Paskirti socialinės apsaugos ir darbo viceministrai

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis paskyrė du viceministrus.

Nuo penktadienio viceministrės pareigas eiti pradeda ilgametė ministerijos tarnautoja Eglė Radišauskienė, nuo antradienio – buvęs Maltos ordino pagalbos tarnybos vadovas Eitvydas Bingelis.

Kaip pranešė ministerija, E.Radišauskienė kuruos darbo santykių, užimtumo, darbų saugos, taip pat socialinio draudimo ir pensijų sritis. Ji Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje dirba daugiau kaip 13 metų.

E.Radišauskienė buvo naujojo Lietuvos socialinio modelio kūrimo ir įtvirtino projekto vadovė. Pagrindinis jos tikslas pradėjus eiti viceministrės pareigas – užtikrinti socialiai teisingą darbo santykių lankstumą ir žmonių poreikius bei valstybės galimybes atitinkančias socialines garantijas.

Socialinės aprėpties, bendruomenių plėtros bei Europos Sąjungos struktūrinės paramos klausimus kuruosiantis E.Bingelis yra aktyvus savanoris ir savanorystės projektų kuratorius.

Atvykęs studijuoti į Vilnių jis tapo Vilniaus jaunųjų maltiečių savanorių vadovu, dar vėliau – nacionaliniu jaunųjų maltiečių vadovu, o nuo 2012 metų ėjo Maltos ordino pagalbos tarnybos  generalinio sekretoriaus pareigas. Nuo 2015 metų E.Bingelis yra Nacionalinio skurdo tinklo organizacijų valdybos narys.

Vienas pagrindinių naujojo viceministro siekių – socialinės atskirties ir skurdo mažinimas sutelkiant kaip įmanoma daugiau už tai tiesiogiai ir netiesiogiai atsakingų valstybinių institucijų ir bendruomenių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių