Partijos ketina pasirašyti susitarimą dėl žmogaus teisių

  • Teksto dydis:

Didžiosios šalies partijos svarsto galimybę pasirašyti susitarimą dėl žmogaus teisių ir laisvių apsaugos Lietuvoje. Diskusijas dėl susitarimo pradėjo Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ ir Liberalų sąjūdis.

Vienas susitarimo iniciatorių, teisingumo ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis pažymi, jog skirtingų pažiūrų politikai gali rasti bendrą nuomonę dėl svarbių Lietuvai klausimų, kaip buvo susitarta dėl gynybos stiprinimo, o atsižvelgiant į geopolitinę padėtį reikia priimti bendrą sprendimą ir dėl žmogaus teisių apsaugos.

„Lietuva turi atsižvelgti ir į geopolitinę situaciją regione ir prieš Lietuvą nukreiptas informacines atakas, kurių tikslas - pakirsti piliečių pasitikėjimą Lietuvos valstybe ir jos partneriais Europos Sąjungoje bei NATO, sukelti piliečių abejonę demokratiškai išrinktomis valdžios institucijomis ir pačia demokratija, skatinti teisinį nihilizmą ir pilietinį abejingumą. Todėl toks susitarimas Lietuvai dabar yra gyvybiškai būtinas“, - pranešime spaudai teigė J.Bernatonis.

Parengtame susitarimo projekte siūloma politinėms partijoms siekti Konstitucijos ir įstatymų pakeitimų, kad Lietuvos pilietybė privalo būti suteikta visiems to pageidaujantiems lietuviams pagal kilmę nepriklausomai nuo kitų jų turimų pilietybių, pranešė Teisingumo ministerija.

Susitarime siūloma partijoms susitarti ir dėl teismų atvirumo visuomenei didinimo, jų nepriklausomumo, dėl asmenų, nuteistų realia laisvės atėmimo bausme, skaičiaus mažinimo, dėl žmogaus teisių sistemos gynimo tobulinimo mūsų šalyje ir dėl kitų svarbių dalykų.

Dokumento projekte taip pat akcentuojama būtinybė stiprinti žmogaus teisių ir laisvių apsaugos politiką, jos koordinavimą, didinti dėmesį atskiroms visuomenės grupėms, kurių teisės ir laisvės iki šiol galėjo būti nepakankamai užtikrinamos, skatinti aktyvų visuomenės ir atskirų visuomenės grupių dalyvavimą siekiant užtikrinti žmogaus teises ir laisves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
prezidentė nustebo seimas taip pat . Kaip galima naikinti tai , ką jie kūrė naikinti ? Juk prezidetė ir seimas yra valstybės priešas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių