Premjeras: pakeisti švietimo ministrą būtų sunku

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad šiuo metu pakeisti švietimo ir mokslo ministrą būtų sudėtinga, nes šioje srityje rudenį tvyro daug įtampos dėl etatinio mokytojų apmokėjimo.

Taip jis kalbėjo Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) nagrinėjant, ar ministrė Jurgita Petrauskienė nepažeidė įstatymų, jos sutuoktiniui laimint viešuosius pirkimus Švietimo ir mokslo ministerijai pavaldžiose įstaigose.

„Ministrė nėra įsikibusi į savo vietą. Labai gaila būtų dėl to, kad dabar yra tas ruduo, kalbant apie švietimą, vadinamą etatinį apmokėjimą pedagogams, pats darbymetis ir kitam žmogui būtų sudėtinga įsijungti“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

„Bet gyvenimas yra toks, kad kartais tu planuoji, o pasidaro kitaip, nei buvai suplanavęs“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis tvirtino apie pamainą švietimo ministrei kol kas negalvojantis, tačiau teigė, jog „reikalavimai ir kartelė nei vienam ministrui nėra nuleista“. Premjeras teigė laukiantis VTEK sprendimo.

Paklaustas, kaip vertina opozicijos raginimą ministrei svarstyti apie atsistatydinimą, ministras pirmininkas sakė: „Manau, kad ministrė mąsto apie tai. Norėtųsi sulaukti VTEK sprendimo, greičiausiai tai netgi bus ir tam tikra praktika teisinė suformuota dėl atitinkamų sandorių deklaravimo arba nedeklaravimo“.

„Ir ministrė apie taip pat... Kiekvienas politikas, kiekvienas ministras nuolat turi apie tai galvoti ir pamąstyti. Tai kol kas istorija nėra baigtų ir laukiame tam tikrų institucijų sprendimų“, – pridūrė S. Skvernelis.

Etikos sargai žada vertinti, ar J. Petrauskienė laikėsi pareigos vengti interesų konflikto, nusišalinti nuo sprendimų Švietimo ir mokslo ministerijoje bei pavaldžiose įstaigose, jei jie susiję su sutuoktinio verslo interesais.

Taip pat bus aiškinamasi, ar ministrė nepažeidė reikalavimų, įpareigojančių deklaruoti interesus.

Tyrimo metu ministrės vyras Evaldas Petrauskas tikino nežinojęs, kad reikia įspėti sutuoktinę apie dalyvavimą ministerijos įstaigų pirkimuose.

VTEK tyrimą ministrės atžvilgiu pradėjo dėl E. Petrausko įmonės „Ecotour“ laimėtų viešųjų pirkimų. Tačiau etikos sargams jau pradėjus tyrimą J. Petrauskienė praėjusią savaitę deklaravo, kad jos sutuoktinis turi akcijų ir įmonėje „Betonus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užuojauta

Užuojauta portretas
Kai valdžioje klounų profesionalai,o jų vadui svarbiausia tik tyčiojimasis iš jam nepatinkančių-nieko ir nereikia tikėtis iš tokios profesionalų klounados.Net Petrauskienės iš tokios daugybės ,,profesionalų''nebeturi kuo pakeisti.

Ką beveiksi...

Ką beveiksi... portretas
Ne tik sunku,bet ir neįmanoma.Juk ,,profesionalai''jau išseko Tenka tenkintis tuo,kas yra.O yra tik nevykėliai.Ir tie pažaliavę...

Inutė

Inutė portretas
Na, kai tiek daug " intelektualų", " profesionalų" aplinkui - pasirinkimas ne kažin koks.... Bet šioji ponia ministrė beveik visų pedagogų nuomone jau yra ne Ministrė. Pati turi tai suprasti ir atsistatydinti....... Auksiniai plaukai iš Utenos švies ilgam.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių