Premjeras S. Skvernelis registravosi prezidento kampanijai

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis registravosi prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyviu.

S. Skvernelis sausį paskelbė dalyvausiantis prezidento rinkimuose. Jo kandidatūrą kelia valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Politinės kampanijos dalyviais galima registruotis iki vasario 16 dienos, kadangi tai šeštadienis, Vyriausioji rinkimų komisija dokumentus priims iki vasario 18-osios, pirmadienio.

Politinės kampanijos dalyvio statusas pretendentams leidžia priimti aukas. Paremti kandidatus gali fiziniai asmenys bei politinės partijos, taip pat pats politinės kampanijos dalyvis gali naudoti asmenines lėšas.

Per prezidento rinkimus kandidatas daugiausiai galės išleisti 1,1 mln. eurų.

Taip pat užsiregistravę pretendentai gauna parašų rinkimo lapus. Kandidatais į prezidentus bus registruojami ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų parašų surinkę politinės kampanijos dalyviai.

Politinės kampanijos dalyviais su S. Skverneliu registravosi 12 asmenų, tačiau parlamentarė Aušra Maldeikienė jau patvirtino nedalyvausianti rinkimuose, o pirmadienį apie kandidatavimą pranešęs Seimo narys Mindaugas Puidokas dar nesiregistravo politinei kampanijai.

Politinės kampanijos dalyviais taip pat registravosi europarlamentarai Petras Auštrevičius ir Valentinas Mazuronis, Seimo nariai Centro partijos lyderis Naglis Puteikis ir konservatorių atstovė Ingrida Šimonytė, ekonomistas Gitanas Nausėda, filosofas Arvydas Juozaitis bei 2016 metais su „Antikorupcine Naglio Puteikio ir Kristupo Krivicko koalicija“ į Seimą bandęs pakliūti Alfonsas Butė, buvęs ledo ritulio federacijos prezidentas Vitas Gudiškis, su Lietuvos liaudies partija į Seimą bandęs patekti Kazimieras Juraitis, Raimonda Daunienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
REGULIUOS EISMĄ DAUKANTO AIKŠTĖJE....

Žemyna

Žemyna portretas
Tai ne tiesiai į Donaldo Tusko vietą? Nustebino tokiu kuklumu.

jadze

jadze portretas
busimas prezidentas padidino pensija
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių