Premjeras: abejonės dėl SAM konkursų turi būti išsklaidytos

Abejonės dėl Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) organizuojamų konkursų turi būti išsklaidytos, komentuodamas žiniasklaidos paskelbtą informaciją apie galimą spaudimą iš pareigų besitraukiančiai viceministrei sakė premjeras Saulius Skvernelis.

„Pasižiūrėjau tą, nežinau, kaip čia įvardyti – pokalbį tarp dviejų politikų, kuris yra įrašinėjamas, buitinis pokalbis. Aš manau, kad ministras turi priimti sprendimą kalbant apie politinio pasitikėjimo pareigūnus arba jie patys tą padarys. Ir antra, kad būtų išsklaidytos visokios interpretacijos, abejonės, tiesiog yra procedūra kreiptis į Valstybės tarnybos departamentą, kad įvertintų patį konkursą, nes konkursas, kiek bent jau žinoma, buvo ir filmuojamas, ir garso įrašas daromas“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

„Lietuvos rytas“ trečiadienį paskelbė viceministrės Aušros Motiejūnienės–Bilotienės pokalbio su parlamentaru Antanu Matulu išklotinę, kuriame viceministrė mini patyrusi netiesioginį ministro spaudimą konkurse į Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriaus postą.

Tą pačią dieną Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad ji bei pokalbiuose minimas patarėjas Danas Bakša palieka užimamas pareigas.

Pagal „Lietuvos ryto“ skelbiamą pokalbio, kurį įrašė konservatoriusA. Matulas, išklotinę, viceministrė parlamentarui sako nepaklususi ministro patarėjo D. Bakšos spaudimui, kad konkursą į Valstybinės ligonių kasos (VLK) vadovus laimėtų ministerijoje projektų ir procesų valdymo patarėju dirbantis Igoris Baikovskis. Rugsėjį vykusiame konkurse VLK vadove išrinkta iki tol įstaigos Tarptautinių reikalų skyriaus vedėja dirbusi Jūratė Sabalienė. Viceministrė buvo konkurso komisijos pirmininkė.

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė BNS nurodė, kad pokyčiai ministerijos vadovybėje nėra susiję su paviešintu pokalbiu.

Jos teigimu, nėra duomenų, kad kokie nors konkursai galėjo būti organizuoti neskaidriai, tačiau „siekiant išsklaidyti abejones“ ministerija kreipėsi į Valstybės tarnybos departamentą, prašydama įvertinti konkursų skaidrumą ir žada kilus abejonių informaciją perduoti teisėsaugai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių