Partijų reitingas: „valstiečiai“ susigrąžino lyderio pozicijas

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pagal populiarumą nežymiai aplenkė opozicinius konservatorius ir vėl atsidūrė reitingų viršūnėje, rodo naujienų agentūros BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT atlikta apklausa.

Už „valstiečius“ tyrimo metu gruodį žadėjo balsuoti 19 proc. apklaustųjų – trimis procentiniais punktais daugiau nei mėnesiu anksčiau, už Tėvynės sąjungą - Lietuvos krikščionis demokratus – 18 proc. respondentų, jų reitingas smuko vienu punktu.

„Valstiečių“ rinkėjai daugiau gyvena kaimiškose vietovėse, konservatoriai populiaresni didžiuosiuose miestuose, rodo tyrimo ataskaita.

Trečioje vietoje tebėra įsitvirtinę socialdemokratai su stabilia 10 proc. parama.

Penkių procentų slenkstį taip pat peržengtų Liberalų sąjūdis (6 proc.), Lietuvos centro partija (6 proc.) bei partija „Tvarka ir teisingumas“ (5 proc.). Jų reitingas reikšmingai nepasikeitė.

Gruodžio 12–21 dienomis apklausti 1006 Lietuvos gyventojai nuo 15 iki 74 metų. Tyrimų rezultatų paklaida siekia 3,1 procento.

Vykstant apklausai, daugiausia viešai diskutuota apie 2018 metų biudžetą ir Seimo narių priekaištus Lietuvos radijo ir televizijos vadovybei. Prieš pat apklausą Liberalų sąjūdžio suvažiavimas vieno balso persvara partijos pirmininku išrinko Eugenijų Gentvilą.

Tarp politikų geriausiai vertinama prezidentė Dalia Grybauskaitė – ją palankiai įvertino 60 proc. respondentų, nepalankiai – 16 procentų.

Premjeras Saulius Skvernelis sulaukė 42 proc. palankių ir 28 proc. nepalankių vertinimų, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis – atitinkamai 36 proc. ir 23 procentų.

Konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį palankiai įvertino 33 proc., nepalankiai – 29 proc. žmonių, „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį – atitinkamai 31 proc. ir 37 proc., socialdemokratų vadovą Gintautą Palucką – 24 proc. ir 25 procentai.

Apie Liberalų sąjūdžio pirmininką Eugenijų Gentvilą palankiai atsiliepė 27 proc. žmonių, nepalankiai – 22 proc., apie Centro partijos vadovą Naglį Puteikį – 38 proc. ir 18 proc., „tvarkiečių“ vedlį Remigijų Žemaitaitį – 34 ir 18 procentų.

Nepopuliariausiu politiku išlieka Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas Valdemaras Tomaševskis su 7 proc. palankių ir 50 proc. nepalankių vertinimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuva

Lietuva portretas
Valstiečiai šaunuoliai,istorija Jus vertins GERAI.Konservatoriai užsitraukė nešlovę ...

Pakilo užuojauta

Pakilo užuojauta portretas
,,Valstiečiai'' pakilo Karbauskio dėka.Juk mūsų liaudis visada gailisi ,,skriaudžiamų''.O dabar pagaliau atskleidžiant vis naujus Karbauskio nesąžiningumo atvejus susigraudinę varguoliai bando kiek įstengia palaikyti vargšą skriaudžiamąjį.

vabalas,

vabalas, portretas
jau kaip šitas fokusas nusibodo žmonių gyvenimui, ir tik ranku mostai spaudimas džiaugsmo pilnos kelnės valstiečių ,o juk dar ir žiūrėk kiek yra pritariančių fokuso komedijantams , dramaturgams ,reitingai tie jūsų vabalu reitingai seniai užšalo taip kai mūsų gyvenimo dienos kasdienio kainų kėlimo ,ir vis rūpinasi nežinau kuom ir kada juk mes esame išnaudotoju vergu pozose kur matyta algos varganos pensijos tik nosis pavalyti pragyvenimas gėrėja tik kancleriui švogerkos švogeriu pinigas keliamas ir nesuprasi už ką ir dėl kuo tokie fokusai daromi ir kalbos mūsų povai rupinasi, savo sebrui o ne darbo žmogui, pametė po kelis eurus dėl bajerio ir šaukia o kainas kelia kas diena baikite fokusus ,, melagiai ne reitingais bet tikru gyvenimo reikia seniai jau, visi iki vienodo pado verti melagiai,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių