Partijos susitarimą dėl gynybos pasirašys be socialdemokratų

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pranešė, kad parlamentinių partijų susitarimas dėl gynybos politikos bus pasirašytas kitą pirmadienį.

Opoziciniai socialdemokratai susitarimo nepasirašys, nes jame numatytas gynybos finansavimo augimas ir artėjantis sprendimas dėl visuotinio šaukimo.

„Kalbant apie gynybos politiką, partijos jau lyg tai įsipareigojo. Pirmadienį bus pasirašytas partijų susitarimas“, – žurnalistams po Seimo valdybos susitikimo su prezidente ketvirtadienį sakė parlamento vadovas.

Be kitų dalykų, partijų susitarimo projekte numatyta iki 2030 metų finansavimą gynybai padidinti iki 2,5 proc. bendrojo vidaus produkto.

Dokumente taip pat numatoma, kad sprendimai dėl galimybės įvesti visuotinę karo prievolę būtų priimti 2022 metais.

Socdemai nepritaria abiems šiems punktams, todėl susitarimo pirmadienį nepasirašys, BNS ketvirtadienį sakė partijos lyderis Gintautas Paluckas.

Naujo susitarimo iniciatoriai sako, kad jis padėtų užtikrinti nuoseklią gynybos politiką, neatsižvelgiant į rinkimų ciklus ir politinės valdžios pasikeitimus.

Naujausias partijų susitarimas dėl gynybos ir saugumo politikos pasirašytas 2014 metais, iškart po Krymo aneksijos. Svarbiausią jo nuostatą – gynybai skirti 2 proc. BVP – numatoma įgyvendinti šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
gal uzteks tiems d emonams grobstyti sali....

social demokrtai

social demokrtai portretas
nenori kabėti kartuvėse......kai rusai ateis...:)))))

tai ne partijos

tai  ne  partijos  portretas
tai mankurtu -koloborantu ir kurvu lizdai....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių