Premjerė apie G. Nausėdos ketinimus kreiptis dėl galimybių paso į KT: prezidento valia

Premjerė Ingrida Šimonytė viliasi, kad prezidentas Gitanas Nausėda, spręsdamas, ar kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl galimybių paso taikymo vaikams nuo 12 metų, įvertins visas aplinkybes ir omikron atmainos keliamą grėsmę.

„Prezidento teisė tokia yra numatyta Konstitucijoje, tai tikiuosi tiesiog, kad prezidentas apsvarstys visas aplinkybes. Aš turėjau progą su juo diskutuoti apie tai ir, man atrodo, pakankamai išsamiai paaiškinau, kokios yra alternatyvos numatytos vaikams, kad tai tikrai nėra kažkoks privalomas skiepijimas, kad galimybių pasas yra taip pat galimas turėti ir persirgus arba pasidarius testą, kuriuos mokykloje darytis mes labai skatiname“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį teigė I. Šimonytė.

Tai prezidento valia priimti vienokį ar kitokį sprendimą, tikiuosi jis įvertins visas aplinkybes.

Premjerė atkreipia dėmesį, kad ir kitose valstybėse, kuriose yra taikomi galimybių paso analogai, jie yra taikomi vaikams nuo 12 metų

„Tai prezidento valia priimti vienokį ar kitokį sprendimą, tikiuosi jis įvertins visas aplinkybes, įskaitant ir tai, kad artimiausiu metu turbūt neišvengsime omikron atmainos plitimo“, – pabrėžė ji.

ELTA primena, kad antradienį prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė patvirtino, kad šalies vadovas ketina svarstyti dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą dėl galimybių paso, taikomo vaikams nuo 12-os metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Tai neprivalomas skiepas bet pshichologine spaudimo priemone kur sulinde vaiku gynejai sakaliene pasirodyk

Pensininkas

Pensininkas portretas
Per TV propogandas apie mokyklos burbulus seka, o tevai juk jie visur vaiksto, darbas, prekybcentriai ir kita.. tai kokie ten burbulai? Vyriausybe su savo ekspertais, taip apsiburbulavo, kad nuo ju puciamu burbulu jau bloga

jooo

jooo portretas
Koks dar OMIKRON Prancuzai dar naujesni atkase, tu virusu buvo ir bus gana mus gasdinti ir meluoti.. Is tu serganciu, kiek besimtomiu? Is mirstanciu kiek istikro nuo covid, o ne nuo kitu ligu? Kiek istiesu mirsta vakcinuoti? tas rasymas dalinai labai ne kazka atrodo.. nepamirškite svarbiausio akcento - "kas meluoja, tas ir vagia"! :))
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių