VPT vadovė D. Vilytė paskirta antrai kadencijai

  • Teksto dydis:

Prezidentė paskyrė Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktorę Dianą Vilytę rą antrai 4 metų kadencijai.

D. Vilytė šiai institucijai iškėlė aukščiausius profesionalumo reikalavimus, stiprinant viešųjų pirkimų politiką, taikant aktyvią pažeidimų prevenciją ir siekiant skaidraus bei efektyvaus valstybės lėšų naudojimo, pranešė Prezidentūra.

D. Vilytė buvo du kartus išrinkta geriausia metų valstybės tarnautoja, jos nuopelnai šiemet įvertinti valstybės apdovanojimu – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

Premjeras Saulius Skvernelis, pateikės D. Vilytės kandidatūrą, tai pat sakė, kad jos nuopelnai skaidrinant viešuosius pirkimus yra akivaizdūs, todėl šiuos darbus būtina aktyviai tęsti.

Jo žodžiais, VPT vadovei keliamos dvi pagrindinės užduotys: tolesnė aktyvi viešųjų pirkimų prevencija ir priežiūra bei racionalus valstybės lėšų panaudojimas – būtina didinti ne mažiausios kainos, o ekonominio naudingumo pirkimų skaičių.

Tuometinė Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) direktorė D. Vilytė VPT vadove paskirta 2014 metų lapkričio pradžioje, o pareigas ji pradėjo eiti gruodžio 22-ąją. Tuomet jos kandidatūrą  teikė premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

Ekonomikos ir psichologijos išsilavinimą turinti D.Vilytė 7 metus yra dirbusi LVPA, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) taryboje, Atviros Lietuvos fonde, yra buvusi viešųjų įstaigų „Transparency International“ Lietuvos skyriaus ir Pilietinės visuomenės instituto valdybų narė, buvo viena iniciatyvos „Baltoji banga" pradininkių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

slykstu skaityti

slykstu skaityti portretas
Kur tik i ka bepazvelgsi visur sukciai,korumpuoti valdininkai.Todel ir nera is kur paimti pinigu algom,pensijom.Viskas istaskoma be saiko.O kaltu nera.Uz grotu nera ne vieno.Pritruksta ikjalciu.Visi korumpuoti.Uz auksinius saukstus dar ir ordina gavoD. Vilytė buvo du kartus išrinkta geriausia metų valstybės tarnautoja, jos nuopelnai šiemet įvertinti valstybės apdovanojimu – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

Joo..

Joo.. portretas
Ją prie sienos reik statyt o ne paskirti antrai kadensijai..Iš viso ko matosi kad geras žulikas bet kuriai valdžiai yra gerai

galvojau balsuot uz Skvernely ...

galvojau  balsuot  uz  Skvernely ... portretas
dabar po tokiu virazu su ,,Vilytem antrai kadensijai,,, nei uz ka nebalsuosiu....sita auksiniu saukstu VPT vedeja turetu cypej sedet ,o ne antrai kadensijai rernkama but...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių