Premjeras tikisi, kad švietimo ir mokslo ministrą turėsime šią savaitę

Manau, kad švietimo ir mokslo ministrą turėsime artimiausiu metu, LRT Radijui sako premjeras Algirdas Butkevičius. „Toks yra mano noras ir tikslas, nes ilgiau taip tęstis nebegali. Mokyklose, gimnazijose jau vyksta egzaminai. Universitetams, kolegijoms, profesinėms mokykloms reikia galutinai paskirstyti 2014–2020 m. finansinėje perspektyvoje numatytas lėšas“, – pabrėžia jis.

Anot A. Butkevičiaus, šis darbas yra pradėtas ankstesnio ministro, bet visi galvoja, ar tikrai sprendimas nebus pakeistas, atšauktas ar pakoreguotas, todėl nepradeda organizuoti konkursų, kas irgi yra nelabai gerai.

„Tikiuosi, kad jau per šią savaitę sutarsime dėl naujos kandidatūros. Dabar iš STT laukiu tam tikros informacijos, kurią turiu gauti apie kiekvieną siūlomą kandidatą. Paskui bus pokalbis su manimi. Jei matysiu, kad kandidatas suvokia, supranta ir tikrai gali įgyvendinti Vyriausybės programą ir numatytas priemones, teiksiu prezidentei“, – kalba premjeras.

Paklaustas, kodėl neįvardijama kandidato pavardė, premjeras sako, kad kol kas nenori to daryti, nes  po pokalbio pats kandidatas gali atsisakyti užimti šias pareigas.

Ankstesnis kandidatas, A. Butkevičiaus teigimu, užimti švietimo ir mokslo ministro postą pirmadienį atsisakė motyvuodamas tuo, kad tai nepaprastai sunki ir daug atsakomybės reikalaujanti sritis, laukia labai daug svarbių uždavinių, kuriuos reikia įgyvendinti per labai trumpą laikotarpį iki kadencijos pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NAGI

NAGI portretas
Premjere, ieškok iš akademinės visuomenės. Baikit kišti kažkokias partines asabas. Išvarys tave Grybauskaitė su tokia kandidatūra.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių