Vidaus reikalų viceministras atsistatydino po dviejų dienų

  • Teksto dydis:

Padirbęs dvi dienas iš pareigų pranešė besitraukiantis vidaus reikalų viceministras „tvarkietis“ Paulius Beinaris.

Penktadienį jis įteikė atsistatydinimo pareiškimą, informavo Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Atsistatydinu, nes nematau galimybių eiti viceministro pareigas tokioje priešiškoje atmosferoje. Nuo pirmos dienos patekau į tikrų tikriausią purvo ir šmeižto srautą, kuris man nėra priimtinas. Vertinu parodytą pasitikėjimą, bet pasitaręs su šeima priėmiau sprendimą, kuris garantuotų ramybę man ir mano artimiesiems“, – pranešime cituojamas viceministras.

Ministras Dailis Alfonsas Barakauskas patenkino viceministro prašymą.

Teigia nesusijęs su VRM byla

Iš vidaus reikalų viceministro pareigų atsistatydinęs „tvarkietis“ Paulius Beinaris, anksčiau dirbęs Lietuvos zoologijos sodo Kaune Bendrųjų reikalų skyriaus vadovu, neigia savo ryšius su įtartinais Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pirkimais ir pareigūnus sudominusia labdaros akcija.

„Čia visiška nesąmonė, tikrai. Žinokite, tie, kas tiria šituos dalykus, supras, kad aš čia visiškai su tuo nesusijęs“, - paklaustas, ar viceministro postas jam nebuvo partijos padėka už neteisėtą veiklą zoologijos sode, BNS sakė P.Beinaris.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ penktadienį rašė, kad VRM viešuosius pirkimus tiriantiems pareigūnams įtarimų sukėlė ir pernai rudenį surengtas labdaros renginys „Pirk dramblį“, kurio metu surinktos lėšos buvo skirtos Kauno zoologijos sodui. Projektą oficialiai globojo „tvarkiečių“ vedlys Rolandas Paksas, o jo dukra Inga Stumbrienė neseniai tapo Zoologijos sode įkurdinto kilniojo erelio krikštamote. Neoficialiomis žiniomis, labdaros projektas ikiteisminiame tyrime yra traktuojamas kaip tam tikras virtualus kyšis partijai „Tvarka ir teisingumas“, kurio vertė – bemaž 100 tūkst. litų.

Paklaustas, ar būdamas zoologijos sodo Bendrųjų reikalų skyriaus vadovu, dirbo su „Pirk dramblį“ projektu, P.Beinaris aiškino, kad bendrauti su Aplinkos ministerija buvo tiesioginis jo darbas, bet šį projektą koordinavo ne jis. Aplinkos ministerijai praėjusiais metais vadovavo „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis, po išrinkimo į Europos parlamentą postą užleidęs Kęstučiui Trečiokui.

„Kiek pamenu, su ministerija esu bendravęs dėl paraiškų, kadangi man kaip ir priklausė, kai pradėjau eiti Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjo pareigas. Bet visą tą darbą atliko pats direktorius ir ministerijos atstovai“, - tikino jis, pažymėjęs, kad skyriaus vedėju tapo tik šį rudenį ir su praėjusių metų pirkimais iš viso neturėtų būti siejamas.

P.Beinaris teigė, kad nebuvo apklaustas teisėsaugos tyrime dėl VRM pirkimų.

Jis taip pat sakė, kad prieš tapdamas viceministru nežinojo apie Specialiųjų tyrimų tarnybos vykdomą tyrimą dėl VRM pirkimų ir labdaros akcijos Kauno zoologijos sodui.

„Aš, žinokite, įpuoliau į tokią situaciją, kur norėjau pradėti dirbti, bet nematau tam galimybių, nes iš tikrųjų yra karšta aplinka. Man 30 metų ir aš nepasiruošęs eiti į šitas džiungles, kad pusę darbo laiko atsiduočiau aiškinimuisi žurnalistams“, - kalbėjo P.Beinaris.

Jo teigimu, tapti viceministru jam pasiūlė partijos „Tvarka ir teisingumas“ Kauno skyrių koordinacinės tarybos nariai.

P.Beinaris viceministro pareigas pradėjo eiti trečiadienį, o iš jų atsistatydino penktadienį.

Pastaruoju metu VRM krečia skandalas dėl teisėsaugos atliekamo ikiteisminio tyrimo, susijusio su pernai ministerijos vykdytais viešaisiais pirkimais. Dėl to buvo sulaikyti buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius, buvęs ministro patarėjas Ervinas Raistenskis, prodiuseris Rolandas Skaisgirys ir dar du asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paskirtas buvo tik kvailio vietai

paskirtas buvo tik kvailio vietai portretas
tebuvo reikalingas dėt parašus ir prisiimt atsakomybę už kokios Mriukų u-teto šutvės privirtą košę..gerai, kad pasitraukė. VRM dirba aukštesnėse pareigose tik reikalingų žmonių žmonos ar guodėjos, bet jų "darbas" baigiasi įėjimu į kabinetą - toliau jos "dirba" puošdamos, tapetuodamos pačios save ir skleisdamos "žavesį" pastalės atrakcionuose: kas kam maloniau pakutens klyną...tiesiog taip. Algas pradedant nuo 4000 litų visi pasiima iš to draugų ir kasytojų vienas kitam ratelio - ten visi savi ir viskas bendra - įskaitant ne tik apatinį trikotažą...o juk p. Paulius atėjo iš Zoo... ten juk net gyvūnai elgiasi kilniai ir jei kaso bezdžionė babuinui į smagią vietą, tai ji nekalta...kaltas sargas, nes nedavė bananų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių