Paskutinę dieną parlamentarai išsivadino padugnėmis

  • Teksto dydis:

Paskutinę pavasario sesijos dieną diskusijos Seime peraugo į nepagarbų žodžių mūšį, konservatorė Rasa Juknevičienė kolegas išvadino padugnėmis, socialdemokratas Artūras Skardžius kirto jos tėvui.

„Čia išėjo padugnės kalbėti, kurie pjudo, pjudo, pjudo politinę visuomenę, žmonės, kurie pardavinėja turtą Maskvos armėnų mafijai, susijusiai su Putino aplinka ir už tai atidirbinėja pjudydami Lietuvą su Norvegija per SGD terminalą, žmonės, kurie išeidami iš ministrų nuslepia savo turtus Bulgarijoje, žmonės, kurie įrašo į strateginių įmonių sąrašą Gariūnus ir niekas iki šiol nežino, ką gavo galbūt už tai. (...) Šie visi žmonės galbūt ir visai nekaltą nutarimą padaro paskutinę Seimo sesijos dieną bjauriu mūšiu Seimo salėje“, – svarstant Seimo nutarimą dėl Karalienės Mortos mokyklos nuomos aplinkybių pareiškė konservatorė Rasa Juknevičienė.

Ši mokykla priklauso konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio žmonai Austėjai Landsbergienei. Valdančiųjų partijų atstovų iniciatyva atliktas tyrimas ir valstybės auditas dėl mokyklai išnuomoto pastato bei sklypo iš „Lietuvos energijos“ įmonės „NT Valdos“.

„Čia ne šiaip sau pasakymas, suprantu, kad labai Rasa Juknevičienė susijaudino, kad jai labai nemalonu, kad apie jos partiją taip šnekama, bet juk negalima sakyti ant žmonių ko nors tokio, ko pati nežinai (...) Kartais mes galime apie jūsų partiją papasakoti ko nors daugiau, nebijote šito?“ – į konservatorės žodžius reagavo „darbietis“ Kęstutis Daukšys, apie kurio žmonos nedeklaruotą turtą Bulgarijoje rašyta žiniasklaidoje.

„Tikrai, Rasa, nesitikėjau, kad iš jūsų galima tai išgirsti, tikrai esu pakankamai šokiruotas“, – sakė „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis.

„Aš nesitikėjau, kad gerbiama Raselė nusivažiuos žemiau Gariūnų lygio (...) Peržengėte Rubikoną, po jo jau gali būti nesaldu jums“, – pareiškė socialdemokratas Eduardas Šablinskas.

Parlamentinio tyrimo dėl Karalienės Mortos mokyklos iniciatorius A.Skardžius savo ruožtu kirto, kad R.Juknevičienė kitaip ir negali kalbėti, nes buvo blogai išauklėta šeimoje.

„Manau, kad konservatoriai jau pasiekė kubilo dugną, absoliutus dugnas yra. Manęs nenustebino Rasos Juknevičienės šis pasisakymas, žinant, kokioje šeimoje ji užaugo. Man teko nelaimė mokytis toje mokykloje, kuriai vadovavo jos tėvas – ateistas, komunistas, karjeristas. Tokioje aplinkoje negali užaugti krikščionis žmogus, nesvarbu, kaip jis išverstų kailį, tas pratrūksta“, – teigė A.Skardžius.

A.Landsbergienė iš „Lietuvos energijos“ įmonės „NT Valdos“ nuomoja pastatą sostinės Gervėčių gatvėje, kur įkūrė mokyklą. „NT Valdos“ planavo šalia pastatyti ir A.Landsbergienės mokyklai išnuomoti papildomas patalpas, tačiau šių planų pavasarį atsisakė, kai dėl preliminarios patalpų nuomos sutarties Seimas Valstybės kontrolei nurodė atlikti auditą. Valstybės kontrolė vėliau paskelbė, kad pažeidimų dėl sutarties nenustatė. Tačiau atliktą auditą Seimo komitete komentavusi Valstybės kontrolės 6-ojo audito departamento direktorė Sigita Rojutė sakė, kad šis atvejis atskleidė sistemines valstybės turto valdymo spragas.

Kilus politiniam skandalui, „NT Valdos“ nutarė parduoti pastatą, kuriame įsikūrusi mokykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ADLER

ADLER portretas
Lietuvių tautai daug naudingiau kai nieko nedaro, negu KAI JĄ GRIAUNA. Turiu omeny konservatorius su Juknevičiene priešaky.

Liucė

Liucė portretas
Rasa Juknevičienė,-viena iš kompetentingiausių,visapusiškai išsilavinusi,turinti ilgalaikės praktikos ,ypač NATO srityje,o ir atstovauja Nato Lietuvai ypač gerai,yra išrinkta vadovauti,daryti pagrindinius pranešimus puikiai kalba anglų kalba.Ir visokie skradžiai niekaip negali jai prilygti.O kiek Seimo narių tik pratupi kadenciją ir pasiima algą už nieko nedirbimą.Jų darbas yra kelti sumaištį ir populistiškai elgtis.Pvz.vasiliauskai,varkalos,gyliai,matulevičiai, O kur dar populistai,vėsaitės,bradauskai,nagliai,gražuliai ir kiti juokdariai?

Įšsirinkime

Įšsirinkime portretas
Į seimą tuos pačius.Geresnių nerasime .Visų lietuvių Nacionalinis bruožas-SUBINLAIŽYSTĖ naujiems šeimininkams ,PAVYDAS , Logikos deficitas,ir ...kiekvienas labai protingas .Pasižiūrėkite TV "KLAUSIMĖLIUS"?
VISI KOMENTARAI 76

Galerijos

Daugiau straipsnių