Paskirtas trečiasis socialinės apsaugos ir darbo viceministras

  • Teksto dydis:

Trečiąja socialinės apsaugos ir darbo viceministre skiriama Vilma Šilalienė, šiuo metu einanti Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas.

„Taip, ji pradės dirbti nuo ketvirtadienio“, - BNS sakė ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Dalia Milkevičienė.

Vilniaus taryba trečiadienį turėtų balsuoti dėl V.Šilalienės atleidimo iš pareigų savivaldybėje. Ji administracijoje buvo atsakinga už socialinės srities klausimus.

V.Šilalienė sako, kad iki šiol ji daugiausia pastangų dėjo pertvarkant sostinės globos įstaigas, sprendžiant vaiko gerovės klausimus.

„Ministras patikėjo, kad tas indėlis reikalingas Lietuvai ir paprašė manęs anksčiau įgytas žinias panaudoti. Pagalvojau, kad galbūt iš tikrųjų yra tam tikrų dalykų, patirčių, kurias galėčiau perteikti, regionuose, savivaldybėse padėti vaiko teisių apsaugos skyriuose. Apskritai globos pertvarkos iššūkiai dideli ir, manau, mano turimos žinios nepakenks“, - BNS sakė V.Šilalienė.

Ji yra baigusi Lietuvos edukologijos universitetą, ikimokyklinio ugdymo ir psichologijos studijas, tęsia magistratūros vaiko teisių apsaugos studijas Myklolo Romerio universitete.

Valdančiųjų „valstiečių“ deleguoto Lino Kukuraičio vadovaujamoje ministerijoje šiuo metu dirba du viceministrai - ilgametė ministerijos tarnautoja Eglė Radišauskienė bei buvęs Maltos ordino pagalbos tarnybos vadovas Eitvydas Bingelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių