Premjeras: „tvarkiečių“ subyrėjimas neturės įtakos Vyriausybės darbui

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos subyrėjimas Seime įtakos Vyriausybės darbui neturės, balsų priimti sprendimus Seime užteks, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Vyriausybės veiklai įtakos neturės frakcijos subyrėjimas. (...) Yra valdančioji dauguma“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė jis.

Premjeras patvirtino pakvietęs besikuriančią parlamentinę frakciją prisidėti prie valdančiosios daugumos.

„Šiandien buvau susitikęs su naujosios frakcijos, tikėtina, lyderiais, pakviečiau prisijungti ir remti Vyriausybės programą, Vyriausybę. Patikinimą gavau, kad kai susikurs frakcija, formalizuosis, mes tada kalbėsime dėl bendradarbiavimo, Vyriausybės palaikymo“, – sakė S. Skvernelis.

Anot jo, dauguma būsimos frakcijos narių dažniausiai balsuodami Seime palaiko Vyriausybės pasiūlymus.

„Visi planuojami frakcijos nariai nuosekliai, nuo pat pirmos dienos ir balsavo už Vyriausybės programą, ir balsuodami palaiko (projektus – BNS). Niekas nepasikeitė, mes turime daugumą“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Jis tvirtino, kad būsimos frakcijos atstovai jokių postų neprašė.

„Nieko kol kas neketiname siūlyti, nes jie nieko ir neprašo“, – teigė S. Skvernelis.

Jis užsiminė, kad į naują frakciją pereinantys asmenys galės išlaikyti postus parlamente.

Premjeras trečiadienį nebuvo tikras, ar su frakcija Seime valdančioji koalicija pasirašys kokį nors susitarimą. Anot jo, galima dirbti ir be to, užtektų, kad įsikūrusi frakcija deklaruotų, jog remia valdančiąją koaliciją.

Naują politinę grupę Seime kuria antradienį apie pasitraukimą iš „tvarkiečių“ frakcijos pranešę parlamentarai Vytautas Kamblevičius, Ona Valiukevičiūtė, Juozas Imbrasas ir Algimantas Dumbrava.

Trečiadienį premjeras susitiko su V. Kamblevičiumi, „socialdarbiečių“ frakciją paliekančiu Algirdu Butkevičiumi ir Rimu Andrikiu, iš „tvarkiečių“ frakcijos pasitraukusiu dar pernai.

V. Kamblevičius pranešė, kad naujoje frakcijoje bus mažiausiai aštuoni nariai, apie jos susikūrimą Seime ketinama paskelbti ketvirtadienį.

Valdančiąją koaliciją pagal liepą pasirašytą sutartį sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com portretas
Klausimas: Gal kas žinote kas atsitiko su betvarkės frakcijos atstove iš "valstiečių" Agne Širinskiene? O tai kur dabar eis betvarkes vadovas Žemaitaitis? Juk vienas Seime būti negali, gal eis į mišrią grupę? Ačiū už paaiškinimus, ne viską įmanoma susekti ir suprasti toje ANTIKONSTITUCININKŲ, valstybės nusikaltėlių irštvoje - Seime.

taigis

taigis portretas
Jus nedirbat,bet skalijat kaip kaimo bobos,o kencia valstybe per tokius issisokelius,nesimato kad dirbtu normaliai,viens kita juodina, net graudu ziureti i ka pavirto seimas,,kolchozas,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių