Po merų rinkimų atstovus į Seimą gali tekti rinkti trijose apygardose

  • Teksto dydis:

Po tiesioginių merų rinkimų neeilinius rinkimus į Seimą gali tekti rengti trijose apygardose.

Iš 17 merų rinkimuose dalyvavusių parlamentarų kovą toliau tęs penki, o 12-kai savivaldos rinkimai jau baigti. Kaip per spaudos konferenciją pirmadienį sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, tiesiogiai išrinktiems merams atlaisvinus vietas parlamente, naujus rinkimus tokiu atveju „reikėtų rengti kiek galima greičiau“.

„Mes turėjome 17 Seimo narių, iš jų trys Seimo nariai yra patekę į antrąjį turą ir pirmauja jame, tai yra R.Šimašius Vilniaus mieste, A.Pitrėnienė Skuodo rajone ir A.Kašėta Varėnos rajone. Antroje vietoje taip pat dalyvauja Seimo nariai ir gali būti išrinkti į merus - V.Simulikas Šiaulių mieste ir A.Bilotaitė Klaipėdos mieste“, - sakė Z.Vaigauskas.

Sostinės mero rinkimuose pirmaujantis Liberalų sąjūdžio atstovas Remigijus Šimašius į Seimą yra išrinktas su partijos sąrašu, tad jo sėkmės atveju vietą parlamente užimti pretenduoja per rinkimus sąraše žemiau likusi šachmatininkė Viktorija Čmilytė.

Tuo tarpu Darbo partijos atstovė Audronė Pitrėnienė yra išrinkta Skuodo-Mažeikių, o liberalas Algis Kašėta - Varėnos-Eišiškių apygardoje, tad jiems tapus merais čia tektų rengti naujus rinkimus.

Antroje vietoje Klaipėdoje likusi konservatorė Agnė Bilotaitė yra išrinkta pagal partijos sąrašą (žemiau jos liko Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė), o Šiauliuose laimėjus su visuomenininkų komitetu kandidatuojančiam Valerijui Simulikui, naujus rinkimus tektų rengti Šiaulių Dainų apygardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių