Vyriausybė neatsisako planų sukelti ministerijas į vieną vietą

Premjeras Saulius Skvernelis plačiau nekomentuoja Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių, kurias pirmadienį pristatė dviejų valdančiųjų frakcijų atstovams.

Premjeras atvirauti nepanoro

„Jums tikrai nereikia labai daug laukti, kadangi projektas kovo 1 dieną bus paskelbtas teisės aktų informacinėje sistemoje“, - žurnalistams pirmadienį sakė premjeras.

Pagal įstatymą, kai Seimas pritaria Vyriausybės programai, Vyriausybė privalo per tris mėnesius patvirtinti šios programos nuostatų įgyvendinimo prioritetines priemones.

Pasak jo, pirmadienio pristatymu siekta, kad Seimo nariai irgi galėtų dalyvauti rengiant įgyvendinimo priemones. Susitikimo metu jis sakė išgirdęs įvairių pasiūlymų ir korekcijų.

„Priemonės, kurios yra, yra ištakos iš Vyriausybės programos“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Jis patvirtino, kad Vyriausybė neatsisako planų sukelti į vieną vietą visas ministerijas, taip pat ruošiamasi įtvirtinti ypatingojo prokuroro statusą.

„Jis yra numatytas Vyriausybės programoje ir bus realizuotas“, – sakė S.Skvernelis.

Pagal įstatymą, kai Seimas pritaria Vyriausybės programai, Vyriausybė privalo per tris mėnesius patvirtinti šios programos nuostatų įgyvendinimo prioritetines priemones.

Šią kadenciją neužbaigs

Vyriausybė nepuoselėja vilčių dar šią kadenciją užbaigti ministerijų perkėlimo į naujas bendras patalpas, rodo Vyriausybės priemonių įgyvendinimo plano projektas.

Darbiniame dokumente, kurį matė BNS, numatyta, kad ministerijų perkėlimas į bendras patalpas būtų įgyvendintas iki 2021-ųjų pabaigos. Nauji Seimo rinkimai turėtų vykti 2020-ųjų spalį, jei būtų pritarta valdančiųjų „valstiečių“ iniciatyvai rinkimus ankstinti, jie vyktų 2020-ųjų pavasarį.

Idėją perkelti skirtinguose pastatuose sostinėje veikiančias ministerijas į vieną pastatą pernai lapkritį iškėlė tuomet dar pretendentas į premjerus Saulius Skvernelis. Anot jo, tai padėtų sutaupyti lėšų atsisakius dalies funkcijas dubliuojančio aptarnaujančio personalo, transporto, leistų sutaupyti logistikai. Tuomet premjeras svarstė, jog patalpos galėtų būti nuomojamos.

Šį sumanymą nekilnojamojo turto rinkos ekspertai vadino ambicingu ir sunkiai įgyvendinamu, tačiau jie neabejojo, kad būtų galima vystyti atskiro ministerijų miestelio su tinkama infrastruktūra idėją.

„Valstiečiai“ anksčiau tai pat laikėsi pozicijos, jog dvi iš ministerijų - Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijas - būtų galima perkelti į Kauną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Statyti nieko nereikės-Skvernelis jau parodė,kokie rūmai valdininkams paruošti.

Kazys suvalkietis

Kazys suvalkietis portretas
Na matai, vietoj realaus jau senai svarstomo ir realaus plano perkelti Žemės ūkio ministeriją į Kauną, dabar jau pradės svarstyti apie VISŲ ministerijų perkėlimo į vieną vietą. Tam reikės statyti milžinišką, brangų dangoraižį su greitaeigiais liftais... Taip kad svarstymai apie tai truks porą metų, o tuomet... jau reikės rengtis naujiems Seimo rinkimams.

...

... portretas
'Konservai' įvykdė naktinį perversmą, lauksim dabar trečiadieninio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių