Partiečių kritikos sulaukęs A. Bagdonas pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio vicepirmininkų

Partiečių Liberalų sąjūdyje kritikos dėl balsavimo Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje sulaukęs parlamentaras Andrius Bagdonas nusprendė trauktis iš partijos vicepirmininkų.

„Aš priėmiau sprendimą nelaukti suvažiavimo ir atsistatydinti iš pirmininkės pavaduotojo pareigų“, – BNS trečiadienį sakė A. Bagdonas po Liberalų sąjūdžio valdybos posėdžio.

Partijos lyderė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen anksčiau šią savaitę paragino A. Bagdoną trauktis iš vicepirmininkų, reaguodama į jo balsavimą Etikos ir procedūrų komisijoje vertinant Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio pasisakymus apie visuomenininko Andriaus Tapino vykdytą lėšų rinkimo Ukrainai akciją.

A. Bagdonas sakė sprendimu trauktis prisiėmęs atsakomybę už „per švelnų“ balsavimą ir įvertinęs partijos pirmininkės pareikštą nepasitikėjimą.

„Toks sprendimas iš mano pusės priimtas valdybos metu“, – kalbėjo politikas.

Praėjusią savaitę per Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdį A. Bagdonas balsavo, kad R. Žemaitaitis, keldamas klausimus bei pasisakydamas dėl „Laisvės TV“ akcijos metu surinktų pinigų Ukrainai paremti panaudojimo, nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatų.

Seimo etikos sargams apskųsti keli Regionų frakcijos nario R. Žemaitaičio įrašai socialiniame tinkle „Facebook“. 2022 metų liepos 11 dienos įraše jis kėlė klausimą, ar „Laisvės TV“ įkūrėjas A. Tapinas, rinkęs lėšas Ukrainai skirtam koviniam dronui „Bayraktar“, nepralošė tų pinigų. Liepos 16 dieną šį lėšų rinkimą jis pavadino galima afera.

„Andriaus galima afera! Jis 5 vnt. pirko už 50000 Eur. Internete 1 vnt. 8500 Eur. 5x8500=42500 Eur. Tai vadinasi, galimai pavogta 7500 Eur. Tai Andriukas pokeriui galimai nusuko vien nuo dronų 7500 Eur“, – rašė R. Žemaitaitis.

Vėlesniame įrašė jis kėlė prielaidą, kad „Tapinas ir visi kiti dvaro samdomi nuomonių formuotojai palaiko Hitlerį ir jo siaubingus veiksmus su žydais?“

Seimo Etikos sargai nusprendė, kad R. Žemaitaitis reiškė nuomonę, todėl pažeidimo nefiksavo ir rekomendavo jam „remtis patikrintais faktais, nenurodyti tikėtinų aplinkybių, vengti nepamatuotų vertinimų ir viešuose pasisakymuose pateikti tikslią žinomą informaciją“.

A. Bagdonas trečiadienį teigė balsavęs sąžiningai, tačiau nepasižiūrėjęs plačiau.

„Pasisakymus vertinau iš teisinės pusės. Visuose sakiniuose jis naudojo žodžius „galbūt“, „galimai“, dėjo klaustukus. Kadangi Etikos ir procedūrų komisijos sprendimai gali būti skundžiami teismui, vertinau šiuo aspektu“, – kalbėjo parlamentaras.

„Visgi, manau, padariau klaidą, neįvertinęs platesnio konteksto ir paramos Ukrainai, kurią renka visuomeninės organizacijos ir mūsų žmonės aukoja“, – pridūrė jis.

„Suprantu, kad klaida turi pasėkmes“, – tvirtino Seimo narys.

A. Bagdono balsavimą sukritikavo ir Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Seime Eugenijus Gentvilas, paprašęs partijos etikos sargų įvertinti kolegos elgesį.

Anksčiau V. Čmilytė-Nielsen siūlė A. Bagdonui trauktis ir iš Etikos ir procedūrų komisijos, tačiau tai jis padaryti atsisakė.

Partijos pirmininkė po valdybos posėdžio BNS sakė, kad „šis klausimas dar išlieka“.

„Valdyboje dėl to buvo išsakytos įvairios nuomonės, bet tai atviras klausimas pačiam A. Bagdonui“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

A. Bagdonas tvirtino toliau besilaikantis pozicijos nesitraukti.

„Matau prasmę tęsti darbą komisijoje, kadangi ta klaida nebuvo kažkoks didžiulis pažeidimas, dėl kurio turėčiau komisijoje nebedirbti“, – sakė politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne, pagarba būtų

Ne, pagarba būtų  portretas
tik tada , jei paliktų liberalų frakciją seime . O dabar aišku , tik viena - liberalieji balsuoja tik taip , kaip "įsako " Čmilytė ar Gentvilas .

Pagarba Bagdonui

Pagarba Bagdonui portretas
Pagarba Bagdonui. O tos kgbisto panelės mentalitetas ir liks kgbistinis.

Čmil diktatūra

Čmil diktatūra portretas
Čmil diktatūra. Tapinas sukčius Nr. 1. Apgaudinėja lietuvą su savo akcijomis. Ar tikrino jį nors kartą išorinis auditas? Jeigu nuolatos trolini lietuvius, turi atsiskaityti. Kodėl Tapinas to nedaro???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių