Partizanus apdergusi Rusija sulaukė galingos lietuvių kontratakos

Grįžti į straipsnį

Anonimas

Anonimas portretas
pasiusti atomines bombas i maskva leningrada ir kaip mat nutils

Parėjau iš Lidlo

Parėjau iš Lidlo portretas
Eilėj viena slavė telefonu guodėsi,kad jai čia patinka,žmonės mandagūs,visko yra,daktarai geri.Kirpėjadarbo visur ras.Galimai pasiliks.

Radau rusų spaudoj

Radau rusų spaudoj portretas
Propagandiniais sumetimais siuntė vagoną arbūzų....1940 ,badaujančiai Lietuvai.Bet ,kai tie išvaduotojai atėjo greit maistą išpirko-tokios gausos soc.lagery nematė.Nes fašistas Stalinas rėmė fašistą Hitlerį-ten keliavo Ukrainos grūdai ,Rusijos plienas.Papenėjo būsimą užpuoliką....

Buvau šiandien Palangoj

Buvau šiandien Palangoj portretas
Ir girdėjau kaip viena slavė klausė kitos-kada ir pas mus bus tokios lygios gatvės ?

1940 birželį bėgo nenugalomoji armija

1940 birželį bėgo nenugalomoji armija portretas
Ir Raudėnuose krasnoarmeicai išmėtė ginklus sprukdami.Seniūnas paprašė-surink ginklus,bo banditai susirinks(tame tarpe ir raud.dezertyrai).Žmogus surinko.O va 1944 ji ruskeliai nubaudė 25 metams ištrėmimu.Humaniškieji išvaduotojai ?Okupantai ir tautos naikintojai

Ai vėl slavai

Ai vėl slavai portretas
Net savo gatvių nemoka susitvarkyti, medicinos istaigos kokios,matėm.Bet veržiasi viso pasaulio išvaduoti.Kad savo atsilikimą atnešti ? Baltušio bendražygiai .. sviesto nebuvo mate,savo šaly.Bet 1940 veržėsi mus išvaduoti,savo skurdą atnešti

nuomonė

nuomonė portretas
Visokie partizanai yra paprasti banditai ir žudikai. Jie tai jau tikrai ne karo sugriautą šalį atstatinėjo. Gerai, kad juos išnaikino.

tremtine džiaukis

tremtine džiaukis portretas
taip, tave ištrėmė..Bet vėliau tavo vaikai gavo už dyką a.išsilavinimus, nepavirto pedikais, turėjo darbus ir atlyginimus.Vanduo-nekainavo, medicina-nekainavo, telefonas-simboliškai, elektra šildymas - taip pat(visi mokesčiai apie 24 rub.i mėn.kooperatiniame butė.Pav.atlyginimas valytojai-60rub.)Tegul nedideli pinigai, bet tais laikais žmonės šiukšlynuose negyveno, kaimuose nemėlynavo ir po konteinerius nesikuitė.Gal ir gerai kad tokiu kaip tu rusas neklausė-tavo laisvė tikrai skiriasi nuo normalių žmonių Laisvės sampratos.//P.S.Dabartinis eSojuzas visai kitoks

Tremtine

Tremtine portretas
Rusai nukentejo nuo represiju, bet jie nukentejo nuo savo pacios valdzios represiju. Prie ko cia detos kitos salys? Kam reikevo verztis pas kaimynus su savo "broliska meile"? Butu uz ka gerbti, jeigu atlaisvintu ir pasisalintu, bent iki tokio lygio kaip soc salyse, o ne jega traukti i TSRS. Niekas tautos neatsiklause ne per joki referenduma, nei ka, rinkimu kaip tokiu nebuvo, nors rusai megsta sakyti kad "rinkimai" buvo. Tremimai prasidejo iki karo Rusijoje pradzios. Jeigu anot Rusijos propagandos, jie kovojo su "fasistais", tai su kuo jie kovojo iki karo su Vokietija?

bet vistiek rusas blogas

bet vistiek rusas blogas portretas
Kai lenkai okupavo Vilniaus krasta tai po 19 metu nieks jau lietuviskai NESNEKEJO. Kai rusai okupavo Lietuva Tai Graikija, Norvegija dar neturejo savo TV. O Lietuvos TSR turejo savo LIETUVISKA TV !!!!

negyvenusiam III reiche Nezabitauskui (3)

 negyvenusiam III reiche Nezabitauskui (3) portretas
Tai buvo parašyta Konstitucijoje. Aišku, žmonės žinojo, kad kai kurių tautų žmonės patarnavo fašistams, todėl ir žiūrėjo į juos šaltokai, o ir spectarnybos turėjo atidžiai žiūrėti ir sekti, kad nekiltų diversijų ir paprasti žmonės galėtų ramiai gyventi. Todėl galbūt ir buvo perlenkiama lazda su tais tremimais. Bet patys rusai nukentėjo nuo tos valdžios daugiau už jus, taip pat buvo vežami į Sibirą ir mirdavo, tokie buvo laikai, tik niekas nestaugia taip kaip jus, vargšai. Ir dar, ponas, su tokiais nuskriaustais diskutuoti beprasmiška, jie mato tik tai ką mato, o ko nematė, tai to ir nebūtų buvę. Todėl aš tik išsakau savo nuomonę, o savo giminių istoriją aš pasiliksiu sau, nors ji taip pat nelabai linksma, kaip tik dėl jūsų draugų vokiečių.

negyvenusiam III reiche Nezabitauskui (2)

 negyvenusiam III reiche Nezabitauskui (2) portretas
Taigi, kaip ten būtu buvę, jeigu būtų buvę, ponas nuskriaustasis, gal jums ir neaišku, bet daugumai rusų tai labai aišku, o žydams tai aišku neabejotinai. Turėjo išlikti tik viena rasė - arijai, kuriems vokiečiai priskyrė savo tautą. Visos kitos tautos turėjo išnykt arba būti tarnais, kurių populiacija būtų reguliuojama šeimininko. Tai yra faktas, už kurį vokiečiai buvo nuteisti. Dabar kas liečia rusų "okupacija". Kur tai matyt, kad okupanto vaikai mokyklose priverstinai mokyntųsi okupuotojo kalbos? Kur tai matyt, kad metropolija maitintų okupuotąjį ir gyventų blogiau už jį? o Tarybų Sąjungoj Rusija budama donoru, o žmonės gyveno blogiau už "okupuotas" Respublikas, nes viskas buvo siunčiama mažiesiems broliukams. Jus čia "nuskriaustieji" pilat purvą ant rusų, pasakojat savo privačias pavienes istorijas, bet buvo ir kitų, kurių buvo žymiai daugiau, kurie džiaugėsi kartu su rusais ir kitom tautom nugalėję fašistinę Vokietiją. TSRS visos tautos buvo vienodai lygios ir vienodai svarbios.

negyvenusiam III reiche Nezabitauskui

negyvenusiam III reiche Nezabitauskui portretas
Faktas, kad su lietuviais karo metu vokiečiai elgėsi gerai? Tai čia gal su ta dalim lietuvių, kurie padėjo vokiečiams žudyti žydus, t.y. ne padėjo, bet patys žudė, pataikavo, tarnavo konclageriuose ir pan.? Su ta dalim lietuvių viskas gerai. O kaip ten būtų III reiche nereikia jame gyventi, kad tai sužinoti. Vokiečių nacional-socializmas pripažino tik viena vyraujančią tautą - atspėkit kuria? Užimtose teritorijose jie elgdavosi kaip šeimininkai, restoranuose, kinoteatruose kabėjo lentelės "NUR FUER DEUTSCHER", kas reiškia - "tik vokiečiams". O visiems kitiems buvo kitokios pramogos - koncentracinės stovyklos ir krematoriumai. Aišku, jie nežudė iškart visų - jiems reikėjo darbo jegos. Vokiečiai turi gerą savybę - viską išnaudoti, kiek tik galima. Todėl, kol žmogus dar paeidavo - jis tarnavo Didžiajaj Vokietijai. Išskyrus galbūt žydus - juos vokiečiai ir jų pakalikai žudė nesicackindami, teismo nuosprendis buvo už tai, kad tu žydas.

To-Vladai

To-Vladai portretas
Idomu,koks cia,,kvepiantis"raso?Matyt jau persmirdai ir gavai bekvapia forma,kaip tas sudas- pirma smirda,o paskui nustoja.Ar atspejau?

taigi

taigi portretas
Nezabitauskai, kuo, rusai kalti, kad ne rusai - stalinas, berija ar kitokie sovietikai trėmė ;lietuvius? Gi trėmė ir patys lietuviai, o pačių rusų ištremta virš 2 milijonų, taip kad procentaliai lygiai.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Kaip ir baigiau diskutuoti, bet man parašiusiam iš mandagumo atsakysiu. Trečiame reiche negyvenome, kaip ten būtų, nežinome. Faktas, kad su lietuviais vokiečiai karo metu elgėsi gerai. Miškuose slėptis nuo vokiečių nereikėjo. Ką rašo rusų propagandistai apie nacių planus, galime nekreipti dėmesio. O Sovietų Sąjungoje bent jau man pagyventi teko. Negaliu labai skųstis, bet senelis, tėvas, du dėdės lageryje pabuvo. Tetą išvežant 1941 metais, jos vienintelį vaiką pražudė, ją pačią prie Laptevų jūros nugabeno mirti nuo bado ir šalčio, bet ji ištvėrė. O dėl kalbos - nėra už ką rusams nusilenkti. Tiesa, vokiškai neišmokau, bet lietuviškai Lietuvos miestuose net parduotuvėse ne visur susikalbėdavau, tik rusiškai. Taigi, tikiu tuo, ką patyriau, o ne tuo, kas kalbama.

taigi

taigi portretas
Abipusė propaganda ,o Lietuva tik dviejų milžinų žaidimų įkaitas. Kas dėl istorinių faktų, tai nereikia jų klastoti pagal vyraujančią politinę - biurokratinę konjunktūrą. Pirmieji į miškus patraukė nuo nacių atsilikę baltaraiščiai policajai, žydšaudžiai ir užsilikę vokiečių kariai, vėliau prisijungė karinės tarnybos vengiantys dezertyrai, o tada rimti ir patriotiškai nusiteikę asmenys. Buvo visko,baisių žiaurumų prieš nekaltus žmones ir didvyriškų poelgių, nereikia nieko slėpti ir pagražinti, išlaisvinti gali tik TIESA.

Vladai

Vladai portretas
Tfuuu, nuo tavęs dvėseliena dvokia.

Anonimas

Anonimas portretas
landzbergBYBIAI BUS trasa lietuvos zemei. ir VISI praplautom smegenelem LIBERAST-DERMOKRATINIAI PIDERAI. Bus jums, kurvos, atkersyta uz 150 Eur/men, uz parduota banksteriams Lietuva, uz 1,5 milijono prievartine emigracija, uz simtamilijonines vagystes, uz milijardus Amerikos ofsoruose. ATEIS KERSTO DIENA, isgamos.

okupuotam Nezabitauskui

 okupuotam Nezabitauskui portretas
O galėtum ir nusilenkti rusams už savo tautos ir šalies išlikimą. Gyventum dabar ne Lietuvoj, o III-am reiche, ir nerašynėtum čia lietuviškai, gal kur nors kaimo gilumoj ir išgirstum dar savo kalbą, sužinotum tada, ką reiškia žodis "okupacija".

Acha

Acha portretas
tais jaunais žmonėmis ir remiasi iki dabar išlikę banditai.Kaip kad dorais lietuviais remiasi vogiu šaikos okupave dabartines Lietuvos valdžios institucijas

Vladas

Vladas portretas
Reikia daugiau istorijos Petriuk skaityti,o neklausyti paskalu,,viena boba sake".LDK laikais nuotaka parsivezti is Rusijos buvo prestizas ir tas ,apie daug ka pasako.

Nezabitausko reziumė

Nezabitausko reziumė portretas
Buvo visko. Buvo ir plėšikų (per Lietuvą gal keliasdešimt), kuriuos rusai gaudė, o partizanai šaudė. Buvo rusų majoro Sokolovo galvažudžiai, persirengę partizanais, žudę kaimiečių šeimas. Buvo stribai iš vietinių rusų ir lietuvių, plėšę ir vogę, žudę liudininkus ir savo nusikaltimus prirašinėję partizanams. Buvo niekšų, skundusių tiek rusams, tiek partizanams niekuo dėtus savo kaimynus. Visko buvo...Bet kad ir ką dabar besakytų vakarykštis okupantas ir jo lietuviški chalujai, purvas nelimpa prie tūkstančių jaunų žmonių, pasirinkusių vargą ir mirtį, bet rusui nenusilenkusių.

petras

petras portretas
rusai turi patarle sam nezivu idrugomu nerazrisu zit podrugomu jie per amzius ismoko dergti svetimas zemes ir gadinti tautu gyvenimus

Vladas

Vladas portretas
Nevynioju i vata nei vienu,nei kitu.Bet man yra keista ,ant kiek suminkstejo smegenys garbinanciu,,amerikonus" ir nekencianciu,,ruskiu"O visa ta informacija ,savo varksei galvelei gauna is propagandos ruporo.O tas,,ruporas" diena-nakti skalambija,kad,,ruskis"puola,o ,,amerikonas"gelbeja.Nezinau,ar pirma buvo daugiau rusisku pavadinimu,ar dabar,,amerikonisku".Spreskite patys.

>maras, sovietinis maras

>maras, sovietinis maras portretas
greičiausia,,prisisikus" savo kaime buvo tavo mociutė arba serganti fobija.Jeigu budama paprasta moterėlė ir dar su 4 vaikais bėgo į Vakarus.Ruskis vežė tik tu pačiu lietuviu priskūstus žmones./tokiu uolių kap tu/Anie arba buvo buožės ir daug metu išnaudojo varginga gyvenončius arba buvo priduoti vagiu-komunistu tarnu norinčiu ju turto.Tada irgi buvo reikalinga vienybė.Vienybė apgalvotai elgtis ir išlikt

aa

aa portretas
putina reikia itraukt ikarves oda ir atiduot buliui ant malones

Anonimas

Anonimas portretas
ar nesuprantate kad mus tiesiog paprasčiausiai erzina ir žiūri kaip reguosim

petras

petras portretas
rusai turi patarle ';sam nezivu i drugim nedju

Rusas

Rusas portretas
Po tokiu komentaru - Išdaviku šalis!!!!!!!!! NATO subinlaižių snukiai!! Nėra žodžiu !

Karalius

Karalius portretas
patinka man vakaru ekspreso ir klaipedos portalus paskaityti ypac po tokiu straipsniu. tai pamatai ant kiek daug turim klaipedoj prisiveisusiu raudonu atmatu , kaip dar reik valytis nuo tokiu lopezu. bet Lietuvis samoningas , jam rusas niekada nebus draugas - na as apie tuos kurie turi musu pasa , gime cia o vatnikine nebuves ir dar skiedzia kad pat putka faina gyventi. puse gryze koju nagus grauztu . man nereikalgi tokie pilieciai - isdavikai putkos draugai. yra geru žmogeliu ,bet vistiek 99,9 proc praplautos smegeneles jau nuo darzelio pirmos grupes.

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Nuo nesibaigiančios trydos visai suminkštėjo Putino subinlaižių galvelės.

maras, sovietinis maras

maras, sovietinis maras portretas
Mano seneliai iš abiejų tėvų buvo smulkūs verslininkai ir žemdirbiai. Rusų sovietinę tvarką jie išgyveno vienus metus... Bet ta "tvarka" buvo tokia jiems nepakeliama, kad senelė su keturiais vaikais iiš Kybartų traukėsi su vokieičų kariuomene, palikdami Lietuvą visiems laikams, o mamos sesuo dešimt metų iš studijų Kauno medicinos institute buvo išvežta į Sibirą. Mama pasakojo, kad vokiečius, per karą atėjusius į Lietuvąi, daugybę lietuvių sutiko kaip išvaduotojus... Neidealizuoju jokiu būdu Hitlerio, nacizmo, bet sovietinis režimas buvo dar baisesnis. Ir jei u Vokietijos fašizmas buvo pasmerktas, vyko tarptautinis teismas, tai sovietai, kiaulės akutes padarę, nė nemato atsiprašyti, o įrodinėja byvę,,, vaduotojai. Pasižiūrėkite "jutubėje" kaip jie puolė Suomija, kaip jie norėjo ir tą mažytę drąsią šalį prisijungti. Ir kiek teritorijos suomiai prarado, bet liko LAISVI...

lietuvis

lietuvis portretas
ir kaip sunku atsikratyt tais ruskiais visam gyvenimui as neysivaizduoju

alio, partizanai!

alio, partizanai! portretas
tai ko su vokiečiais nekariavot? gal dėl to, kad kartų su jais žydus žudėt, o paskui, kai ruselis davė p i z d y vokiečiui, tai ir teko tept slides į miškus? o dabar staiga didvyriais patapot? juokdariai pliat.. per visą sovietmetį (dešimtmečius) iš Lietuvos buvo ištremta apie 300 tūkst. (nuo 3 mln tai sudaro vos 10 %) visokio plauko, aišku buvo ir nekaltų, o jus per 2 metus 1941-1942 NUŽUDĖT 90% nuo 200 tūkst. čia gyvenančių žydų. Skaitykit Lietuvos Holokaustą ir nestaukit, vargšai likimo nuskriaustieji. Nebūtų ruselio, neliktų ir jūsų Lietuvėlės, bent jau kaip valstybės. Gal ir liktų kokie porą šimtų tūkst. lietuvių kaip aptarnaujantis vokiečius personalas kiaulėms augint, o kiti išlėktumėt pro kaminą. Sėdi, loja, didvyriai.. tfu.

Lietuvos 100-mečiui

Lietuvos 100-mečiui portretas
Supilsim kalną iš milijono akmenų, Klaipėdos centre, prie eglių septynių. Tuos akmenis mūsų broliai ir seserys suneš, Už tuos, kas dirba ir gyvena svetimuos kraštuos...

rims

rims portretas
kreliniai zino tik kaip kitus juodint ,nors patys sude iki ausu

uu

uu portretas
kodel jus baigiat issilakstyt is sios laisves is lietuvos ir maunat plaut unitazus ir seniams subines ? apie kokia laisve jus cia piazat ?slykstu skaitit jusu komentarus is emigracijos .

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
O, ko jūs tikitės iš iki ausų apsidirbusios Putino Rusijos. Ji visais būdais bando ginti savo apdergtą mundurą. Stengiasi dergti kitus, kad patys būtų mažiau matomi

Klp

Klp portretas
O už ką buvo nuteistas sovietinis partizanas "didžiojo tėvynės karo didvyris" Vasilijus Kononovas? Ar rusai pateiks statistiką, kiek taikių gyventojų ir civilių vokiečių administracijos tarnautojų nužudė sovietiniai partizanai?

nac-socui

nac-socui portretas
Išgerk vaistus

nacional-socializmas

nacional-socializmas portretas
Mums lietuviski ZYDSAUDIAI ir komunistai NEREIKALINGI. Zydsaudziai ir komunistai atliko savo juoda darba, dabar galima ir juos LIKVIDUOTI.. Tokie isgamos tersia dora nacionalsocialisto varda ir idejas. Mums atrodo kad lietuviu muzikai NEVERTI TURETI SAVO VALSTYBE. Gal ir buvo istorijoje keli metai kurie vert pagarbos, bet siaip VISA JUSU ISTORIJA tai istisai MELAS, ZUDYMAI, ISDAVYSTES savo valstybes ir galu gale jos SUNAIKINIMAS. Dabar tai NE valstybe, bet slyksti valstybes PARODIJA. JUS JAU TUOJ ISNYKSITE.

Nojus

Nojus portretas
Kad ir kaip bandytumėte teršti garbingą mūsų partizanų vardą, nepasiseks. Dabartinių žaliųjų žmogeliukų seneliai nkvdistai ir jų pakalikai, persirengę partizanais, eidavo prievartaudavo, žudydavo mūsų tautiečius, taip bandydami kiršinti tautą. Barbarai iš Rytų nesikeičia- tą patį dabar jų žalieji žmogeliukai daro, o šitų banditų vadas- subinė su ausim Kremliuje šypsosi ir banditams ordinus kabinėja...

E_Ra

E_Ra portretas
Pasirodo, kad tiesa bado dideliam skaiciui lietuviu. sunku prisipazinti , kad bociai buvo karo nusikalteliai ir is baimes spruko i miskus! tarp ju dauguma buvo nusikalteliai. IR KELETAS JAUNU BEI NAIVIU BERNU.

aa

aa portretas
Jus prisipazikytes sau , kad smetona isdave lietuva ir pabego o jus dabar rusus vadinat akupantais .Smetona padavanoja lietuva su visais patrakais ir iseina kad nekas neakupavo .Kodel tokie patriotai masiskai emigruojat ir palekat sali .gerai rekt is uzsenio ir vadint save patriotais.

Rimantas

Rimantas portretas
Lietuviu tautai jie visada bus partizanai kovoje uz laisva Lietuva, o okupantam ir vietiniam kolaborantam banditai. Pagal tai aisku kas komentuoja tautietis ar okupantas. Kadangi visur okupuotose teritorijose okupantai partizanus vadino banditais .Taip Prancuzijoje vokieciai karo metais vadino prancuzu partizanus, taip vokieciai ir Rusijoje vadino rusu partizanus. Okupantam visur partizanai yra banditai. Ruseliai kazkodel Rusijoje veikusiu savu rusu partizanu nevadina banditais , nors ir jie toli grazu irgi ne sventieji buvo. Todel Lietuvoje gyvenantys kolaborantai jus taip ir likot su okupantu mastymu ir nepykit jei jus taip vadina.

Aksiomai

Aksiomai portretas
Bet tema apie pokario didvyrius, pasipriešinusiems raudonajam marui. Taip, Rusija būtų mums svarbus ir be galo naudingas partneris, bet kol kremliuje sėdi putinai, ar tai įmanoma... Susitvarkytų savo šalį, tada galėtų mokyti kitus, o dabar tik jiems prieštaraujantys iškart fašistai... Prisimenu šviesios atminties Mstislavą Rostropovičių, kuris per Sausio 13 įvykius patarė,t.y. išvertė savo vardą" Msti slavoi ( keršyk šlove)". Ar tai ką dabar daro Rusija yra šlovinga!?

>Aksiomai

>Aksiomai portretas
,,Velnias ne toks baisus koki jį piešia".Ir Vengrijos prezidentas neseniai svečiavesis pas Dalią klausė ir ko mes čia tep isterikuojame dėl to ruso?Na buvo jis pas mus, na pridarė ko norėjo ir kaip norėjo..Bet dabar kiti laikai.Gal sakau pamastykim ramiai:kokie aukso klodai slypi po Lietuvos žeme, ką ji jau čia tep baisiai ką turi , kad ruskiui reikėtų ją pulti?TAIGI - NIEKO.Nebent būtų reikalingas koridorius savo armijai permesti ten kur anam reikia..Bet kad jis ir dabar iš bet kokio taško vien raketukėm ir naikintuvais gali bet kada mus atidubasinti ir be jokių nuostolių.Na nebent tas 'Petriot' suspėtų kažkaip staigiai sureaguoti, ar bokseriai 1km nuvažiuoti..bet pats sakot kad ir dabar rusų naikintuvai skraidžioja pas mus ir ką tu jiem?//Per daug garbės tam ruskiui kad tep triesti iš baimės dėl jo atėjimo, per daug nusižeminame rėkdami kad mes bijom..O rodydami kad nesuprantame kad ,,kas būtų-jeigu būtų", užsidedame bukų durnių pavadinimą.

Aksiomai

Aksiomai portretas
Taip, sėdi keleta promaskvietiškų išgamų ir dergia mūsų tautos didvyrius- partizanus. Puikiai žinome, kaip pokariu, persirengę partizanų uniformomis, eidavo prievartaudami, žudydami NKVD pakalikai. O šiandieninė rusija tik ir bando gąsdinti, Ukrainos atveju ne tik, savo pseudogalia ir įtakom savo kaimynus. Ko šitų nususėlių naikintuvai nuolat pažeidinėja mūsų oro erdvę? Nepamiršom ir Žirinovskio retorikos apie būtinybę nušluoti Baltijos šalis nuo žemės paviršiaus... Kol banditai kremliuje sėdės, apie jokias draugystes ar pan. kabos būti negali.

Nojui

Nojui portretas
taip, jūs teisus -susivienytume ir duotume atkirtį.Bet priešus jūs matote visai ne ten.Susivienyti seniai laikas.Mūsų šalis jau baigia išsivaikščioti dėl svetimtaučių darbo mūsų Respublikoje.Lietuvis čia yra skriaudžiamas ir gyvena kančioje, jis neturi jokio socialinio saugumo, jam mokamos mažiausios algos Es, jis neturi tinkamos sveikatos priežiūros, vaistų.Leituvio šalies ūkis nėra reguliuojamas jo pačio išrinktos vadžios, kuri dirba tik verslui, oligarhams ir bankams

Aksioma

Aksioma portretas
Skaitant aiškiai matosi, kad keletas senųjų banditų, t.y.miškinių, uoliai darbuojasi remdami ir kurstydami Lietuvos juodųjų politikierių dėtą smūgį rusyno pusėn.Kad sankcijos išliktų ir kad mes pasirodytume visi kaip vienas aršūs prieš ruskius..Čia turbūt ir yra ta ,,informacinio karo"ir jo neva atrėmimo dalis?Ar reikėjo 'užsikabinti' už Rusijos pareigūnės pasakymo dėl miškinių?Reikėjo.Nes būtina kažkaip loti-provokuoti-aštrinti Pabaltijo-Rusyno santykius.Pilti srutas.Kitos dvi 'sesės' tai tyli...Nes galimai Kai-Kas jau nepatenkintas savo 9nusipirktų pakalikų darbu.//Na o organizuoti 14 000 Facebook'o priešiškų komentarų visai nesunku-užtenka suaktyvinti broilerinius su beretėm ir paprastus trolius-ligonius mėgstančius pilti pamazgas ant bet ko.Beje, kas matosi ir šiuose komentaruose.//BANDITAI IR IŠLIKS BANDITAI!KAD IR KAIP VERSITE PATIKĖTI-SUDAS SVIESTU NETAPS

Nojus

Nojus portretas
Įsitikinęs- realaus pavojaus akivaizdoje mes neabejotinai susivienytume ir duotume patį stipriausią atkirtį užpuolikams- kremlinai gali tuo net neabejoti. Mes puikiai atskiriame dažniausiai savanaudę valdžią nuo Valstybės. Galime "tarkuoti" valdančius, bet Lietuva mums šventa, mes ją paveldėjome iš protėvių ir tikrai paliksime nė kiek nesusilpnėjusią ateinančioms kartoms. Ruskeliai, neapsigaukite tik- mes prieš jūsų galimą agresiją vieningi!

Niekas nepamirsta

Niekas nepamirsta portretas
Perskaicius visus komentarus kyla mintis: jeigu ivyktu pasikeitimai, neaisku kaip viskas butu....dar labai daug neapykantos ""vaduotojams"".....nieks nepamirsta......rusu -stribu baisumai perpasakojami is kartos i karta ......

Cha cha cha

Cha cha  cha   portretas
Komentarai patvirtina, kad lietuvių kontrataka prieš Kremliaus melą buvo tikrai galinga – Putino subinlaižiai ir dabar tebetriedžia sau ant kulnų.

Tiesa

Tiesa portretas
Tie ruskiai kažkokių haliucinogeninių grybų vartoja - koks sveiko proto žmogus gali aiškinti, kad užėmus kitos tautos kraštą, pradėjus jos žmones tremti ir šaudyti, o tie ėmė, išėjo į mišką ir pradėjo priešintis - nu tikri "fašistai". Dar suprasčiau, kad čia šiaip durnaropių užvalgę keletas rusofašistų, bet ne - čia jų oficialiame valstybės puslapyje. Tfu tfu tfu, apgailėtinei nesveiki išsigimėliai. ISTORIJOS NESUKLASTOSIT NIEKADA!

Laisve

Laisve portretas
Mano senelio seima buvo issaudyta rusu, nes tuo metu ju namo palepeje slepesi partizanai. Rusam tikrinant namus partizanai uzspiesti palepeje nusisove, poto rusai isvare visa seima prie upes ir pradejo saudyti. Senelis (5metai) su broliu (8metai) isgyveno. Senelio broliui buvo anputuota koja del persovimo. Visa istorija buvo isversta i tai, kad rusai isgelbejo vaikus nuo partizanu, o pacius vaikus istreme sibiran, kad nudvestu. Senelis spejo man papasakoti, koks vaikysteje buvo jo gyvenimas lietuvos miskuose. Kaip isrinkinedavo amunicijas is paliktu karo malunsparniu su visa iranga kurios niekas neieskodavo, ji tiesiog metydavosi, kas per zmones buvo partizanai. Kai bus atsiprasyta ir atlyginta uz mano seimos zudimus ir tremimus, uz salies okupacija, uz kaimu zmoniu terorizavima ir zmoniu vertima bailiais gyvuliais (kad palausti tautos dvasia) tada gal pajusi Lietuviska skausma.

Anonimas

Anonimas portretas
Jūs nemalkite į krūvą Kremliaus purvo ant Lietuvos gynėjų ir situaciją dėl emigracijos. Suprask, būtų Lietuva dar okupuota ruskių, nebūtų emigracijos ar ką? Ruskiai barbarai nustekeno šalį taip, atotrūkis tarp Vakarų toks didelis, kad nemaža tautiečių dalis išvyko padirbėti svetur, ir priešingai nuo ruskių represijų, jie išvažiavo svetur LAISVANORIŠKAI. Atidaryk dabar ruskiams sienas į Vakarus- išbildėtų juk visi, liktų tik putinai ir pijokai.

to to Alvydas

to to Alvydas portretas
Didelis skirtumas tas, kad Suomija nebuvo rusų okuputa 50 metų, tai nelyginki Suomijos ir Lietuvos

to Alvydui

to Alvydui portretas
norėčiai jums atsakyti,rašot,kad jei ne okupantai,tai viskas būtų gerai Lietuvoje,šiandienos akimis-Suomija po karo atstatė savo pramonę,pradėjo geriau gyventi nei TSRS,tam užteko 20metų o mes jau 30 metų paskelbę nepriklausomybę,ir ką matome,milijonas lietuvių paliko šeimas,kad išmaitintų jas,nemanau kad džiaugėsi tokia perspektyva gyventi svetimoje šalyje,pramonė sugriauta,žemės ūkis merdi,tai kas čia kaltas?

Nojus

Nojus portretas
Jei nebūtų atėjūnai iš Rytų brovęsi į Lietuvą, ar dabar reikėtų kalbėti, apie miškinius, stribus ir t.t.? Privalome viską padaryti, kad šitie barbarai net minčių neturėtų brautis į mūsų šalį.

Susidariau nuomonę

Susidariau nuomonę portretas
Tie, kurie nemoka lietuviškai rašyti, daugiausia yra majoro Sokolovo barikadų pusėje!

nuomonė

nuomonė portretas
Norėčiau ir aš išsakyti savo nuomonę.Nereikia nei partizanų ,nei stribų nei garbinti,nei žeminti,nes vieni ir kiti darė ir blogą ir gerą.Žmonės,kurių kraštuose nebuvo partizaninio judėjimo tą laikotarpį prisimena vienaip,o kur buvo-kitaip.Mano močiutė kas antrą dieną kepė duoną,nes dieną ateidavo vieni,o naktį kiti ir visus turėjai pamaitinti,kad negautum kulkos,ar kad neišvažiuotum pas baltas meškas.Šiame straipsnyje minimi partizanai mano anytą paliko našle su trimis mažučiukais vaikais,nes vyras buvo paskirtas apylinkės pirmininku.Mamos teta pati turėjo atvežti savo sūnų ,nušautą stribų,kaip partizaną ,į Jiezną ir išmesti ant aikštės,kur gulėjo ir kiti nužudytieji.Tad štai koks buvo pokaris.

LLA

LLA portretas
Paskaičius komentarus ir stebint šito laikraštėlio elgesį su teigiamais ir neigiamais vertinimais, atrodo, kad majoro Sokolovo gauja įsidarbino Kauno dienoje.

rimas

rimas portretas
Paklauskyte Linkeviciaus,Grybauskaies kaip jie vadino "partizanus"iki Nepriklausomybes paskelbimo 1990 metais.

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Oi kaip paprasta ekskomunistams vedžioti už nosies kvailelius... Jūs manote rusai neatsirinks kas ten pas juo užėjęs buvo ir ką parašė? Girdėjau sibire baltos meškos labai vienišos... Va jum ir 12 000 kandidatų jas pralinksminti. Pakako vienam pakiršinti ir visi drąsūs prie klavetūros pasijuto.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Kol ruskio nebuvo, ir banditizmo Lietuvoje nebuvo. Vos tik atsirado ruskis, būriais lietuviai į "banditus" išėjo. Ir dar "banditiškas" uniformas vilkėjo!

Tai visdėlto

Tai visdėlto portretas
"keli šimtai tūkstančių" (apie 300 tūkst. per visą "sovietmečio" laiką) ištremtų, iš kurių buvo ir bandytų, ir išdavikų, ir fašistų pakalikų, ir žydų žudykų,ir nesažiningai apskustų, iš kurių daug grižo, o dalis ir nepanoro grižti, nes susituokė ir apsigyveno Rusijos miestuose... — ir 25 tūkstančiai NUŽUDYTŲ. t.y. miško broliai padarė ko ne didesnę žalą savo tautai ir savo šaliai. Aišku, dalis iš jų buvo apgauta "Amerikos balso" propagandos, o kita dalis - kaip čia sakė, buvo prisidengiantys bandytai. Tai va, kol vieni dori žmonės kūrė ir atstatynėjo savo šalį iš griuvėsių, kita dalis slapstėsi miškuose ir darė diversijas. Tik dabar pirmus pavadino išdavikais ir prisitaikėliais, o antrus - tautos herojais.

to Laisvė pabėgti

to Laisvė pabėgti portretas
Partizanai buvo vadinami žaliūkais, miško broliais, kovotojais už Lietuvos laisvę. O tavo liaupsinami stribai-vadinami tiesiog stribais, žudikais, išdavikais, banditais. Niekas tų banditų į Lietuvą nekvietė,įsiveržė okupantais su trėmimais, žudymais, tai buvo barbarai, daug žemesnės kultūros

Alvydas

Alvydas portretas
Rusai okupantai nugyvenę Lietuvą dar bando ją apdergti. Jeigu ne okupantai tai mes ir mūsų vaikai gyventų, kaip normalių išsivysčiusių šalių gyventojai.

Regina

Regina portretas
Amžina šlovė Lietuvos partizanams,tautos didvyriams! Ir būkit prakeikti visi sovietų okupantai,stribai,raudoni komunistpalaikiai,visoks kremlinis brudas,vietinė vata,tinginiai,dykaduoniai pašalpiniai.

Laisvė pabėgti

Laisvė pabėgti   portretas
Už nieką partizanai nebūtų banditais vadinami. Bijojo kaimo žmonės jų, išnešdavo maistą naktim ir nerūpėjo ar liko namiškiam. Nenakvodavo namie kaimiečiai- bijojo. Dabar irgi galėtų kilt į kovą prieš dabartinį kapitalizmą, bet žmonės vietoj to bėga lauk iš Lietuvos.

asai

asai portretas
Okupantai ir viskas. Kovojo su naciais savo kara, tik kad Lietuvos teritorijoje. O paskui uzeme Lietuva.

Anonimas

Anonimas portretas
Jokia Sovietų Sąjunga,o Rusija vežė lietuvius į vergovę.

leipal

leipal portretas
Kaune, adresu Perkūno al.4, dar tebestovi negyvenamas namas (bloga aura, niekas ten nenori apsistoti), kuriame rusų NKVD (vadovavo pagarsėjęs majoras Sokolovas) ruošė banditus-smogikus, kurie, persirengę partizanų uniformomis, rengė kruvinas provokacijas, kad pakirsti pasitikėjimą partizanais. Žudydavo civilius Lietuvos gyventojus, apgaule įsifiltruodavo į partizanų būrius, kad partizanus miegančius išžudytų ir t.t., ir rengdavo kitas "opracijas" vertas velnių vardo. Rusijos propagandos paskleistą ionformaciją, be abejonės, reiktų priskirti jų tėvynainio Sokolovo ir jo smogikų gaujoms. Didysis kaimynas yra nepralenkiamas melo, šmeižtų ir apgaulės fronte.

rimka

rimka portretas
Partizanai padarė tiek gerų darbų(troško laisvės ir kovojo dėl jos), tiek ir blogų. Buvo nužudytos šeimos, vaikai vien tik įskundus pavydiems kaimynams. Nebuvo šventų partizanų. Kovodami dėl laisvės kartais peržengdavo ribas ir skriausdavo savo tautiečius.

Vadoklių kaimas , Stasys Kirdeikis

Vadoklių  kaimas ,  Stasys  Kirdeikis portretas
Rusija , tiek monarchistinė , tiek raudonoji , tiek dabartinė-----------------yra amžinoji grėsmė. Okupacija 1655 , 1795 , 1918 , 1940 , 1945 .Prieš ją vyko mūsų visi sukilimai. Prieš ją kovojo pokario partizanai. Prieš ją taikiuoju nesmurtiniu būdu kovojo lietuviai 1991 sausio pradžioje...........................PRIEŠ RUSIJĄ VĖL TENKA KOVOTI ------------DABAR JAU E-ERDVĖJE IR VISOJE ŽINIASKLAIDOJE.............................ARGI NEAIŠKU , KAS MŪSŲ TIKRASIS PRIEŠAS ?

tam aa......

tam  aa...... portretas
stipk padla prasigerus ir kriok issiziojes uz centus pakrumiu bandiugu palikuonims ir sovietiniam kgebesniku elituj .... lietuviams ne pakeliuj su chameleonais isverstaskuriais , jus tuoj utele iki Maskvos su degtuku stumdysit ,kad tik jus valdzioje paliktu ,ir pardavinesit tautiecius kaip ,kad tai daret pokary ir karo metu ...susigiedojo sovietiniai kgebesnykai komunistai ,komsomolcai konservatlyberastai su polit kaliniais tremtiniais kurie uz juos uoliai balsavo ir balsuoja jau 27 metai , uz gautus 50--100 sklypus ,trigubas pensijas , ordenus kabinamus ir savo archiviniu duomenu naikinimus , kur jie [kad galetu gryzt y lietuva is tremties] pasizadejo uoliai bendradarbiaut su kegebesnykais , ir su atsidejimu visus skunde sugryze ypatingai paprastus darbininkus komunistus .....

ass'ui

ass'ui portretas
Mes darbšti tauta- važiuojame užsidirbt laisvanoriškai, skirtingai nuo ruskių, kurie šimtus tūkstančių lietuvių ištrėmė į Sibirą, nužudė...

Marija B..

Marija B.. portretas
Kaip jiems iiežuvis apsiverčia tokias nesąmones pliurpti....Bet puikiai žinome jų melo mašiną..... Užaugau ir dirbau kaime, mokiausi, ir vėl dirbau Stirrnių, Labanoro apylinkėse- žmonės su jais draugiškai sugyveno, pas gyventojus jie slėpdavosi kai atakuodavo girias skrebai, į vakarėlius susirinkdavo, dainuodavom kartu......

aa

aa portretas
tai kodel tokie lietuvos mylietojai begat is lietuvos kaip ziurkes - sedekit vietoi ir bukit patriotais.Jus tik garsiai kalbat apie meile . jums visiems venodai dzin jus visi parsidavet uz svarus ir kronus

Diedas

Diedas portretas
Lietuva visiem stovi ant kelio.kas jos netrype per amziu amzius.lietuva kaip stovejo taip stovi.musu mazai bet mes su dantimis ir nagais.didziuojuos tautieciais

Anupras

Anupras portretas
Nesulauksi čia ruskio jau niekada, tad teks už čemodano į vokzalą ir į roSSiją putkai byrką pamalonint

Z

Z portretas
Vieni kovojo už Lietuvą, kiti prisidengdami partizanų vardu, paprasčiausiai banditavo.

Jonas

Jonas portretas
Karas yra karas.Auku visada buna.Jauni zmones vienaip ar kitaip pasipriesino okupantams , ar neidami i okupantu /tiek vokieciu ,tiek rusu kariuomenes/. Del to juos zude , o jie priesinosi. O buves okupantas neturi net teises cypteleti patriotu atzvilgiu. O cia isgirstame kad Rusija turi teise okupuoti kaimynines salis ,o ju gyventojai neturi teises priesintis. Paskelbdama tai Rusija apsisiko ant viso pasaulio, kaip ir visa bukagalve ju URM.

Anonimas

Anonimas portretas
karai visa s... i pavirsiu iskelia. buvo visokiu,tikriausiai. bet ka ruskynas cia LTu veike? kiek iszude, istreme? kiekvienas zinom seima, ar turim artimuju, kurie sibire atsidure, ar buvo nuzudyti. o dabar ruskeliai stalinui paminklus pas save stato! 150mln paklydeliu!

tam anupruj

tam  anupruj portretas
na va iskarto pasireiskia pakrumiu bandiugos genai ..... sliundra tu Anuprine tuoj ateis rusai issilekejes pirmas atleksi byr......a ciulpt.

idomu

idomu portretas
> NATO Kažkaip bekovodami už laisvę nužudė mano dėdę, kuris buvo paprasčiausias mažažemis ūkininkas, nei žaliasis, nei raudonasis - paprasčiausias žemdirbys kuris tiesiog norėjo gyventi, auginti vaikus, arti žemę....bet neturėjo lašinių bei naminės naktiniams "didvyriams"

Realybė

Realybė portretas
Šunauja loja nes nepatinka tiesa. Ukrainoje taip pat bando pateisinti židšaudžius ir banditus.

Anupras

Anupras portretas
Paskutiniam anonistui- būk prakeiktas tu, Tėvynės išdavike.

misko brolis

misko brolis portretas
rusai yra niekas tuscia vieta ir ner ka daugiaupasakyt

otto

otto portretas
Jei ne mūsų partizanai, Lietuva būtų dideliu Visaginu.

NATO

NATO portretas
PAGARBA LIETUVOS PARTIZANAMS Kurie kovojo už Lietuvos laisve, prieš sovietu okupantus

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul buna prakeikti tie pokario BANDITAI. ,,partizanai,, nuzude 30000 taikiu kaimo gyventoju. Dabartiniai komunistai, pesidaze i lietuviska trispalve kartu su savo broliais pokario banditais apsikabine ant auku kaulu klumpakoji soka. ISGAMOS partizanai zydsaudziai ir lietuviski komunistai.

rusijos stygai

rusijos stygai portretas
Pačiulpk putkai huilo

Lietuva skambiausia Rusijos styga !

Lietuva skambiausia Rusijos styga ! portretas
Miskiniai-zudikai !

Vladas

Vladas portretas
Esu pokario vaikis.Sunku buvo suprasti,kas tikras partizanas,kas ne.Pastaruju buvo daug,kurie zude ir plese ir nepriklause tikriems miskiniams.Dauguma isejo i miskus ne kovoti,o nuo karo tarnybos slapstesi.Dabar,kai pasikeite valdzia,tai tie netikri nori tapti,,tikrais" ir kuria visokias istorijas,kaip,,kovojo"

moteris

moteris portretas
Mano ziniomis zude ir tie ir kiti ir vieni ant kitu beda verte.mociute gyveno dideliam miske ir pavardemis vardino, diena vieni ateidavo nakti kiti,deja dede nusove partizanai kad jis sutiko mokyti vaikus

opa

opa portretas
Va dabar rasytojau paaskink,ar jusu srtraipsnis nera tautynes neapykantos kurstymas?

Klp

Klp portretas
O už ką buvo nuteistas sovietinis partizanas "didžiojo tėvynės karo didvyris" Vasilijus Kononovas? Ar rusai pateiks statistiką, kiek taikių gyventojų ir civilių vokiečių administracijos tarnautojų nužudė sovietiniai partizanai?

To paklauskit senesnių....

To paklauskit senesnių.... portretas
Banditais ,tavo žiniai, liaudyje buvo vadinami NKVDistai , o miško broliai liaudyje buvo vadinami "žaliukais".

Anonimas

Anonimas portretas
Mano senelis pasakojo kad karo metu rusai viska atimdavo , vokieciai pinigu duodavo , partizanai tik nakti ateidavo arba sutemus . Bet Mano senelis tik apie vienus rusus blogai kalbejo . Nekente jis tu rusu sake raudona holera

krokonosas

krokonosas portretas
Rashka Gavniashka

Anonime,

Anonime, portretas
nesinervuok, vis tiek nudvėsi su šia žinia - tavo prakeikimas nepadės. Tauta jiems dainose jau pastatė amžiną paminklą. Ar šito dar nežinai?

paklauskit senesniu zmoniu ...

paklauskit senesniu zmoniu ... portretas
kaip buvo vadinami partizanai tuo metu , paprastu kaimieciu - banditais ! zmones bijojo ju labiau nei NKVDistu . Visi jie kaip Grybauskaites tevas buvo slikstynes .

buvo visokiu

buvo visokiu  portretas
tai ir esme , ju tarpe buvo ir zudiku , prievartautoju ir nieksu !

Saulius

Saulius portretas
zudyti okupuoti, prievartauti, meluoti-tai irasyta ruskio vatniko genuose, kraujyje. Kai kurie rusai, su tuo susitvarko, bet didzioji dauguma NE

Ne

Ne portretas
Maišykite karininkų, kurie išėjo į miškus su brudu miskiniais .

Anonimas

Anonimas portretas
didvyriai buvo pries mazus vaikus su automatais-ne paminklus jiems o amzina prakeikima bjaurybems miskiniams

taigi

taigi portretas
Dabar istorija interpretuojama pagal politinę - biurokratinę konjunktūrą kaip ir sovietmečiu. Nereikia pūsti nomenklatūrinės miglos, gi dar yra gyvų liudininkų, tiesiog būtina atvirai pripažinti, kad nėra grūdų be pelų, kad buvo visko ir visokių.

aa

aa portretas
tegul vertosi kapuose kas saude naktim i taikus zmones ir no istorijos nepabegsi nors jus to labai norit

o

o portretas
buvo ir tebera 2 supriesintos puses ir tai daroma samoningai ypac runkeliniu soc...demonu puses ir tai laikoma normalu nes /chameleonai/ privalo taikytis prie aplinkos kad isgyventu....

Arvys

Arvys portretas
Puikus tautos susivienijimas ir labai stiprus atkirtis ruskiu fasistams

To aa

To aa portretas
Atsiprasau, bet jei tai tiesa tai partizanai atliko savo darba, susaude salies isdavikus, koloborantus ir komunistpalaikius. Kokia geda buti tokiu atmatu giminaiciu, geriau jau nieko nerasytum ir tupetum sau kamputije...

Anonimas

Anonimas portretas
Niekšus barbarus kaimynus rytuose turim- lenda į kaimynines šalis, žudo, prievartauja, pavergia tautas, prisidengdami kovotojais už Nepriklausomybę, žudydavo pokario ištisas šeimas. Ačiū Dievui, tų barbarų Lietuvoje niekada nebebus.

Koks

Koks portretas
Melas protevei kapuos vartos .fu slikstu ir skaityt tokias pasakas

aa

aa portretas
ka cia ir sakyt; misko broliai buvo banditai ir zudikai -susaude visa mano gimyne is tevo puses .Atejo nakti visus susaude viska isvoge sitie didviriai -turiu notrauka su 6 karstais .ka cia ir bepasakisi

Anonimas

Anonimas portretas
Kaitalioti kepurių spalvą pas mus jau įprasta. Tik norisi paklausti tos NATO kodėl jie po karo tik malė liežuviais ir nieko nedarė. Sulindo į miškus Lietuvos vyrai , priešinosi ir laukė . Laikykitės, mes ateisim. Atėjo ? Nereikia vartyti istorijos nes kai kas irgi VLKSM dogmom labai tikėjo.

SS

SS portretas
JO, miško broliai šventieji. Nežūdė nieko. )))

ai tie nup.ruseliai...

ai tie nup.ruseliai... portretas
Pitery tarnavau.Laišką namo lietuviškai rašau.Prieina ruselis-Kodėl fašiste vokiškom raidėm rašai ? Ką tokiam iš miško išlindusiam,pasaulio nemačiusiam įrodysi ? Tundra.....

na taip ....

na  taip  .... portretas
kad ir kokia propoganda skleistum istorijos neperrasysi ,apie tai parasyta simtai knygu ...ta mena zmones .

Galerijos

Daugiau straipsnių