Premjeras: reformų svarstymas Seime nestringa

Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog Vyriausybės siūlomų reformų svarstymas Seime nestringa. Jo teigimu, jei jos strigs, tai bus matoma plenarinių posėdžių metu.

„Strigimo nematau jokio. Galutiniai sprendimai priimami plenariniame posėdyje, o komitetuose visada būna audringos diskusijos, registruojami papildomi siūlymai“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Anot jo, kai kurių  naujų siūlymų teikimas kenkia visam pertvarkų paketui.

„Aš manau, kad reikia žiūrėti į visas mūsų šešias struktūrines reformas kaip vieną visumą. Bandymas išdraskyti arba sugriauti vieną ar kitą komponentą kerta per sistemiškumą ir ilgalaikių strateginių tikslų pasiekimą“, – tvirtino premjeras.

Visuotinis NT mokestis

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad Vyriausybės parengti mokesčių reformos pasiūlymai yra subalansuoti, o visuotiniam nekilnojamojo turto (NT) mokesčiui dabar nėra tinkamas metas.

„Mūsų sprendimai subalansuoti ir tie žingsniai, kurie padaryti, irgi yra socialiai atsakingi, apgalvoti. Šiandien būtų, matyt, ne vieta ir ne laikas kalbėti apie visuotinio nekilnojamojo turto mokesčio įvedimą, kur tikrai paliestų didžiąją dalį tų žmonių, kuriems apskritai sudėtinga mokesčius mokėti, ir tai nebūtų socialiai teisinga ir atsakinga“, – Vyriausybėje trečiadienį žurnalistams sakė premjeras.

S. Skvernelis savo ruožtu pasisakė už antrojo ir tolesnių vieno žmogaus turimų būstų apmokestinimą, kaip siūlo Vyriausybė.

„Kalbame apie antrąjį būstą ir pakankamai simbolinį mokestį antro būsto, kuris galės pasirinkti ir mokėti tą mokestį ne nuo vertingiausio būsto. Na, tai argumentus girdėti, kad tai dabar pas mus šalies pensininkai prisipirkę visi turi po antrą arba trečią butą ir vykdo nuomą tokią – tai nėra argumentas“, – sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, Vyriausybės siūlymas dėl NT apmokestinimo iš dalies atliepia ir tarptautinių organizacijų pasiūlymus dėl mokesčių pakeitimo šalyje.

„Tokią patirtį jau turėjome, kada išpučiamas nekilnojamojo turto kainų burbulas, kada investuojama į butą daug uždirbančių žmonių į sekantį nekilnojamąjį turtą ir po to gaunamos pajamos iš nuomos. Tai tikrai manau, kad tas mokestis už antrąjį gyvenamąjį būstą, ne pagrindinį, yra pakankamai subalansuotas ir pirmas žingsnis į tuos mokesčius, ką mums ne kartą rekomenduoja tarptautinės organizacijos, kalbėti apie mokesčius, kuriuos neskatina ekonomikos perkaitimo“, – pridūrė premjeras.

Finansų ministras Vilius Šapoka yra sakęs, kad Vyriausybės pasiūlyta NT apmokestinimo schema padeda užkardyti burbulų formavimąsi rinkoje.

Vyriausybė siūlo 0,3 proc. tarifu apmokestinti antrą ir daugiau vieno žmogaus turimus būstus.

Pagrindinis būstas ir sodybos būtų apmokestinamos, kaip iki šiol – nuo bendros 220 tūkst. eurų vertės išlaikant progresyvumą: 0,5 proc. tarifas nekilnojamajam turtui už 220–300 tūkst. eurų, 1 proc. – už 300–500 tūkst. eurų, 2 proc. – už daugiau kaip 500 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cirko

cirko  portretas
o kam to cirko ,apie kokias reformas seime svarstote ponai, kuo mes atsiliekame nuo kito europos sąjungoj piliečio, kokis ten reformos kuriamos ir kaip ten taupomas pinigas ir kaip vertina ten žmonių pragyvenimo lygi, paprastas reikalas ,jeigu ponai seimo darbininkai nemoka taip juk 30 metu kaip mokėsi kurti nauja gyvenimo era .taip kuo trūksta ,imkim pavyzdi iš ekonomikos granto Gylis kuris tikrai žino ko reikia ir kas trukdo ,yra genzelis yra vašvila , yra mokslo instituto dėstytojai supranta kas reikia mūsų mažai lietuvai, kur matyta esam du su pusia milijuonai žmonių ,ir nemokame sudalansuoti pragyvenimo lygio kur matyta absurdas blogio seimo 141 galvos biurokratinio stovio ,kiek dar mulkinsi žmones ,juk laukiame pensiju tikru algos tikros kad liaudis liktu namuose nebėgtu ,, atėjo laikas visus išvyti lauk ir turi atėiti tikri darbo žmones į seima ,

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
dar Vyriausybė turėtų rūpintis geresniais santykiais su kaimynais, galėtų pasirūpinti Kruonio HAE geresnio naudojimo klausimais ir stiprinant Lietuvos saugumą didinant kaimynų atominės elektrinės saugumą (reikia plėsti Kruonio HAE kol dar yra ES lėšos), nes savo laiku nepasirūpinta, kad ta elektrinė nebūtų pastatyta (dabar ji bus neišvengiamai paleista ir pradės gaminti elektrą)...

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
"S. Skvernelis savo ruožtu pasisakė už antrojo ir tolesnių vieno žmogaus turimų būstų apmokestinimą, kaip siūlo Vyriausybė." tai visame pasaulyje, išskyrus papuasus, NT mokestis yra... bet reikia kalbėti ne tik apie NT mokestį, bet ir aplamai apie TURTO mokestį... taigi, tą turtą žmogus vienas pats negali sukaupti... jam sukaupia kiti žmonės arba tas turtas sukaupiamas manipuliuojant arba pasinaudojant įstatymų spragomis... tai nors su neturtingaisiais pasidalytų viršpelniu... mažėtų socialinė atskirtis...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių