Politikų reitingai: meilė R. Karbauskiui blėsta, o V. Matijošaičiui stiprėja

  • Teksto dydis:

9 iš 14-kos šios Vyriausybės ministrai nebeturi visuomenės palaikymo – juos vertinančių teigiamai yra mažiau nei galvojančių priešingai, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta „Vilmorus“ apklausa.

„Dėl ministrų – dar gegužės mėnesį visi jie turėjo teigiamą balansą, birželį – jau trys, kuriuos vertino daugiau neigiamai nei teigiamai, dabar – jau 9 su neigiamu balansu. Čia ir Veryga (sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga - BNS), ir kiti. Su pliuso ženklu yra Linas Linkevičius, Rokas Masiulis, Liana Ruokytė-Jonsson, Mindaugas Sinkevičius, Linas Kukuraitis – vos vos, bet teigiamas balansas“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Gyventojai geriausiai iš visų politikų vertina prezidentę Dalią Grybauskaitę, tuo metu „valstiečių“ deleguoto premjero Sauliaus Skvernelio reitingas gerokai krito, o iškilo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Jei kalbėti apie politikus, Dalia Grybauskaitė stabiliai, be konkurencijos atrodo – 64 proc. ją vertina teigiamai, premjeras Saulius Skvernelis – antras pagal rodiklį, kiek žmonių palankiai vertina, bet per mėnesį labai nukrito jo reitingas – 6 procentiniais punktais. Jis krenta ketvirtas mėnuo iš eilės – kovo mėnesį buvo 72 proc. o dabar – 48 proc., labai akivaizdi tendencija. O jei paimti rodiklį – teigiamų ir neigiamų nuomonių skirtumas, kuris atspindi, kiek priešų turi, Skvernelis yra ketvirtas. Antras būtų Visvaldas Matijošaitis, o jei Kaune atskirai imtume – virš 80 proc. teigiamų vertinimų, o neigiamų tik 4 proc.“, – komentavo V.Gaidys.

V.Matijošaitį palankiai vertina 44 proc., nepalankiai – 15 proc. apklaustųjų.

Politologas Tomas Janeliūnas sako manantis, kad augantį Kauno mero V. Matijošaičio populiarumą visoje Lietuvoje galėjo lemti ne tik gerai tvarkomas miestas, bet ir pastaruoju metu itin dažna kritika Vilniaus mero atžvilgiu.

„Sunku pasakyti, nes jo (V.Matijošaičio - BNS) populiarumas vienaip ar kitaip susijęs su vietine auditorija, su Kauno gyventojais, bet galbūt tos žinios apie tai, kad Kaunas atsigauna, kad yra tvarkomasi žymiai geriau nei kituose miestuose, ypač galbūt toks disonansas yra, lyginant Remigijaus Šimašiaus ir Matijošaičio veiklą. Tarkime, Vilniuje vis daugiau pasigirsta kritikos merui dėl įvairių nesklandumų ir dėl stichinių nelaimų padarinių likvidavimo, ir dėl Vilniaus gatvės remonto ar dar kažko. Tai šitoje šviesoje galbūt ne tik kauniečiai, bet ir kitų miestų gyventojai pradeda manyti, kad Kauno meras šiuo metu galbūt yra vienas geriausiai besitvarkančių savo mieste politikų, ir šia prasme jis galbūt jau savo populiarumu išeina iš tos vietinės auditorijos ribų“, – BNS sakė Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas T.Janeliūnas.

Anot V.Gaidžio, „valstiečių“ lyderio, Seimo nario Ramūno Karbauskio reitingas toliau krenta: „Šis politikas dar neseniai buvo vienas populiariausių, o dabar – vienas nepopuliariausių politikų – trečias iš apačios (pagal skirtumą)“. Jį palankiai vertina 23,5 proc., nepalankiai – 52 proc. apklaustųjų.

S. Skvernelis pagal populiarumą lieka antroje vietoje, bet palankiai jį vertinančių per mėnesį sumažėjo nuo 54,1 proc. iki 47,9 proc., o nepalankiai - padaugėjo nuo 23,3 iki 26,6 procento.

Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis yra trečias pagal populiarumą politikas – palankiai jį vertinančių per mėnesį sumažėjo nuo 46,3 proc. iki 44,1 proc., , nepalankiai – nuo 16,4 iki 15,6 proc.

„Vilmorus“ apklausa atlikta birželio 30 – liepos 9 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na jei Matijosius

Na  jei  Matijosius   portretas
kuom nors pamalonins wilimorus gaidzius --reitingai pakils dar auksciau ... mazdaug iki plintuso... Kaunas atrodo kaip po karo vedziai ispjauti ,saligatviai isardyti , vieni plyteles kloja ,kaip kuriam ant ,,seiles,, uzeina antri is kito galo ardo perpardavineja ..taip sakant jau restouruoja arba taiso broka.... bordelis juodas --pagal wilimorus reitingai kyla

Klausimas

Klausimas portretas
Ar Vilijampolė nepriklauso taip "tvarkomam" Kaunui? Ypač žiauriai atrodo, atvažiuojant iš kito miesto. Vienas iš klaikesnių priemiesčių. Nors žolę nupjautų, šaligatvius patvarkytų. Ir dar: Laisvės alėja niekad neskendo po lietaus, o po rekonstrukcijos...

krabas azuolyna vagia uztat!

krabas azuolyna vagia uztat! portretas
Tai, kad tas gaidys krabas neka geresnis uz likusius eilinius politikelius...
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių