Premjeras stoja A. Pabedinskienės pusėn

  • Teksto dydis:

Prezidentei sukritikavus Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją (SADM), premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad ministrė Algimanta Pabedinskienė į viešumą iškėlė problemas, kurios nėra greitai išsprendžiamos.

Prezidentei sukritikavus Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją (SADM), premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad ministrė Algimanta Pabedinskienė į viešumą iškėlė problemas, kurios nėra greitai išsprendžiamos.

Pasak ministro pirmininko, socialinės apsaugos ir darbo ministrė dirbti „stengiasi“.

„Socialinė sritis yra labai jautri ir kažkodėl tai beveik 25 metus kažkaip visi buvo pamiršę ir tuos vaikų namus, globos namus, žmones, kurie su negalia yra tam tikruose namuose patalpinti, o dabar, kada šitas klausimas yra labai stipriai iškeltas į viešumą, kai kurie mano, kad šitą problemą galima išspręsti per vienerius arba dvejus metus“, - Klaipėdoje žurnalistams antradienį sakė A.Butkevičius.

„Tai yra ilgas procesas. Ir aš manau, kad ministerija turi tam tikras užduotis ir, kiek įmanoma, savo pajėgomis sprendžia. (...) Aš galiu pasakyti, kad ministrė labai stengiasi tuos darbus atlikti, bet laikas parodys, ar tikrai su tomis užduotimis bus susitvarkyta“, - pridūrė jis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė anksčiau, komentuodama Darbo partijos tarybos sprendimą atšaukti švietimo ministrą Dainių Pavalkį iš pareigų, teigė, jog SADM dirba prasčiau nei Švietimo ir mokslo ministerija. A.Pabedinskienę vadovauti SADM taip pat delegavo „darbiečiai“.

„Manau, kad daugiau problemų šiandien yra kol kas Socialinių reikalų ministerijoje, o ne Švietimo“, - pirmadienį sakė D.Grybauskaitė.

Tiek D.Pavalkis, tiek A.Butkevičius kol kas nėra neapsisprendę, ar įgyvendins „darbiečių“ reikalavimus atšaukti ministrą.

Darbo partijos taryba teigia, kad D.Pavalkis neįgyvendino partijos programinių nuostatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Nejuokinkit, p. Pabedinskienė visai nusišneka, čia mano nuomonė. Kai klausausi ką ji nori padaryti Lietuvoje, kad net subarti vaiko negalės, tai jau absurdas. Kiekvienas iš mūsų yra gavęs beržinės rykštelės, aš nesakau, kad reikia vaikus daužyti ir žaloti, bet ką ji siūlo, tai jau grynų gryniausia nesąmonė. Norvegija jau pasirodė, ką išdirbinėja, atiminėja vaikus, o kur jie nukeliauja, ir, kad jie ŽALOJA VAIKŲ PSICHIKĄ, tai p. Pabedinskienė nesusimąsto.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių