Konservatorių partijos pirmininko rinkimuose pirmauja G. Landsbergis

  • Teksto dydis:

Didžiausios opozicinės partijos - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) - pirmininko rinkimuose pirmauja europarlamentaras Gabrielius Landsbergis, tačiau sekmadienio vakarą dar nebuvo aišku, ar jam pavyko laimėti pirmajame ture.

Tam, kad laimėtų rinkimus, G.Landsbergis turėjo surinkti daugiau kaip 50 proc. balsų. Jei balsų pritrūks, bus rengiamas antrasis turas, kuriame jis varžysis su Seimo vicepirmininke Irena Degutiene.

Pasak TS-LKD vykdomosios sekretorės Monikos Navickienės, suskaičiavus 9090 balsų, iš jų G.Lansbergiui tenka 49,78 proc., o I.Degutienei - 43,05 procento. Už G.Landsbergį yra pasisakę 4525 TS-LKD nariai, už I.Degutienę - 3913 partiečių.

„Dar trūksta dviejų skyrių balsų, kurios turėsime pirmadienį ryte. Šiuo metu rinkimų baigtis dar neaiški“, - BNS sekmadienio vakarą sakė M.Navickienė.

Kiti kandidatai surinko kur kas mažiau balsų. Negalutiniais duomenimis, už Jurgį Razmą pasisakė 231 partijos narys, už Mantą Adomėną- 212, už Laimą Andrikienę - 182, už Emanuelį Zingerį - 27 nariai.

Remiantis TS-LKD pirmininko rinkimų tvarka, balsavimo rezultatus balandžio 22 dieną turės patvirtinti Centrinė balsavimo komisija. Jei reikės, antrasis turas vyks balandžio 24-25 dienomis.

Išrinktasis partijos vadovas pareigose pakeis nuo 2003 metų konservatoriams vadovavusį Andrių Kubilių, kuris atsisakė siekti dar vienos kadencijos ir parėmė G.Lansbergio kandidatūrą.

Pagal partijos įstatus, pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai.

TS-LKD turi beveik 15 tūkst. narių, savivaldos rinkimuose ji liko antra po socialdemokratų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XE

XE portretas
Ne už dainuojančią revoliuciją, o už asmeninį indėlį. Gal pasakysite, kad ir Nobelio taikos premija yra kolektyvinė. Debilai.

JULIJA

JULIJA portretas
Cia rasantieji matyt labai pasiilgo vienpartines ranku (tik kilnojimo) sistemos galvot nereikia , komunistu partijos rupesciu viskas Maskvai ir Leningradui parduotuvese tik, kaip mes sakydavom rusiskos ,,vengerkos,, - kanopos ir Breznevo pusgalves, nuo ju matyt ir proteliai ne tik tevam bet ir ju isperelem virto slapdesres marmalu, taigi dabar irgi labai norisi tos trupiniu rinkimo nuo komunistiniu ponu stalo, gadynes.Sakysit ir dabar ponu yra -- tiesa bet potyrinejus ju kilme visur matosi komunistiniu atzalu - paveldetuju uodegeles. Is kur milijonai gauti? pradinis kapitalas nuo sovietiniu kombinaciju arba paremti Maskvos uz Landsbergio smeizima. B ET ZINOKIT JUS KOLABORANTAI, KAD PERLAS IR PURVE -PERLAS. TOKIO PROTO IZVALGOS IR MASTYMO ZMONES - GIMSTA PER SIMTMECIUS PO VIENA, O VISOKIU ARKLIAVAGIU VAIKAI PERISI KAIP TARAKONAI. SIULAU NE LANDSBERGIO GAUTA NOBELIO PREMIJOS ALTERNATYVA-- O SURINKTUS svedu,kur pradangino KAZIMIERA --DUKROMS DVARUS ITAISE

PILIEČIUI

PILIEČIUI portretas
Tai yra partijos vidaus reikalas. Tavo reikalas balsuoti arba ne už ją. Nebalsuosi ir būsi labai progresyvus. siūlau balsuoti už Liberalų sąjūdį. O apie pinigus ir premijas nieko nebesuvoki, norėtum įkąsti, bet protelis tave pavedė.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių