Panevėžio taryba per pirmąjį posėdį paskyrė vicemerus

Trečiadienį į pirmąjį tarybos posėdį susirinkę Panevėžio miesto savivaldybės tarybos nariai vicemerais paskyrė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovą Deividą Labanavičių ir Liberalų sąjūdžio atstovą Valdemarą Jakštą.

Liberalai, socialdemokratai bei „valstiečiai“ posėdžio išvakarėse pasirašė koalicijos sutartį su komitetu „Atsinaujinančiam Panevėžiui“. Koalicija turi 16 iš 27 tarybos narių daugumą.

Kaip pranešė savivaldybė, administracijos direktoriaus postą turėtų užimti „Atsinaujinančio Panevėžio“ atstovas Tomas Jukna, ankstesnėje kadencijoje dirbęs direktoriaus pavaduotoju. Jo pavaduotojais turėtų tapti to paties komiteto narė Žibutė Gaivenienė ir socialdemokratas Kazimieras Armonavičius.

Per iškilmingą posėdį į tarybos narius kreipęsis meras Rytis Mykolas Račkauskas kvietė juos bendram ir konstruktyviam darbui, ragindamas palikti asmenines ambicijas nuošalyje.

„Linkiu, kad dirbant taryboje, nuošaly būtų palikti partiniai interesai ir asmeninės ambicijos. Sprendimus turi diktuoti tik Panevėžys ir jo žmonių interesai“, – kalbėjo jis.

Linkiu, kad dirbant taryboje, nuošaly būtų palikti partiniai interesai ir asmeninės ambicijos. Sprendimus turi diktuoti tik Panevėžys ir jo žmonių interesai.

Panevėžio taryboje dirba devyni komiteto „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ nariai, tarp jų ir antrai kadencijai perrinktas meras R. M. Račkauskas. Taip pat taryboje yra penki Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovai, keturi komiteto „Kurkime jaukų miestą KARTU“ nariai, tris mandatus gavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, po du – Liberalų sąjūdis, Socialdemokratų partija ir Žaliųjų partija.

Konservatoriai ir Žaliųjų partija trečiadienį paskelbė sudarantys bendrą koaliciją ir pasiskelbė opozicija. Opozicine pasiskalbė ir „Kurkime jaukų miestą KARTU“ komiteto sudaryta frakcija.

Apie darbą opozicijoje paskelbę politikai teigė esantys susirūpinę situacija, kai miestui vadovauja korupcija įtariamas meras.

„Korupcija ir nedemokratiški savivaldybės valdymo metodai yra žalingi Panevėžio miesto ateičiai, todėl tai yra svarbiausios problemos, kurioms turi priešintis visos skaidrios, demokratinės politinės jėgos Panevėžio mieste“, – per posėdį kalbėjo konservatorė Indiana Grigienė.

R. M. Račkauskas figūruoja dviejuose ikiteisminiuose tyrimuose. Vienas tyrimas dėl galimo R. M. Račkausko piktnaudžiavimo baigtas kovo pabaigoje. Jis buvo atskirtas nuo didesnės apimties ikiteisminio tyrimo, kuris dar tęsiamas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba tyrimą dėl galimos korupcijos Panevėžio savivaldybėje pradėjo pernai birželį. Be R. M.Račkausko, įtarimai pateikti jo patarėjai Gintarei Maskoliūnienei, keliems verslo atstovams.

Teisėsauga įtaria, kad Panevėžio savivaldybėje duoti neteisėti nurodymai tarnautojams, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

R. M. Račkauskas įtarimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių