Premjeras Žolinę švęs Lenkijoje, susitiks su vietos lietuviais

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis trečiadienį vyks į Lenkiją, kur susitiks su vietos lietuviais.

Premjeras lankysis Suvalkuose, Punske ir Seinuose.

Punske S. Skvernelis dalyvaus iškilmingose Žolinės atlaidų Šv. Mišiose, o paskui susitiks su Lenkijos lietuvių bendruomene.

Suvalkuose ir Seinuose premjeras su vietos valdžios atstovais žada aptarti Lietuvos ir Lenkijos savivaldybių bendradarbiavimą bei lietuvių bendruomenės situaciją.

„Su Suvalkų meru kalbėsimės apie galimybę steigti čia lietuvišką vaikų darželį. Vietos bendruomenė prašo tokios paslaugos“, – BNS sakė Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis.

Pasak jo, su Lenkijos politikais taip pat bus aptarti švietimo klausimai.

Lenkija pastaruoju metu sumažino reikalavimus kurtis tautinių mažumų klasėms. Lietuviai, nepaisant mažėjančio mokinių skaičiaus, siekia išsaugoti Seinų krašte dabar veikiančias keturias lietuviškas mokyklas.

„Tikrai norėtume, kad tas skaičius nemažėtų ir sąlygos lietuvių kilmės Lenkijos piliečiams būtų kuo geresnės“, – teigė D. Matulionis.

Lietuva taip pat ragina Lenkiją spręsti lietuviškų vadovėlių problemas, nes iš daugelio dabartinių knygų negalima dėstyti dėl valdžios dažnai keičiamų mokymo programų.

Lenkijoje gyvena apie 5 tūkst. lietuvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
OH: "Premjeras lankysis Suvalkuose, Punske ir Seinuose" - tai ruošiamasi tuos kraštus prie Lietuvos prisijungt, kaip kad kažkada ir Klaipėdą susigrąžinom? - taaaip, kaip būsimam prezidentui tai tiktų. :|
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių