Premjeras: švietimo ministrė tapo savo vykdomų reformų auka

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad opozicija nori pašalinti švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę dėl vykdomų reformų, kurių reikėjo seniai.

„Tai yra viena iš ministrų, kuri tikrai palietė, pajudino labai jautrią sritį. Tas permainas (...) reikėjo seniai daryti, tai atskleidė visas mokyklų ydas“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė premjeras.

„Aš interpeliaciją vertinu kaip norą pašalinti ministrę, kuri darė reformas“, – pridūrė jis.

Pasak S. Skvernelio, švietimo ministrė tapo savo vykdomų reformų auka. Jis gyrė J. Petrauskienę „už ryžtą, už norą, už tikslą“.

Vis dėlto ministras pirmininkas teigė, jog ministrei kartais pritrūksta savybių kalbėtis su socialiniais partneriais.

Interpeliacijai parašus surinkusi opozicija teigia, kad J. Petrauskienė nepasirengė rugsėjį įvesti etatinio mokytojų apmokėjimo modelio, tinkamai neįgyvendina kitų reformų.

Dėl šios naujos mokytojų algų apskaičiavimo sistemos jau daugiau nei pusantros savaitės streikuoja kai kurių mokyklų pedagogai.

Švietimo ir mokslo ministerija trečiadienį po derybų su keliomis profsąjungomis paskelbė pasiekusi susitarimą dėl sistemos tobulinimo, tačiau streikuojančios profsąjungos lyderis Andrius Navickas pareiškė, kad ministerija atsižvelgė ne į visus jo reikalavimus ir mokytojų streikas kol kas yra tęsiamas.

Premjeras teigė, kad trečiadienį sutartus etatinio apmokėjimo trūkumus taisyti galima.

Streikuojantys mokytojai ketvirtadienį rengia suvažiavimą Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip sakoma patarlėje saugokis ryžo,žvairo,o čia mat auka,tik pasėdėti sugeba geroje kėdėje.Nuskurdins mokyklas visai jeigu toliau ji dirbs ir nesiskaitys su žmonėmis.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Pirmyn,aukų pažemintieji,-išalkusi minia,pirmyn !

aukos valdžioje

aukos valdžioje portretas
Valdžioje vien aukos: J. Petrauskienė, D. Šakalienė... Kuas toliau papildys aukų gretas? Ar aukos gali vadovauti valstybei?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių