Premjeras kultūros ministrui davė savaitę atleisti viceministrą V. Vigelį

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius sako kultūros ministrui „darbiečiui“ Šarūnui Biručiui nurodęs per šią savaitę atleisti viceministrą Vytautą Vigelį, kuris buvo paskirtas į pareigas nesuderinus kandidatūros.

Neatitinka moralės kriterijų

„Per šitą savaitę jisai turi atleisti viceministrą iš pareigų“, - žurnalistams pirmadienį sakė premjeras.

Paklaustas, ar neatleidus V.Vigelio ministrui Š.Biručiui grėstų atleidimas, kaip tai nutiko buvusio energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus atveju, kai šis nederinęs energetikos viceministre paskyrė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovę Renatą Cytacką, A.Butkevičius tvirtino, kad „visiems tvarka yra vienoda“.

Paprašytas nurodyti, dėl ko būtent V.Vigelis netinka į kultūros viceministro pareigas, premjeras teigė, kad jis neatitinka moralės kriterijų.

„Vis dėlto aš manau, kad tiek ministrams, tiek viceministrams, kurie yra politinio pasitikėjimo, ir tie, kurie dirba Vyriausybėje, yra dar keliami ir moraliniai dalykai - tai yra, kad žmogus atitiktų tam tikras ir moralines vertybes, ir tai, aš manau, yra vienas iš tų reikalavimų“, - dėstė A.Butkevičius.

Nesirengia daryti „jokių keitimų“

Kultūros viceministro Vytauto Vigelio likimas priklausys nuo Darbo partijos sprendimų, sako kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Tuo metu šios partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis pirmadienį BNS teigė, kad partija nesirengia daryti „jokių keitimų“.

Š.Birutis pirmadienį žurnalistams teigė, kad premjeras Algirdas Butkevičius jam per susitikimą sakė, jog „klausimą turime spręsti“, tačiau ministras nedetalizavo, ar Vyriausybės vadovas nurodė atleisti V.Vigelį.

„Kol kas jokių sprendimų nesame priėmę“, - sakė Vyriausybės pasitarimą vos jam prasidėjus palikęs ministras.

„Kadangi tai yra ir partijos reikalas, partijos tarybos reikalas, todėl aš vienas negaliu priimti sprendimų“, - pridūrė jis.

Premjeras A.Butkevičius yra apkaltinęs kultūros ministrą pažeidus koalicijos susitarimą suderinti su juo visus pretendentus į viceministrus.

Š.Birutis teigia neturintis priekaištų V.Vigeliui dėl kompetencijos.

„Man atrodo, kad dalis to yra politikavimas, ieškoma silpnų vietų, kita vertus, reikia žiūrėti, politika yra politika“, - paprašytas įvertinti premjero priekaištus sakė Š.Birutis.

Tuo metu Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis pirmadienį BNS sakė, kad partija nesirengia daryti „jokių keitimų“.

„Jokių keitimų mes nesiruošiame daryti, - teigė politikas. - Aš asmeniškai tam kol kas argumentų ar motyvų nematau.“

V.Vigelis į pareigas paskirtas liepos 2 dieną. Jis poste pakeitė Agnetą Lobačevskytę, kuri paskirta lygių galimybių kontroliere.

Politikas pateko į skandalą, kai 2011 metų galbūt neblaivus buvo Varšuvoje išlaipintas iš lėktuvo. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra paskelbusi, kad jis yra supainiojęs viešuosius ir privačius interesus.

Š.Birutį ir V.Vigelį į pareigas delegavo Darbo partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Olimpinė šypsena

Olimpinė šypsena portretas
pas Butkevičių, nieko gero nežada. Atrodo, žmogus pasijuto esąs ant mielių, toks dyyydelis dyddelis. O iš tikro jis jau pradėjo pjautis šaką ant kurios sėdi. Sugriaus koaliciją ir galės glėbesčiuotis dabar jau su Landsbergiu jaunuoju. Tik nauji rinkimai tada jam mažai švies. Nes konservai išdurs, anie tokie.

JO

JO portretas
Gerai, kad Premjeras principingas. Atsirado kultūros žmonės Birutis ir Vėgelis. Tokiems pradžiai tik gatves valyti. Balšoj čelovek VIGELIS -:)))

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Labai didelis kultūros žinovas yra Vigelis.Jis labai uoliai mokėsi kultūringai girtuokliauti, tik lenkai ten Varšuvoje labai tamsūs, nieko nesupranta apie kultūros siekimą. Dėl sąžinės tai tikrai galiu pasakyti kad aukštos kultūros žmogų kaip Vigelis , ji gali užgraušti jeigu neįsidėtm į kišenę rasto auksinio pinigėlio.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių