Premjeras patvirtino: E. Vaitekūnas atsisakė tapti švietimo ministru

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę „darbiečių“ pasiūlytas pretendentas į švietimo ir mokslo ministrus atsisakė kandidatuoti, šiuo metu pateiktas ir vertinamas naujas kandidatas, sako premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Atsisakė pareigų

„Darbo partija yra pasiūliusi kandidatą, kuris atsisakė šių pareigų. Dabar pateiktas naujas kandidatas, dėl kurio vėl tarnybos spręs ir pateiks premjerui informaciją. Tikiuosi, šią savaitę jau turėsime pavardę“, - BNS sakė E.Butkutė-Lazdauskienė.

Ji neįvardijo posto atsisakiusio kandidato.

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas penktadienį tvirtino, kad vienas iš pasiūlytų kandidatų į ministrus buvo Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas. Jis pats tikino, kad „jokių sprendimų dar nėra priimta“.

Švietimo ir mokslo ministro ieškoma iš pareigų balandžio pabaigoje atsistatydinus Dainiui Pavalkiui. Tai padaryti jį ragino Darbo partijos taryba, nusprendusi, kad buvęs ministras nevykdė Darbo partijos ir Vyriausybės programos.

Iš pradžių naujuoju švietimo ir mokslo ministru Darbo partija siūlė Seimo vicepirmininką Vydą Gedvilą, tačiau prezidentė atmetė jo kandidatūrą motyvuodama slapta Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymoje pateikta informacija. Jis pats vėliau atsisakė kandidatuoti.

Kandidatą į ministrus premjeras ketina paviešinti pirmadienį.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Premjeras patvirtino

Premjeras Algirdas Butkevičius patvirtino, kad Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas buvo siūlomas į švietimo ministrus, bet galiausiai atsisakė užimti šias pareigas.

„Šiandien ryte su kandidatu į švietimo ir mokslo ministru buvau susitikęs, jis man pranešė, kad atsisako kandidatuoti į šitas pareigas. Argumentai buvo išsakyti, kad tikrai susipažino per praeitą savaitę, kokie laukia didžiuliai darbai Švietimo ir mokslo ministerijoje. Laikotarpis yra labai trumpas ir jis mano, kad šiuo metu būtų netikslinga užimti tas pareigas“, - žurnalistams Vyriausybėje pirmadienį sakė A.Butkevičius.

„Tai aišku jokia paslaptis, kai apie tai viešai kalbama“- sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar tai - LRTK pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

A.Butkevičius patvirtino gavęs naują kandidatūrą ir šiuo metu dėl kandidato yra kreipęsis į specialiąsias tarnybas.

„Taip, jis yra Darbo partijos narys“, - sakė A.Butkevičius.

Jis tikino, kad laikas, kada ministras gali būti paskirtas, priklausys nuo specialiųjų tarnybų darbo operatyvumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių