Premjeras tikisi, kad mėsą į JAV bus galima eksportuoti jau 2015 m. pirmą pusmetį

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pareigūnais baigtos derybos dėl mėsos eksporto, ir tikisi, kad Lietuvos mėsos perdirbėjai produkciją į šią šalį galės vežti jau 2015 metų pirmąjį pusmetį.

Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos, JAV Žemės ūkio departamento Maisto saugos ir kontrolės tarnyba (FSIS) oficialiai paskelbė pasiūlymą visuomenei leisti importuoti lietuvišką mėsą ir jos produktus. Toks pasiūlymas trečiadienį pateiktas viešajai visuomenės diskusijai.

„Po vizito į JAV tikėjomės šio sprendimo, ir džiaugiamės, kad visos procedūros dėl lietuviškos mėsos eksporto į JAV yra baigtos. Viešos diskusijos visuomenėje vyks iki 2015 m. vasario 17 d. Tuomet oficialiai įsigalios leidimas mums eksportuoti lietuvišką mėsos produkciją, tad tikimės, kad jau kitų metų pirmąjį pusmetį mėsos perdirbimo įmonės galės į JAV eksportuoti jautieną, kiaulieną, avieną, ožkieną ir jų produktus – taip Lietuvai atsivertų dar viena nauja rinka“, – pranešime teigia A.Butkevičius.

Įmonės, norinčios eksportuoti savo produkciją į JAV, privalės turėti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos suteiktą patvirtinimą, o JAV inspektoriai visą importuojamą produkciją papildomai tikrins įvežimo į JAV postuose.

Derybos dėl eksporto leidimo su FSIS pradėtos dar 2004 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O MRU seniukas Pum.utis tkisi naujo unitazo

O MRU seniukas Pum.utis tkisi naujo unitazo portretas
Vakancija: MRU seniukui Pum.učiui vietoje defektyvaus suskilusio prarudusio modelio unitazo, į kurį jis nuleidžia ekskrementus bei kitas išskyras reikia naujo, pageidautina, kad būtų ne gaidviščio idioto sutinusio patalogiško Dalės Miliu.ienės modelio. Seniukui Pumpuč.ui dabar reikia ne tik rudo unitazo, katras ima burna išskyras, bet dar kad ir mokėtų valstybine kalba pasakyti: "Tu gražus, generole".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių