Premjeras S. Skvernelis: galvoju dar dirbti šiose pareigose

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad šiuo metu susitelkęs į dabartines savo pareigas ir nesvarsto apie kitąmet vyksiančius prezidento rinkimus.

Vienu iš galimų kandidatų įvardijamas ministras pirmininkas neatskleidžia, ar dalyvaus rinkimuose į aukščiausią šalies postą.

„Galiu patvirtinti, kad tikrai ketinu ir galvoju dar dirbti šitose pareigose, kuriose esu (...) Aš nedalyvauju rinkiminėje kampanijoje, ir tikrai bandymas dabar mane velti (...) Manau, tai iš esmės trukdytų Vyriausybės darbui, dėl to aš kategoriškai tą atmetu ir nuosekliai darbuojuosi kaip Lietuvos ministras pirmininkas ir ateityje tą darysiu“, – LRT televizijai sakė S. Skvernelis.

Paklaustas, ar pastaruoju metu jo retorika ir keliami klausimai nėra nukreipta į būsimus rinkimus, S. Skvernelis teigė, kad kainų tematikos, augančių pajamų, Seimo narių skaičiaus mažinimo klausimai susiję su Vyriausybės programa.

S. Skvernelis pripažino, kad buvimas premjero poste apsunkina dalyvavimą prezidento rinkimuose. Tačiau jis tiesiai neatsakė, ar pasitrauktų iš premjero posto, jei nuspręstų dalyvauti rinkimuose.

„Čia daug tokių tariamųjų nuosakų, kas būtų, jeigu būtų. Tikrai apie tai net negalvojau. Kadangi reikėtų priimti kažkokius kitokius sprendimus, tada būtų galima svarstyti, ką toliau daryti. Bet Konstitucija, įstatymai nedraudžia dalyvauti nei Seimo nariui, nei ministrui, nei ministrui pirmininkui, nei prezidentui rinkimuose“, – argumentavo premjeras.

Į klausimą, kada planuoja pranešti apie savo apsisprendimą dėl rinkimų, premjeras teigė, kad šiuo metu neketina apie tai kalbėti.

„Tiesiog ateis tie terminai, kada asmenys, kurie nori dalyvauti rinkimuose, turi padaryti tam tikras procedūras, jeigu aš jų būsiu nepadaręs, tai klausimas ir automatiškai nebeiškils. Jeigu aš drįsčiau kitaip, vadinasi, tai irgi pamatysite iš karto“, – kalbėjo premjeras.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2019 metų gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Net negalvok,mente,jau prisidirbai.

Grigaravichia

Grigaravichia portretas
sekmes ministeriui pirmininkui dabartiniame ir busimame darbe exskomisaru buryje.

taspats

taspats portretas
eik lauk,naudos jokios iš taves nier
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių