Panevėžiui laikinai vadovaus vicemeras A. Varna

Panevėžio miesto savivaldybės taryba nutarė laikinai patikėti mero pareigas vicemerui Aleksui Varnai.

Taryba per posėdį ketvirtadienį nusprendė, kad visuomeniniam komitetui „Mums svarbu“ atstovaujantis vicemeras miestui vadovaus iki rugsėjo 20-osios.

Nuolatinis meras Rytis Mykolas Račkauskas praėjusią savaitę sulaukė teisėsaugos įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba ir prekyba poveikiu bei trims mėnesiams buvo nušalintas nuo mero pareigų, jam uždrausta lankytis savivaldybės administracijoje, bendrauti su kai kuriais administracijos darbuotojais.

Vis dėlto tarybos posėdyje ketvirtadienį R. M. Račkauskas dalyvauja, BNS patvirtino Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus atstovė Asta Sarapienė. Jis, kaip ir dar 23 tarybos nariai, balsavo už A. Varnos skyrimą laikinuoju meru. Šiuo klausimu susilaikė vienintelis tarybos narys Gintaras Šileikis, į miesto valdžią išrinktas kaip savo vardo visuomeninio rinkimų komiteto atstovas, niekas nebalsavo prieš.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Robertas Diksa BNS sakė nemanantis, kad R. M. Račkauskas būtų pažeidęs jam skirtas kardomąsias priemones.

„Mes traktuojame, kad nepažeidė. Jam yra draudimas lankytis savivaldybės administracijos patalpose, nurodytas įmonės kodas, adresas – Laisvės aikštė 20 (...). Tarybos posėdžių salė yra tuo pačiu adresu, bet tai visai kitos patalpos, jos turi visai kitą įmonės kodą. Jis nėra nušalintas nuo tarybos nario pareigų, ir manome, kad nepažeidė, nes jam nebuvo drausta lankytis tarybos posėdžiuose“, – BNS sakė prokuroras.

Praėjusią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnybos sulaikytas ir vėliau paleistas meras R. M. Račkauskas įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba ir prekyba poveikiu, jo patarėja Gintarė Maskoliūnienė – prekyba poveikiu.

Korupcijos tyrime įtarimai pateikti ir keturiems verslo atstovams, vienas jų, BNS žiniomis, – G. Maskoliūnienės tėvas Gintaras Jurgėlas. Tarp įtariamųjų – ir reklamos bendrovės „Lukrecijos reklama“ direktorius Marius Vaupšas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių