nieko nebus,jie vieni kitus ispjaus mesytei ant kampuoto US stalo???

cirkininkas

cirkininkas portretas
Atsirado sušiktas demokratas....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių