Premjeras: A. Lukašenka prarado legitimumą, bet santykiai tarp valstybių išliks

Šeštai prezidento kadencijai Baltarusijoje inauguruotas Aliaksandras Lukašenka neteko legitimumo, tačiau santykius su kaimynine valstybe Lietuva palaikys, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Faktas tas, kad praranda legitimumą su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis“, – į klausimą, kaip Lietuva teisiškai vertins A. Lukašenkos statusą, sakė premjeras.

Anot jo, ir toliau bus bendradarbiaujama tarp atitinkamų šalių institucijų, išliks diplomatiniai santykiai, o dėl detalesnių sprendimų Lietuvos vadovai dar tarsis.

„Bendradarbiavimo tarp atitinkamų institucijų valstybių, aišku, santykiai išlieka, diplomatiniai santykiai išlieka, bet bus panašiai kaip ir buvo su parlamento statusu – ne vienus metus buvo kvestionuojama arba nepripažįstamas parlamentas. Tai ta prasme toks ir bendravimas bus, o detalės bus apsręstos kalbantis su Užsienio reikalų ministerija, Prezidentūra“, – žurnalistams trečiadienį tvirtino S. Skvernelis.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju paskelbtas A. Lukašenka.

Oficialiais duomenimis, A. Lukašenką palaikė 80,1 proc. rinkėjų, o opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja gavo 10,12 proc. balsų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rezultatus laiko suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

avine

avine portretas
kokie dar santykiai kai tavo komsorgas su visais politpajacais prisipolitino uz zydjankiu ismokas del kuriu jus visi atidirbinejat taip suarde normalius komercinius santykiusir vardan ko?.... ir nesitykekit kad uz sunybe ir toliau bires pinigeliai o ivaizdi visos visuomenes akimis isigijot kaip politmazvaikiai kuriems ne prie valdzis vairo buti o krosni kurent?...

marinakosel toscka com

marinakosel toscka com portretas
Jūs esate politiškai nelogiškas pone ministru pirmininku palaikyti valstybinius santykius su Lukasenkos Baltarusija, nes jūs tai įteisinate, jei negalime reikalauti sankcijų. Šiandien jums lengviau išsiųsti Cichanouskają, nes ji prieštarauja valstybei, kurią jūs pripažįstate.

Lukašenka

Lukašenka portretas
Buvo ir tebėra Baltarusijos piliečių išrinktas prezidentas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių