Premjeras sulaukė klausimų dėl G. Landsbergio šeimos verslo

Seimo narių grupė kreipėsi į ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, kad jis atsakytų į klausimus apie valstybės turto ir infrastruktūros naudojimą vystant opozicijos atstovo Gabrieliaus Landsbergio šeimos verslą bei konservatorių padarytus pažeidimus žemės teisės srityje.

Į klausimų sąrašą yra įtraukti klausimai apie tai, ar premjerui žinoma, kad Landsbergių šeima verslą kuria valstybei priklausančiose biudžetinių įstaigų patalpose ir galimai išnaudoja biudžetines įstaigas. Be to, klausiama, kokia tokių patalpų kaina ir ar ji atitinka rinkos vertę bei teiraujamasi, kaip premjeras vertina aplinkybę, kad valstybei kainuoja privataus Seimo nario G. Landsbergio verslo išlaikymas.

Seimo nariai teiraujasi premjero nuomonės, ar sąžininga ir moralu, kad visų mokesčių mokėtojų pinigai yra nukreipiami į įtakingo politiko-verslininko šeimos pelną, galimai pasinaudojant ne tik biudžetinėmis įstaigomis, bet ir privačiais pensijų fondų pinigais, kurių pagalba kyla nauji Karalienės Mortos ugdymo įstaigų pastatai.

Turimi duomenys tik patvirtina mūsų įtarimus, kodėl konservatoriai visomis išgalėmis siekia trukdyti aiškintis neskaidrias schemas, politinės korupcijos aplinkybes, kuriomis valstybės lėšos virsta milijoniniais atskirų politikų pelnais.

Kiti S. Skverneliui pateikti klausimai yra susiję su įtakingais konservatoriais, kurie, turimais duomenimis, galimai be savininkų žinios naudojosi svetima žeme ES išmokoms gauti ar įgijo žemę pažeidžiant teisės aktų nustatytus reikalavimus, dėl ko jiems gali grėsti ir prokuratūros persekiojimas.

Seimo nariai taip pat prašo įvertinti faktą, kad Nacionalinė žemės tarnyba neseniai pripažino, jog įtakingam konservatoriui Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariui Viliui Semeškai neteisėtai atiduotas 0,2210 ha valstybės žemės sklypas.

„Turimi duomenys tik patvirtina mūsų įtarimus, kodėl konservatoriai visomis išgalėmis siekia trukdyti aiškintis neskaidrias schemas, politinės korupcijos aplinkybes, kuriomis valstybės lėšos virsta milijoniniais atskirų politikų pelnais. Premjero atsakymai dėl žemės teisės pažeidimų mums ir visuomenei padėtų suprasti, kodėl konservatoriai trukdė žemės ūkio srities parlamentiniam tyrimui ir, siekdami nukreipti visuomenės dėmesį, melavo, neva šio parlamentinio tyrimo nenori LVŽS ir jos lyderis Ramūnas Karbauskis. Atidžiai stebintys Seimo ir komitetų posėdžius, gali įsitikinti, jog būtent konservatorių balsai lėmė, kad tokia komisija nebūtų sudaryta“, - sako ,,valstiečių“ frakcijos narė Agnė Širinskienė.

Seimo nariai prašo premjero į pateiktus klausimus atsakyti raštu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigr.

Emigr. portretas
Skaidrumo nėra ,mes piliečiai žinome iš kokių pinigų statomi namai ir koks ir kieno verslas gali Lietuvoje vykdyti veiklą.Visi sąžiningi verslininkai kurie norėjo mokėti ir mokejo mokesčius ,uždare įmones, baigė verslą 1999-2000 metais,nes negalejo toliau jų mokėti arba nemokėti.Jie buvo per dideli .Liko versle tie, kurie perka įstatymus seime ir turi "savus",nemokejo ,nemoka mokesčių.

Landzberg

Landzberg portretas
paklaus premjero iskur namas ?viskas ir baigsis .

AS

AS portretas
Tiek Karbauskio tiek Landsbergio ar kito skaidrumas turi buti.Visi turi buti lygus pries istatyma.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių