Penkis kompiuterius įsigijęs konservatorius S. Jovaiša žada juos grąžinti Seimui

  • Teksto dydis:

Penkis kompiuterius ir penkis mobiliuosius telefonus už parlamentinei veiklai skirtas lėšas įsigijęs Seimo narys konservatorius Sergejus Jovaiša, pasibaigus kadencijai, žada juos grąžinti Seimo kanceliarijai.

„Įsigydamas biuro techniką pagal Seimo kanceliarinių išlaidų numatytą tvarką, neįvertinau galimų pasekmių, todėl prisiimu atsakomybę. Jau atsisakiau papildomos biuro technikos nuomos sutarties ir įrangą grąžinu tiekėjui. O likusią įsigytą biuro techniką planuoju perduoti Seimo kanceliarijai nustatyta tvarka pasibaigus šiai kadencijai“, – teigiama antradienį išplatintame parlamentaro pranešime.

S. Jovaiša taip pat žada svartyti galimybę trauktis iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos.

Apie tai, kad konservatorius per trejus metus už parlamentinei veiklai skirtas lėšas iš tos pačios bendrovės įsigijo keturis kompiuterius, keturis telefonus ir dar po vieną kompiuterį bei telefoną nuomojosi, pranešė visuomenininkas Andrius Tapinas, tęsiantis iniciatyvą „Skaidrinam“.

Likusią įsigytą biuro techniką planuoju perduoti Seimo kanceliarijai nustatyta tvarka pasibaigus šiai kadencijai.

Komentuodamas situaciją portalui „Anykšta“, S. Jovaiša pareiškė: „Skandalas kilo, nes žmonėms pavydu, jog Seimo nariai gali sau leisti įsigyti tokius pirkinius“.

Seimo nariams kas mėnesį skiriama 0,8 vidutinio mėnesio darbo užmokesčio dydžio suma išlaidoms, susijusioms su jų parlamentine veikla: biuro, kompiuterinės technikos nuomai, ryšio paslaugoms, transporto išlaidoms, automobilio eksploatacijai, suvenyrams, viešosios informacijos rengėjų paslaugoms ir panašiai.

Parlamentinei veiklai Seimo nariai praėjusiais metais išleido daugiau kaip 2 mln. eurų, rodo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos ataskaita. Praktiškai tokia pati suma panaudota ir 2022-aisiais.

Per praėjusius metus kiekvienas Seimo narys parlamentinei veiklai galėjo panaudoti 18,5 tūkst. eurų, beveik visą sumą išleido daugiau kaip pusšimtis parlamentarų.

A. Tapino tyrimas atskleidė, kad dalis Seimo narių parlamentinei veiklai skirtus pinigus leido brangiai įrangai, kuri, abejojama, ar dera su tiesioginiu jų darbu. Taip pat daroma prielaida, kad šią įrangą parlamentarai suskubo įsigyti artėjant į pabaigą terminui, kai pirkti daiktai dar lieka Seimo narių nuosavybe pasibaigus kadencijai.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ėmėsi iniciatyvos tobulinti parlamentinei veiklai skirtų išlaidų naudojimo tvarką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

… portretas
Žada jie daug ką!!! Bet visada tai tik ir lieka pažadais!!!!

Kompiuterius

Kompiuterius portretas
Pasilik sau. Grąžink pinigus.

Sukasi tik viena galvoje mintis

Sukasi tik viena galvoje mintis portretas
K..., k..., k.... ir sako ne tai, kad elgiausiu kaip koks kleptomanas, bet kad žmonėms pavydu, kaip jie tų žmonių pinigus taško. Šlykštu, ką ir besakyti. Negi ir kašę kai lošei už Kauną ir Lietuvą toks pats žmogus iš mažosios raidės buvai, ar čia tik valdžia taip keičia?
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių