Premjeras nemato tragedijos, jei dėl pabėgėlių spręs visas Seimas

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius sako „nematantis tragedijos“, jei Lietuvos priimamų pabėgėlių kvotą svarstys visas Seimas.

Pasak jo, Vyriausybė ketvirtadienį turėtų pritarti Briuselio pasiūlymui per dvejus metus priimti 1105 pabėgėlius.

„Aš manau, kad Vyriausybė pritars (siūlomai kvotai), bet kol nėra priimtas sprendimas, nenoriu kalbėti, o po to Europos reikalų komitetas. Kiek girdėjau, yra registruotas Seimo nutarimas, dėl to irgi nedarau tragedijos, jei bus svarstomas, bet bus labai greit priimtas ir bus mažiau spekuliacijų politikų tarpe“, - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjeras.

Vyriausybė pasitarime ketvirtadienį diskutuos dėl naujo Europos Komisijos siūlymo į Lietuvą papildomai perkelti 780 pabėgėlių iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja. Anksčiau Lietuva jau įsipareigojo priimti 325 pabėgėlius.

Premjero vertinimu, iš karto tokį žmonių skaičių priimti Lietuvai būtų sudėtinga, juolab, kad iš pradžių buvo ruošiamasi priimti per 300 pabėgėlių, tačiau palaipsniui programa bus įgyvendinta. „Šiandien dieną, jei iš karto toks skaičius atkeliautų į Lietuvą, tikrai būtų sudėtinga šitą problemą išspręsti per vieną dieną, bet mes tam ruošiamės ir palaipsniui šitą programą įgyvendinsim“, - kalbėjo premjeras.

A.Butkevičius taip pat yra sakęs, jog nelegalios migracijos iššūkius Vyriausybė vertina labai rimtai ir solidarizuojasi su Europos Sąjungos narėmis. Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė laikosi pozicijos, jog Briuselio pasiūlytas pabėgėlių skaičius yra „optimalus skaičius, kurį Lietuva per dvejus metus yra pajėgi priimti“.

Tuo tarpu valdančioji koalicija vieningos nuomonės dėl pabėgėlių priėmimo neturi - Darbo partija ir „Tvarka ir teisingumas“ nepritaria Briuselio pasiūlytam pabėgėlių perkėlimo planui.

Darbo partijos frakcijos keli atstovai yra registravę nutarimo projektą, kad Vyriausybė parengtų pabėgėlių priėmimo tvarką numatančius teisės aktus, o juos, taip pat ir priimamų pabėgėlių skaičių, tvirtintų Seimas ne mažiau kaip pusės visų parlamentarų balsais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aksioma

Aksioma portretas
Čia reikalingas referendumas, o ne Seimo bajeriukai. Jeigu dėl atominės darė referendumą, tai čia dar svarbesnis dalykas, nes galime įsigyti giminių negrų. Kuo jie geresni už čigonus ? Tokie patys tinginiai arba tegul eina žemę dirbti. Duoti po 5 ha apleistos ir tegul parodo kaip galima pragyventi. Kol kas niekas rimtai nediskutavo, apart, vienos laidelės.

gintaras

gintaras portretas
nu taip mes galime priymti pabegelius,bet tegu juos pas prezidente,ir premjiera,su seimunais abgyvendina,ir tegu jie jos islaiko,kodel mes lietuvei turim jos priymti,ir jos islaikyti,ir dar su jeis skaitytis,kas jie mums svetimsalei,ar su mumis tie pabegelai taipat elktusi,jie juk musulmonai,ir jie prades da reikalauti savo teisiu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių