Premjeras neatmeta: merų įgaliojimai bus stiprinami

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sako, kad tiesiogiai išrinktų merų įgaliojimus gali tekti stiprinti, jei paaiškės, kad oponuojančios savivaldybių tarybų koalicijos gali rimtai trukdyti jų veiklą.

Sekmadienį atidavęs savo balsą savivaldos rinkimuose, premjeras taip pat sakė tikintis, kad tiesioginiai merų rinkimai padidins rinkėjų aktyvumą.

„Jeigu atsitiktų taip, kad tarybos nariai pradėtų formuoti tokias koalicijas, kurios turėt tikslą trukdyti merams, tada reikėtų galvoti apie merų įgaliojimų stiprinimą“, - žurnalistams sakė premjeras.

Pasak jo, socialdemokratai rinkimuose tikisi iškovoti apie 20 merų postų iš 60.

Premjero vertinimu, šiemet pažeidimų rinkimuose nėra daugiau nei per ankstesnius rinkimus, pirmiausia dėl to, kad policija yra sustiprinusi savo darbą.

Tose savivaldybėse, kur kandidatas į merus sekmadienį nesurinks daugiau kaip pusės rinkėjų balsų, po dviejų savaičių kvyks antrasis merų rinkimų turas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
Jei meiluze leipute laimes,tai tikrai stipres ,nebalsavau uz jusu meiluze

didins

didins  portretas
galias tuo atveju, jei merų rinkimus laimės komuniagos, ne veltui dar prieš rinkimus butkevičiaus įrašą raginantį balsuoti už socdemus, skleidė jo vasalai į žmonių mobiliuoisius. Ar tai ne pažeidimas?

kaunietis

kaunietis portretas
reikėjo iš karto pastiprinti (dabar tai nesąmonė), bet turbūt netikite daug postų laimėti, tai po rinkimų matysite, pagal reikalą, ar reikia didinti ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių