Premjeras apie pareigas gavusius „darbiečius“: nemačiau, kad būtų pažeisti įstatymai

  • Teksto dydis:

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sako nematantis įstatymų pažeidimų, kai Darbo partijos atstovo vadovaujamos Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) pavaldžiose įstaigose vadovaujančius postus gavo „darbiečiai“.

„Lietuvoje galioja įstatymai visiems vienodi, jei tik iškilo kokių nors problemų, stengiamės išsiaiškinti, jei gauname nusiskundimų. Kiekvienam Lietuvos piliečiui, nepriklausomai, kokiai priklauso partijai, jie gali dalyvaut konkursuose. (...) Kol kas nemačiau, kad būtų pažeisti Lietuvos respublikos įstatymai, priimant į darbą žmones“, - ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė A.Butkevičius.

Opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius premjero ironizuodamas klausė, ar jo nešantažuoja, kad sutiko tapti tokios „darbo biržos“ direktoriumi. A.Kubilius savo klausime išvardijo daugelį spaudoje aprašytų atvejų, kuomet konkursus į vadovaujančias pareigas ŽŪM pavaldžiose įstaigose laimėjo „darbiečiai“.

„Valstybinės augalininkystės tarnybos, pavaldžios ŽŪM,  vadovu tapo Darbo partijos frakcijos atstovės Vitalijos Vonžutaitės vyras Sergejus Fedotovas. Viešosios įstaigos „EKOagros“, pavaldžios taip pat ŽŪM, vadovu paskirtas taip pat „darbietis“, buvęs Kauno rajono vicemeras Antanas Makarevičius. Kreditų unijos bylos įtariamasis „darbietis“ Žilvinas Putramentas įsidarbino Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūroje, pavaldi taip pat ŽŪM. Iš ŽŪM pavaldžios įmonės „Lietuvos žirgynas“ vadovo pareigų atleistas Edgaras Jeninas, pasak E.Jenino, jis iš pareigų atleistas dėl  politinių motyvų, Nacionalinės žemės tarnybos vadovu planuojama paskirti Darbo partijos kandidatą 2012 metų Seimo rinkimuose Arvydą Sabockį, kuris įtariamai dalyvavo viename keistame balsų pirkimo atvejyje, po rinkimų „darbiečių“ sąraše pašoko per šimtą vietų, dar viena citata - Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūroje taip pat įvyko dideli pasikeitimai, dabar jai laikinai vadovauja Rasita Noreikienė, kuri iki tapdama direktore dirbo tik specialiste ir jos karjeros šuolis įvyko „darbiečiams“ užsimojus šitą agentūrą pertvarkyti bei jai pačiai tapus „darbiete“. Dar vienas - Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro vykdomame projekte, kuriame moksleiviai ruošiami karjerai, atsirado 18 naujų konsultantų, 6 iš jų yra Darbo partijos nariai, du iš jų, Andželika Šakinienė ir Paulius Perminas yra teisti už melagingus parodymus Darbo partijos byloje“, - porą minučių užtruko konservatorių vadovo klausimas.

„Darbo partija, kaip matome, veikia kaip „darbo birža“ saviesiems. Jūs esate šitos „biržos“ direktorius, iki šiol jūs nekreipėte į tai dėmesio. Mano klausmas paprastas - gal jus kartais šantažuoja, kad jūs leidžiate tokiai „darbo biržai“ ir toliau veikti?“ - klausimą baigė A.Kubilius.

„Aš nesu „darbo biržos“ direktorius ir į jūsų pasisakymus ir komentarus kažkaip pradedu reaguoti daug silpniau ir žiūrėt filosofiškai, geras žodis, ypač po jūsų tam tikros pateiktos ataskaitos. Negalvojau, kad rimti politikai gali užsiiminėt tokiu melu ir tokia demagogija. Šiek tiek mano akyse rimti politikai kristelėjo žemyn, mano vertinimu“, - savo vertinimą išsakė ir premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentatorius

Komentatorius portretas
Premjeras Butkevicius neturi stuburo, ir jis tikriausiai yra santazuojamas turtingu, Kremliaus remiamu darbieciu. Kol jis pataikaus darbieciams, Lietuvoje nieko gero negalima tiketis - nei ekonomiskai, nei politiskai. Vyks vien tik melo ir smeizto propaganda is darbieciu puses - pagal Kremliaus nurodymus. Bendrai - darbieciu partijos egzistavimas Lietuvoje - tai yra didele klaida. Sios partijos Lietuvoje neturetu buti, nes tai komunistu partijos atmaina. Ta klaida visuomene supras ir istorija ivertins po kokiu triju-penkeriu metu.

Rega

Rega portretas
Toks tokį pažino ir prie stalo pavadino.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių