Premjeras valstybės tarnautojams žada 1000 eurų atlyginimą

Premjeras Saulius Skvernelis, komentuodamas trečiadienį Vyriausybės patvirtintą valstybės tarnybos įstatymą, teigė tikįs, kad dar 2020 metais minimalus valstybės tarnautojo atlyginimas sieks 1000 eurų.

Premjeras aiškino, kad valstybės tarnybos įstatyme keičiama daug principų. Anot jo, dėl to, kad pakeičiama darbo užmokesčio sistema, kuriai nėra skiriama nė vieno papildomo euro, pačios institucijos turės persižiūrėti žmogiškuosius išteklius. Premjero nuomone, nebus kitos išeities, kaip mažinti darbuotojų skaičių. Todėl, prognozavo S. Skvernelis, turėtų valstybės tarnautojų turėtų sumažėti 7-8 procentais.

„Žinių radijo“ žurnalisto paklaustas, kaip premjeras vertina situaciją, kad valstybės tarnyboje dirbantys žmonės dirba papildomus darbus, teigė, kad natūralu, jog žmonių poreikiai skiriasi ir norintys daugiau dirba papildomą darbą. Premjeras pabrėžė, kad „svarbu, jog papildomas darbas nekenktų tiesioginėms funkcijoms ir nesikirstų su profesinės veiklos tam tikrais interesais“.

Premjeras pozityviai įvertino siūlomą naują valstybės tarnybos įstatymą, kuris, pasak jo, sukurs efektyvesnę ir patrauklesnę valstybės tarnybą.

Premjeras teigė, kad, priėmus siūlomą įstatymą, valstybės tarnautojai ir diplomatinė tarnyba turės atskirus įstatymus, o visi statutiniai - savo statutą. „Tai yra trys įstatymai, kurie reglamentuos viešąjį sektorių“, - kalbėjo S. Skvernelis ir pabrėžė, kad visi siūlomi pakeitimai yra orientuoti į tai, kad būtų kuriama lanksti, mažesnė, motyvuota ir geriau apmokama valstybės tarnyba.

Trečiadienį Vyriausybės posėdyje buvo pritarta valstybės tarnybos įstatymui bei jį lydintiems teisės aktams ir dabar įstatymas persikelia į Seimą. Šis įstatymas, teigė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, bus pristatinėjamas jau pavasarį.

Ministras aiškino, kad pirminis projekto variantas buvo liberalesnis, bet po išsakytų pastabų liko daug gerų naujovių, kurios leis padaryti viešojo sektoriaus rimtą pertvarką.

E. Misiūnas akcentavo, kad pats įstatymas nesukuria sąlygų darbuotojų skaičiaus mažėjimui. Anot jo, svarbesnis tikslas yra pasiekti situaciją, kad nesidubliuotų funkcijos, kad kuo mažesniais veiksmais būtų pasiekiamas tas pats rezultatas.

Taip pat E. Misiūnas akcentavo, kad vienas iš svarbiausių reformos principų yra tai, jog nereikėtų skirti iš valstybės biudžeto papildomų lėšų. Tai, anot E. Misiūno, premjeras S. Skvernelis akcentavo Vyriausybės posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tarnyba

Tarnyba portretas
Dirbu valstybes tarnyboje ir vargo nematau. Nelaukiu jokios pertvarkos. Vien tik pagalvojus, siurpas krecia. Niekur kitur saves neisivaizduoju dirbancio. Atlyginimas stabiliai ir visa kita.

O varge

O varge portretas
esu valstybės tarnautojas ir į rankas gaunu beveik 2000 eurų. Tai ką dabar sumažins iki 1000 ? 50 procentų valstybės tarnautojų išsilakstys.

...

... portretas
Seniai furažkę nešiojo, tai jau ir paskutinis vingis smegenyse balgia išsilyginti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių