Partijų populiarumas: konservatoriai jau lipa ant kulnų „valstiečiams“

Opoziciniai konservatoriai pagal populiarumą beveik pavijo valdančiąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, rodo naujienų agentūros BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT atlikta apklausa.

Už „valstiečius“ tyrimo metu žadėjo balsuoti 19 proc. apklaustųjų, už Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionis demokratus – 16 proc. respondentų. Atotrūkis tarp šių partijų nuosekliai mažėja pastaruosius keturis mėnesius.

„Valstiečių“ rinkėjai daugiau gyvena kaimiškose vietovėse, konservatoriai populiaresni didžiuosiuose miestuose, rodo tyrimo ataskaita.

Socialdemokratus ir Liberalų sąjūdį žadėjo palaikyti po 9 proc. apklausos dalyvių. Šių partijų populiarumas išlieka stabilus.

Kitos partijos 5 proc. rinkimų slenksčio neperžengtų. Arčiausiai jo yra Naglio Puteikio vadovaujama Lietuvos centro partija – už ją žadėjo balsuoti 4 proc. apklaustųjų.

Premjero reitingų kritimas tęsiasi

Tyrimo duomenimis, toliau smunka premjero Sauliaus Skvernelio populiarumas. Ministrą pirmininką palankiai vertino 43 proc. apklaustųjų, nepalankiai – 22 procentai. Prieš keturis mėnesius jo populiarumas siekė 66 proc. ir nuo to laiko kas mėnesį menko.

Prezidentę palankiai vertino 62 proc. respondentų, nepalankiai – 14 proc. Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį – atitinkamai 38 proc. ir 18 procentų.

Birželio 9 – liepos 2 dienomis apklausta 1010 gyventojų nuo 15 iki 74 metų. Rezultatų paklaida siekia 3,1 proc.

Apklausa vykdyta netrukus po prezidentės Dalios Grybauskaitės metinio pranešimo, kuriame šalies vadovė kritikavo, jos žodžiais, „užsitęsusią valstybės valdymo sumaištį ir kai kurių reformų neapibrėžtumą“. Apklausos termino pabaigoje prezidentė apkaltino Vyriausybę arogancija, premjeras atsikirto, kad prezidentė tik kritikuoja, bet pati nedaro realių darbų.

Apklausos metu viešojoje erdvėje daug dėmesio taip pat sulaukė diskusijos dėl urėdijų reformos, Gedimino kalno situacijos, jos metu įsigaliojo nepopuliarus naujasis Darbo kodeksas.

„Valstiečiai“ su konservatoriais dėl urėdijų pertvarkos mainais į lengvatą šildymui susitarė, kai apklausa jau buvo pasibaigusi, tad šis įvykis rezultatams įtakos neturėjo.


Šiame straipsnyje: partijosreitingaiapklausa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Liptų ,bet išmiera batų maža:):):)taigi...

...

... portretas
Laikas pradėt 'konservų' aferas viešinti.

Anonimas

Anonimas portretas
kaunas nepamils konservatoriu kaunieciai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių