A. Pitrėnienės kandidatūra į švietimo ministrus – ant prezidentės stalo

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį oficialiai pateikė prezidentei „darbietės“ Audronės Pitrėnienės kandidatūrą į švietimo ir mokslo ministro postą.

Tai BNS patvirtino premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė. Ji taip pat teigė, kad A.Butkevičius yra gavęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymą dėl A.Pitrėnienės.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dar antradienį buvo susitikusi su Darbo partijos kandidate į švietimo ir mokslo ministres, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininke A.Pitrėniene.

Švietimo ir mokslo ministro ieškoma iš pareigų balandžio pabaigoje atsistatydinus Dainiui Pavalkiui. Tai padaryti jį ragino Darbo partijos taryba, nusprendusi, kad buvęs ministras nevykdė Darbo partijos ir Vyriausybės programos.

Iš pradžių naujuoju švietimo ir mokslo ministru Darbo partija siūlė Seimo vicepirmininką Vydą Gedvilą, tačiau prezidentė atmetė jo kandidatūrą motyvuodama slapta STT pažymoje pateikta informacija. Jis pats vėliau atsisakė kandidatuoti.

Tuomet į šias pareigas buvo pasiūlytas Lietuvos radijo ir televizijos komisijos vadovas Edmundas Vaitekūnas, tačiau jis pats nusprendė atsisakyti kandidatuoti, šią savaitę patvirtino premjeras.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejaugi, nejaugi

Nejaugi, nejaugi portretas
Nejaugi nera jaunu, energingu specialistu I ministro posta? Gana tu senu komunistiniu laiku pensininku I atsakingus postus. Atverkit pagaliau kelia jaunimui suprantanciam siu dienu reikalavimus. Butkevicius senas, tai jis renka senus zmones. Kokia ji ministre, jei ji nemoka nei elegantiskai apsirengti, nei kalbeti, o antakiai nubraukti ryskiai, kaip prostitutes, kad vyrai atpazintu.

Jo

Jo portretas
Niekuo ji nesiskyria nuo Grau-inienės ar Vėsaitės.Tipiška sovietinė nomenklatūra atropojusi į Vilnių. Jai trūksta Kauno išprusimo.

Buras

Buras portretas
Išvaizda kaip "obkomo" sekretorės. Lietuvą valdo įžūlūs kaimiečiai per partines linijas išropojantys "ant paviršiaus". Nei supratimo, nei kultūros...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių