Premjeras kartoja: Darbo kodeksą taisys dabartinis Seimas

  • Teksto dydis:

Parlamentiniam Socialinių reikalų ir darbo komitetui paprašius Vyriausybės išvados dėl darbuotojams palankesnių Darbo kodekso pataisų, premjeras sako, kad ministrų kabineto pozicija bus pateikta labai greitai, todėl pataisas priims dar kadenciją baigiantis Seimas.

Tačiau Seimo vadovė įspėjo, kad išvadų gali ir neprireikti, nes Seimo valdyba gali atmesti komiteto prašymą, o tada pataisų svarstymas paspartėtų.

„Nebūtinai valdyba pritars (komiteto prašymui dėl Vyriausybės išvados - BNS)“, - BNS pareiškė Loreta Graužinienė.

Pasak jos, jeigu Seimo narių siūlomos Darbo kodekso pataisos nepareikalaus finansavimo iš biudžeto, Vyriausybei nebūtina vertinti siūlymų.

„Jeigu nereikia pinigų, tai statutas (Seimo statutas - BNS) nereikalauja prašyti išvados. Jau daug kartų yra svarstyta - tai yra nenoras ir negebėjimas komitete prisiimti atsakomybę“, - teigė L.Graužininė.

L.Graužininės teigimu, Seimo valdyba kitą trečiadienį apsispręs dė Vyriausybės išvados būtinumo.

Premjeras Algirdas Butkevičius pakartojo, kad kadenciją baigiantis Seimas spės kodeksą pataisyti.

„Mano prognozė lieka ta pati - šitoj kadencijoje Darbo kodeksas pataisytas bus priimtas. Mes turime dar šitą savaitę ir visą spalį“, - trečiadienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

A. Butkevičius BNS patikino, kad jeigu Seimas paprašys, Vyriausybė greitai pateiks išvadą: „Taip, teiksime išvadą. Labai greitai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KuKū nuomonė

KuKū nuomonė portretas
Butkievičiau, ką darai? Juk esi socialdemOkratas, o elgiesi kaip didžiausias kapitalistas. Gal tau galėtų tuo klausimu patarti socialdeOkratas milijonierius Bradovskis? Na, tas kuris išsirūpino Kaišiadorių turgų paskelbti nacionaline statyba. Ale, kaip čia yr? Vijūnėlių dvarus remi, visokiose puotose po maudynių ar medžioklių dalyvauji, užvalgai ir pageri pakelės viešbučiuose už vargšus žmogelius. Tiesa, ministrai nuperka vargdieniams auksinių makaronų, o kareivėliams auksinių šaukštų. Na, tikri socialistiniai demOkratai.

samprotautojas

samprotautojas portretas
Kodėl kakoti viešoj vietoj, jei reikės išsikuopti? Juk yra klozetas. Kodėl priimti šlubą įstatymą, jei tuoj pat reikia taisyti? Norisi gauti atkatą, bet baisu dėl rinkimų ir paprastų žmonių reakcijos.

mastytojas

mastytojas portretas
ryte kalba viena per pietus kita o vakare sakys as apie kodeksa nieko nesakiau ka isrinks tas tegu ir svarsto as juoda darba padariau vergove ivedziau
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių