Premjeras: Nyderlandų indėlis į NATO stiprina mūsų regiono saugumą

Ministras pirmininko Sauliaus Skvernelio susitikime su Nyderlandų karaliumi Willemu Alexanderiu ir jo vadovaujama delegacija aptartas Lietuvos ir Nyderlandų bendradarbiavimas tarptautinių santykių, ekonomikos, saugumo ir kultūros srityse.

Pasak premjero, Lietuva ir Nyderlandai - artimi sąjungininkai ES ir NATO, bendraminčiai daugeliu tarptautinės politikos klausimų, galima pasidžiaugti puikiais politiniais, ekonominiais ir kultūriniais ryšiais.

„Lietuvai svarbus aktyvus Nyderlandų įsitraukimas į Šiaurės ir Baltijos šalių regiono bendradarbiavimą, kuris tampa dar aktualesnis „Brexit“ kontekste. Mes ypač vertiname Nyderlandų Karalystės indėlį į NATO, tai stiprina mūsų regiono saugumą“, - pabrėžė Vyriausybės vadovas.

S. Skvernelis taip pat teigia, kad Nyderlandai yra svarbi Lietuvos ekonomikos partnerė.

„Nyderlandai - svarbi Lietuvos ekonomikos partnerė, 2-oji didžiausia investuotoja Lietuvoje. Tad esame suinteresuoti toliau plėtoti ekonominius ryšius, ypač inovatyviuose ekonomikos sektoriuose: finansinių technologijų, gyvybės mokslų, inžinierinės pramonės ar startuolių srityse“, - sakė premjeras.

Premjeras padėkojo Nyderlandų kariams už solidarumą - dalyvavimą NATO priešakinėse pajėgose Lietuvoje ir Baltijos oro policijos misijoje, kartu su Lietuvos kariais vykdant užduotis daugianacionalinėje kovinėje grupėje. Svarbiausia bendradarbiavimo sritis - karinis mobilumas Europoje ir ES kibernetinis saugumas. Nyderlandai jungiasi prie Lietuvos iniciatyva kuriamų ES kibernetinių greitojo reagavimo pajėgų.

Tuo tarpu Nyderlandų karalius Willemas Alexanderis, kalbėdamas apie bendradarbiavimą saugumo srityje, teigė, kad rytinė Lietuvos siena kartu yra ir Nyderlandų Karalystės siena. Jis taip pat domėjosi Lietuvos Vyriausybės vykdomomis reformomis.

Taip pat karališkojo vizito metu vyksiančiame Lietuvos ir Nyderlandų suskystintų gamtinių dujų (SGD) forume bus pristatytos naujos galimybės suskystintųjų gamtinių dujų eksportui į visą Baltijos jūros regioną, pristatyti lietuviški energetikos sektoriaus startuoliai.

Susitikimo metu prisiminti bendri šalių istorijos puslapiai. Vyriausybės vadovas pasidžiaugė, kad Kaune, Laisvės alėjoje, bus įamžintas Nyderlandų konsulo Jano Zwartendijko žygdarbis, išduodant „Kiurasao vizas“ ir gelbėjant žydus Antrojo pasaulinio karo metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balys 23 cm.

Balys 23 cm. portretas
Iesko rinkos sudais prekiauti.....

...

... portretas
Ach: "Tuo tarpu Nyderlandų karalius Willemas Alexanderis, kalbėdamas apie bendradarbiavimą saugumo srityje, teigė, kad rytinė Lietuvos siena kartu yra ir Nyderlandų Karalystės siena" - tai KADA jis mus nukariavo?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių