Panevėžio veterinarų vadovas: medžioklę prašė suorganizuoti J. Milius

  • Teksto dydis:

Medžioklę Panevėžio rajone paprašė suorganizuoti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius, sako jo pavaldinys, Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Valdemaras Kontautas.

„Buvau paprašytas direktoriaus, kad bus svečių ir ar galima medžioklę paorganizuoti“, – BNS pirmadienį sakė V. Kontautas.

V. Kontautas teigė po J. Miliaus nurodymo šį klausimą aptaręs su Panevėžio miškų urėdu Valdu Kaubre.

„Su urėdu buvo pašnekesys, ar būtų įmanoma suorganizuoti medžioklę. Ir viskas, mano funkcijos tuo baigėsi“, – tvirtino Panevėžio veterinarijos tarnybos vadovas.

Pareigūnas patvirtino ir pats dalyvavęs vakarienėje ir medžioklėje su J. Miliumi, žemės ūkio ministre Virginija Baltraitiene, mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovu Virginijumi Kantausku, „Dojus agro“ vadovu Petru Dailide ir Latvijos žemės ūkio ministro Janio Dūklavo delegacija.

V. Kontautas tikino pats nemedžiojęs, taip pat sakė nemokėjęs už vakarienę. Jis tvirtino nežinantis, kaip renginyje atsidūrė verslininkai, nes jų nepažįsta.

Tuo metu Panevėžio miškų urėdas V. Kaubrė teigė, kad medžioklę liepos 27-os dienos vakarui užsakė fizinis asmuo. Tačiau daugiau duomenų jis sakė pateikti negalintis. „Visa ta sutartis yra sudaryta su fiziniu asmeniu ir visos tokios urėdijos sutartys priskiriamos prie komercinės neskelbtinos informacijos“, – kalbėjo V. Kaubrė.

Ministrės V. Baltraitienės ir Latvijos ministro J. Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę ir medžioklę – prieštaringi. Lietuvos ministrė aiškina, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos ministras, o pastarasis tai neigia. Iki šiol neaišku, kas apmokėjo už vakarienę, nes Žemės ūkio minsiterija pareiškė negavusi sąskaitų.

Praėjusią savaitę Lietuvos žemės ūkio ministrė iš pradžių teigė, kad medžioklę Panevėžio rajone organizavo J. Milius. Vėliau ministrė pateikė, kitą versiją ir pranešė, kad medžioklę organizavo į renginį Latvijos ministro pakviestas verslininkas P. Dailidė. Latvijos ministras paneigė šiuos ministrės žodžius ir teigė jokių verslininkų į renginį nekvietęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KKK

KKK portretas
"nežinantis, kaip renginyje atsidūrė verslininkai..","duomenų jis sakė pateikti negalintis.."," pateikė kitą versiją.." ko iš jų galima norėti,jei jie nieko nežino,nesigaudo situacijoje ir painiojasi savo plepaluose.Niekas nieko nei už nieką niekados!!

Javol

Javol portretas
"dave zadanija" ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių